Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
The_White_Palace_Wat_Rong_Khun_in_Chiang_Rai_Thailand

Thailand

Chiang Rai reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Chiang Rai?

Chiang Rai ligt in de bergen van Noord-Thailand en betovert bezoekers met weelderige jungle en pittoreske rivieren. De provincie grenst aan Laos, Myanmar en Chiang Mai en wordt bewoond door een kleurrijke mix van etnische groepen, wat een unieke vakantiebelevenis belooft. Intensief versierde tempels, prachtige paleizen en eeuwenoude artefacten laten een diepe indruk achter van het verleden, maar ook van de moderne tijd. Het is het beste om naar deze fascinerende regio te reizen in het koele seizoen van november tot februari en in de warmere maanden van maart tot mei.

 • Chiang Rai Wat Rong Khun

  1. Wat Rong Khun

  De Witte Tempel

 • Chiang Rai Doi Mae Salong

  2. Doi Mae Salong

  Het schilderachtige hooggebergte

 • Chiang Rai Wat Phra Kaew

  3. Wat Phra Kaew

  Een van de heiligste boeddhistische tempels in Thailand

Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Chiang Rai?

1. Wat Rong Khun - De Witte Tempel

De filigraanstructuur van de tempel combineert moderne elementen met traditionele boeddhistische kunst. De aandacht voor detail is bijzonder opvallend: Een bijna eindeloos aantal decoraties en beelden sieren het gebouw. Een indrukwekkende brug leidt over het meer naar de ingang, contrasterend met het diepe blauw van het water en de lucht. Het symboliseert de reis van de cyclus van het leven naar de verlichting. Een contrast van een iets andere aard wordt daarentegen geleverd door een goudkleurig toiletgebouw. Terwijl het wit de geest en de ziel vertegenwoordigt, symboliseert het zeldzame goud op het terrein het lichaam.

2. Doi Tung Paleis

Een prestigieus project van de Koningin-moeder is het Doi Tung Paleis. De prachtige tuinen, open voor het publiek, worden gecombineerd met de teelt van voedsel voor de plattelandsbevolking. Hier werden ook koffie, macadamia's en orchideeën geplant en samen met lokaal handwerk verkocht. Daarnaast herbergt het pittoreske landhuis een museum, een restaurant en een klein kuuroord. Omdat de compound op een berg ligt, geniet u ook van een prachtig uitzicht op de omgeving.

3. Wat Phra Kaew Tempel

De Wat Phra Kaew Tempel in Chiang Rai is niet alleen een lust voor het oog van buitenaf, het is ook beroemd om het smaragdgroene Boeddhabeeld binnenin. Bovendien is het een voorbeeld van de kunst van het Lanna Koninkrijk, dat hier ooit verbleef. De tempel is omgeven door een schildpaddenvijver en prachtige tuinen voor een ontspannende wandeling op uw Chiang Rai-vakantie. Ook het naastgelegen museum met prachtige exposities is de moeite waard.

4. Doi Mae Salong

De hoge bergen van Doi Mae Salong, gelegen op 1200 meter boven de zeespiegel, zijn een wonder van de natuur en een lust voor het oog: glooiende bergen gehuld in witte mist worden omkaderd door groene theevelden. De etnische groep Chin Haw leefde hier eeuwenlang tot ze uiteindelijk naar het dorp Santi Keeree verhuisden. Het spreekt voor zich dat het proeven van een vers gezet kopje lokale oolong-thee een absolute must is op uw Chiang Rai-vakantie.

5. Kasteel Chiang Saen

De ruïne van het kasteel van Chiang Saen dateert uit de 14e eeuw en is gelegen aan de oevers van de Mekong rivier. Bezoekers verbazen zich over het complex met oude vestingmuren en overblijfselen van tempels, dat wordt beschouwd als een van de oudste nederzettingen van het Thaise volk. Wandelaars kunnen ook een omweg maken naar de tempel Wat Phra That Chom Kitti, die via een trap met 300 treden te bereiken is. Minder

Ontdek ook deze plaatsen in Thailand

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie