Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Azië Thailand Phuket Beach met boten

Thailand

Phuket-vakantie

Onze top bezienswaardigheden, hoogtepunten en insider tips

Onze deskundige tips voor uw avontuur in Phuket

Hoewel Phuket vrij hanteerbaar is en je de meeste hoogtepunten in een paar dagen kunt bezoeken, is het nog steeds het grootste Thaise eiland. Slechts een smalle waterweg scheidt het van het vasteland. Natuurlijk is Phuket vooral bekend om de sneeuwwitte droomstranden en de turkooisblauwe zee. Maar je moet ook de unieke cultuur van Thailand leren kennen en de fascinerende tempelcomplexen zoals Wat Chalong bezoeken.

Door het tropische klimaat is Phuket het hele jaar door constant warm. De beste tijd om te reizen zijn de droge maanden van november tot april. Minder

Bezoek een van deze attracties op uw Phuket-vakantie

  • Wat Chalong

    Meest indrukwekkende en grootste tempel van het eiland

Beleef deze bezienswaardigheden in Phuket

1. Wat Chalong

In het zuiden van Phuket wacht u de grootste, meest indrukwekkende en meest bezochte tempel, Wat Chalong. Het was opgedragen aan de twee monniken Luang Pho Champ en Luang Pho Chuang, die bekend stonden om hun kennis van de geneeskunde en de kruidengeneeskunde. Hun standbeelden zijn van binnen te zien en te eren. De tempel heeft een grote chedi die kan worden beklommen om te genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving. Verder zijn er bijgebouwen zoals de oude houten sala. Het is geklimatiseerd en herbergt wassen beelden van monniken. De lokale bevolking gebruikt deze plek voor meditatie.

2. oude stad Phuket

In het hart van de stad Phuket ligt de pittoreske oude stad. De architectuur, beïnvloed door de Chinees-Portugese koloniale stijl en de invloed van Britse architecten, is wat de Oude Stad zo uniek maakt. Als u door de steegjes wandelt, komt u steeds weer prachtige muurschilderingen tegen. Kleurrijke winkels bieden handwerk en vele kleine restaurants en cafés nodigen u uit om te blijven hangen. Talrijke bezienswaardigheden zoals de tempels, de oude klokkentoren of het gouden drakenbeeld bevinden zich ook in de oude stad. Tip: Elk weekend in de avond verandert Thalang Road in een charmante oude stadsmarkt. Met leuke kraampjes, gezellige zitjes op straat, muziek en heerlijk eten zijn hier happy hours gegarandeerd. Een culinair hoogtepunt op uw Phuket-vakantie!

3e Grote Boeddha van Phuket

De 45 meter hoge Big Buddha is de nieuwe landmark van Phuket, zoals je hem van veraf kunt zien troonteren op de Nakkerd Hill. Volledig bekleed met wit marmer, krijgt u een imposante aanblik. Een bezoek is een absolute must als je op vakantie bent in Phuket. Er is een Boeddha-museum in de tempel en als er een monnik aanwezig is, zal hij u ook zegenen als u dat wenst. De toegang tot de tempel is gratis.

4.Wat Phra Thong

De tempel van de gouden monniken ligt ten noorden van Phuket stad in Thalang. Hier is een van de meest bekende (deels in de grond) Boeddhabeelden in Thailand. Er zijn verschillende altaren in de tempelzaal waar gelovigen zich verzamelen om te bidden met offers. Een monnik zegent hen en bindt een geluksarmband om hen heen. Het achterste gedeelte herbergt ongeveer 10 Boeddha- en monniksfiguren die bedekt zijn met gouden blaadjes, die de tempel zijn naam geven.

5. Bang Rong Pier

In het noordoosten van Phuket is de Bang Rong Pier, van waaruit u met een boot naar de nabijgelegen eilanden kunt varen. De bevoorradingsboten voor de naburige eilanden vertrekken ook regelmatig van hier, zodat u getuige kunt zijn van een kleurrijke drukte als de vissers met hun boten aankomen om hun vangsten te lossen. Een met mangrove gevoerde steiger brengt u naar een drijvend restaurant waar u kunt ontspannen, versgevangen vis kunt eten en kunt genieten van het uitzicht op de rivier. Minder

Ontdek ook deze spannende plaatsen


Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie