Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De_Inthanon_Berg_in_Chiang_Mai_Thailand

Chiang Mai reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Thailand
  4. Chiang Mai

  Wat te doen tijdens uw Chiang Mai reis?

  Het pittoreske, in de bergen gelegen Chiang Mai wordt beschouwd als de tweede hoofdstad van Thailand en "Rose of the North". De grootstedelijke regio met bijna een miljoen inwoners was vroeger de zetel van het koninkrijk Lanna. De energie van de stad boeit vandaag de dag bezoekers van over de hele wereld. Of u nu op pad bent in het junglepark of van tempel naar tempel toert, de indrukken van gouden pagodes, exotische bergstammen en heerlijk straatvoedsel blijven hangen. Het klimaat is het hele jaar door aangenaam mild met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius, hoewel een reis vooral aan te bevelen is van november tot eind januari.

  1. Chiang Mai Wat Phra Dat Doi Suthep

   1. Wat Phra dat Doi Suthep

   Het herkenningspunt van de stad

  2. Chiang Mai Doi Ang Khang

   2. Doi Ang Khang

   Het indrukwekkende Nationale Park

  3. Chiang Mai Wat Phra Singh

   3. Wat Phra Singh

   Een prachtige tempel in het hart van de stad

  De 6 beste bezienswaardigheden in Chiang Mai

  1. Wat Phra dat Doi Suthep

  Het prachtige tempelcomplex, waarvan de ingang wordt bewaakt door twee drakenbeelden, is het herkenningspunt van Chiang-Mai. In het centrale heiligdom staat een zittend Boeddhabeeld dat als heilig wordt vereerd. Sportievelingen maken gebruik van de tocht naar boven om te gaan wandelen. Wie de top bereikt, wordt beloond met een prachtig uitzicht over het oerwoudgebied met zijn gouden pagodes. Maar u mag ook vals spelen met een geleende brommer of een songthaew-taxi.

  2. Doi Ang Khang Nationaal Park

  De unieke sfeer doet de klim naar Doi Ang Khang vergeten: Betoverende bloemenvelden in geel, rood en oranje en straten met prachtige kersenbloesems brengen u naar een waar paradijs tijdens uw Chiang Mai-vakantie. In het Koningslandbouwcentrum komt u meer te weten over de duurzame teelt van winterplanten. Een Chinese pruimentuin of een hangende aardbeienvlek zal u ook verleiden tot een bezoek. Doorgaans is het hier redelijk fris dus neem absoluut een jasje mee tijdens uw bezoek. In januari kan de temperatuur hier zelfs onder het vriespunt liggen.

  3. Wat Phra Singh

  In het hart van de oude stad van Chiang-Mai ligt de prachtige tempel van Wat Phra Singh. Gouden ornamenten en intense kleuren sieren de grote zaal, waar een standbeeld van Boeddha staat. Kunstwerken uit de Lanna-periode en een chedi met koninklijke botten zijn andere attracties van deze charmante plek. Na een bezoek kunt u nog steeds wandelen over de markt aan de voet van het complex, een souvenir kopen of genieten van verse sappen en theespecialiteiten.

  4. Wat Suan Dok

  Deze tempel is gebouwd in de 14e eeuw en ligt te midden van een koninklijke bloementuin. De vele witte chedichrijnen herbergen ook de as van familieleden van de Thaise koninklijke familie. Het hoogtepunt is echter een relikwie van Boeddha dat afkomstig is uit Sri Lanka en een 400 jaar oud gouden standbeeld van de verlichte. Wat Suan Dok maakt deel uit van de Boeddhistische Universiteit en is een populaire meditatieretraite. Op maandag, woensdag en vrijdag heeft u ook de mogelijkheid om met de monniken te overleggen.

  5. Doi Inthanon National Park

  Op slechts twee uur van Chiang-Mai ligt dit geweldige park op de hoogste top van Thailand, op 2.565 meter. Twee indrukwekkende pagodes ter ere van koning Bhumibol Adulyadej en koningin Sirikit vallen op in de tuin met verschillende watervallen en kleurrijke bloemperken. Op weg naar het dak van het koninkrijk komt u langs prachtige watervallen en heuveldorpen die u regelmatig uitnodigen tot een pauze. Het is ook de moeite waard om het uitgestrekte gebied niet alleen te voet te verkennen, maar ook met een privé-chauffeur of bromfiets.

  6. Huai Nam Dang Nationaal Park

  Hier wacht u een spectaculair bergpanorama, vooral in de ochtenduren. Gedurende deze tijd is Doi Chiang Dao gehuld in een mysterieuze mist die reikt tot aan Myanmar. De geurige loof- en gemengde bossen zijn niet alleen geweldig om te wandelen, maar zijn ook de thuisbasis van zeldzame dieren zoals de Indochinese tijger, de knuffelbeer en de voorjaarspapegaai. Pittoreske watervallen en warmwaterbronnen zijn een lust voor het oog en nodigen uit tot een rustgevende duik. Minder

  Op deze reisroutes kunt u Chiang Mai ontdekken

  1. Traditionele huizen aan het water in Khao Sok Nationaal Park van Thailand

   vanaf

   € 2.249

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Bergen_in_de_Morgen_Mist_in_de_provincie_van_Chiang_Mai_Thailand

   vanaf

   € 1.149

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze plaatsen in Thailand

  1. The_White_Palace_Wat_Rong_Khun_in_Chiang_Rai_Thailand

   Chiang Rai

  2. Brücka_am_Kwai_in_de_bijlage_van_Kanchanaburi_Thailand

   Kanchanaburi

  3. De_Wat_Chai_Watthanaram_Temple_In_Ayutthaya_Thailand

   Ayutthaya

  4. Azië Thailand Phuket Beach met boten

   Phuket

  5. King_temple_in_Bangkok_Thailand

   Bangkok