Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bergen_in_de_Morgen_Mist_in_de_provincie_van_Chiang_Mai_Thailand

Noord-Thailand reis: de Gouden Driehoek

Ontdek het noorden van Thailand van Bangkok tot Chiang Mai

 • Vanaf 8 dagen

 • Particulier beheerd

 • November - Maart

 • Circa 11 uur

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Thailand
 4. Noord-Thailand reis: de Gouden Driehoek

Reisroute 1 week Noord-Thailand

Fascinerende tempels met imposante Boeddhabeelden, de wilde schoonheid van ongerepte natuur en historische steden wachten op u in het charmante noorden van Thailand. Verheug u op de beroemde Gouden Driehoek, waar Thailand, Laos en Myanmar samenkomen, en een verscheidenheid aan adembenemende uitzichten langs de weg. Ervaar het traditionele leven van de bergstammen en geniet van hun klassieke lekkernijen. Noord-Thailand verwelkomt u met ontelbare hoogtepunten en onvergetelijke ervaringen voor alle zintuigen! Een paar van de belangrijkste hoogtepunten op deze route:

 1. Bangkok

 2. Phitsanulok

 3. Sukhothai

 4. Chiang Rai

 5. Chiang Mai

 6.  Minder
Het Grote Paleis in Bangkok is een van de bijzondere bezienswaardigheden...

1. Bangkok

Welkom in het land van de glimlach! Uw reis begint in de levendige hoofdstad Bangkok, die u zal betoveren met zijn heel bijzondere charme en zijn charmante mengeling van traditionele cultuur en moderne flair. Glinsterende tempels, indrukwekkende paleizen en onbetaalbare Boeddhabeelden wachten op u, net als talloze bruisende markten. Verken de legendarische Chao Praya rivier aan boord van een speedboot en geniet van het varen langs enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Bangkok. Bewonder de prachtige tempels en het Koninklijk Paleis, ooit de residentie van de Thaise koningen. Hier kunt u de creativiteit en het vakmanschap van de Thais bewonderen en betoverd worden door de schitterende gouden ornamenten.

Ayutthaya Wat Mahathat

2. Phitsanulok

Op weg van Bangkok naar Phitsanulok passeert u Ayutthaya, dat meer dan 400 jaar lang de hoofdstad van het koninkrijk Siam was. De beste manier om de stad te verkennen is per Kermit Tuk Tuk, een speciaal type gemotoriseerde tuk tuks die alleen hier en in de provincie Trang verkrijgbaar zijn. Bewonder de imposante tempelcomplexen met unieke Boeddhabeelden en krijg een idee van het schitterende verleden van de stad in het History Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In Lopburi, dat ook op de route ligt, wacht de Apen Tempel op u om verkend te worden. Phitsanulok zelf heeft ook een aantal prachtige tempels, omgeven door dichte jungle. Bewonder bijvoorbeeld Wat Pha Sorn Kaew, waarvan de gebouwen zijn versierd met meer dan vijf miljoen kleurrijke mozaïektegels en keramiek. In de onmiddellijke omgeving van de stad leven ook talrijke olifanten, waarheen u rondleidingen kunt volgen om ze van dichtbij te zien.

Oude tempel (Wat Sri Chum) in Sukhothai, Thailand met donkerblauwe lucht

3. Sukhothai

Vervolg uw reis naar het noorden en leer meer over de geschiedenis van uw bestemming in Sukhothai. Het geschiedenispark omvat de ruïnes van de voormalige hoofdstad van het Sukhothai Koninkrijk en staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Maak een wandeling door het schilderachtige park dat op u wacht met bijna 200 tempelruïnes, monumenten, beeldhouwwerken en stucwerk. Ten westen van het park wacht Wat Sri Chum, een boeddhistisch tempelcomplex met een imposante 15 meter hoge en 11 meter brede zittende Boeddha, een van de populairste fotomomenten in heel Sukhothai.

The_White_Palace_Wat_Rong_Khun_in_Chiang_Rai_Thailand

4. Chiang Rai

De stad Chiang Rai is een van de oudste steden van Noord-Thailand en verwelkomt u met talrijke tempels in Noord-Thaise stijl, evenals de unieke Witte Tempel Wat Rong Khun en het zwarte landgoed Ban Dam. Chiang Rai is ook een goed vertrekpunt voor wandeltochten in het met regenwoud bedekte omringende berglandschap en naar de "Gouden Driehoek" tussen Thailand, Laos en Myanmar. Bezoek de meest noordelijke stad van het land, Mae Sai, direct aan de grens met Myanmar. Hier wordt letterlijk een brug geslagen tussen Birmezen en Thais. Mis de plaatselijke markt niet, waar u Birmese kunstnijverheid kunt kopen.

De_Inthanon_Berg_in_Chiang_Mai_Thailand

5. Chiang Mai

Chiang Mai, de grootste stad in het noorden van Thailand, zal u betoveren met zijn oude, door een gracht omzoomde stad, die indruk maakt met een veelheid aan boeddhistische tempels. Breng zeker een bezoek aan de bezienswaardigheid van de stad, de tempel Wat Doi Suthep. Deze werd gebouwd op een hoogte van meer dan 1.000 meter en wacht op u met een adembenemend uitzicht over de stad. Vanuit Chiang Mai kunt u ook de vriendelijke bergstammen in hun dorpen ontmoeten. Maak een boottocht op de Ping rivier en bezoek lokale boeren waar u meer te weten kunt komen over de landbouw en lokale gerechten kunt proeven.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Thailand

 1. Traditionele huizen aan het water in Khao Sok Nationaal Park van Thailand

  vanaf

  € 2.249

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Paviljoen in Phraya Nakhon Grot nabij Hua Hin Thailand

  vanaf

  € 1.469

  excl. vlucht (p.p.)

 3. De Huai Mae Khamin Waterval bij Kanchanaburi Thailand

  vanaf

  € 979

  excl. vlucht (p.p.)