Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Brücka_am_Kwai_in_de_bijlage_van_Kanchanaburi_Thailand

Kanchanaburi reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Thailand
  4. Kanchanaburi

  Wat te doen in Kanchanaburi?

  De stad Kanchanaburi, of kortweg Kan Buri, in het westen van Thailand werd wereldberoemd door de klassieke film "The Bridge on the River Kwai" uit 1957, die op indrukwekkende wijze het lijden verbeeldt van de krijgsgevangenen die werden gebruikt om de spoorwegbrug over de Khwae Yai te bouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze worden herdacht in het JEATH War Museum. Maar Kanchanaburi, met zijn prachtige tempels, bruisende nachtleven en de natuurlijke schoonheid van het Erawan National Park, is niet alleen een waardevolle bestemming voor geschiedenisfanaten.

  1. Kanchanaburi Kwai-brug

   1. De Kwai-brug

   Een van de meest historische bruggen

  2. Kanchanaburi Erawan Waterval

   2. Erawan Watervallen

   Een indrukwekkende natuurlijke schoonheid

  De beste bezienswaardigheden in Kanchanaburi

  1. De Kwai-brug

  De beroemdste bezienswaardigheid van Kanchanaburi is de spoorwegbrug over de Khwae Yai rivier. Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd door de Japanse bezettingstroepen, die honderdduizenden krijgsgevangenen en dwangarbeiders gebruikten om het te bouwen. Meer dan 100.000 Aziatische en 16.000 Westerse arbeiders werden daarbij gedood. Zo kreeg de verbinding met Birma de beruchte naam "Death Railway". Het ontroerende lot van de gevangenen werd internationaal bekend door de roman "The Bridge on the River Kwai" van Pierre Boulle en de gelijknamige speelfilm van David Lean. Nadat de zwarte staalconstructie tijdens de oorlog zwaar beschadigd was, werd deze in 1946 trouw aan het origineel herbouwd. De twee uur durende rit met de "Death Railway" naar het naburige Nam Tok voert u door gevarieerde landschappen vol groene rijstvelden en steile heuvelruggen. Maak in Nam Tok een uitstapje naar het nabijgelegen Hellfire Pass Memorial Museum voor een nog diepere duik in de geschiedenis.

  2. JEATH oorlogsmuseum

  Het JEATH War Museum in Kanchanaburi herdenkt de talloze doden die zijn gevallen door de bouw van de spoorbrug over de Khwae Yai rivier. Het museum ligt ongeveer drie kilometer ten zuiden van de brug binnen het tempelcomplex van Wat Chai Chumphon. De naam JEATH staat voor de eerste letters van Japan, Engeland, Australië & Amerika, Thailand en Holland. De meeste dwangarbeiders kwamen uit deze landen. Het museum toont drie replica's van bamboekazernes waar de gevangenen waren ondergebracht. Foto's, alledaagse voorwerpen en gereedschappen geven een indrukwekkend beeld van de onmenselijke omstandigheden waaronder de krijgsgevangenen moesten leven en werken. Een historische spoortrein en artillerie wapens uit de Tweede Wereldoorlog zijn ook te zien. De militaire begraafplaats, waar veel krijgsgevangenen zijn begraven, ligt niet ver van het museum. Hier kunt u ontroerende grafschriften lezen en een eerbetoon aan de overledene brengen.

  3. Erawan Watervallen

  Erawan National Park ligt op ongeveer 65 km afstand, maar is zeker een bezoek waard tijdens uw Kanchanaburi-vakantie. De pittoreske watervallen lopen over zeven niveaus in natuurlijke zwembaden die uitnodigen tot een verfrissende duik bij hoge temperaturen. De zwembaden zijn de thuisbasis van talloze vissen die graag aan de eelt van de voeten van de badgasten knabbelen. Zo is een gratis spa-behandeling inbegrepen bij een bezoek aan de Erawan Watervallen. De ruwweg drie kilometer lange wandeling naar het hoogste niveau brengt u naar adembenemende uitzichtpunten die de betoverende landschappen van het Nationale Park in al hun schoonheid laten zien. Overigens zijn het park en de waterval vernoemd naar een driekoppige olifant, de berg van de Hindoeïstische god Indra. De Erawan Watervallen zijn een populaire bestemming, dus er kan soms een echte stormloop van bezoekers zijn. Maar als u 's morgens vroeg gaat dan heeft u de watervallen vrijwel voor uzelf alleen. Minder

  U kunt Kanchanaburi ontdekken op deze reizen

  1. De Huai Mae Khamin Waterval bij Kanchanaburi Thailand

   vanaf

   € 979

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze plaatsen in Thailand

  1. The_White_Palace_Wat_Rong_Khun_in_Chiang_Rai_Thailand

   Chiang Rai

  2. De_Wat_Chai_Watthanaram_Temple_In_Ayutthaya_Thailand

   Ayutthaya

  3. Azië Thailand Phuket Beach met boten

   Phuket

  4. De_Inthanon_Berg_in_Chiang_Mai_Thailand

   Chiang Mai

  5. King_temple_in_Bangkok_Thailand

   Bangkok