Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Azië Thailand Phuket Beach met boten

Thailand

Phuket reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Thailand
 4. Phuket

Wat te doen in Phuket tijdens uw reis?

Phuket is natuurlijk vooral bekend om de sneeuwwitte droomstranden en de turkooisblauwe zee. Maar u kunt hier ook de unieke cultuur van Thailand leren kennen en de fascinerende tempelcomplexen, zoals de Wat Chalong, bezoeken. Hoewel Phuket het grootste eiland van Thailand is kunt u de meeste bezienswaardigheden binnen een paar dagen bezoeken. Bespreek uw reiswensen met een van onze lokale reisexperts en ontvang, geheel kosteloos en vrijblijvend, een reisplan op maat voor Phuket.

 • Phuket Wat Chalong

  1. Wat Chalong

  Meest indrukwekkende en grootste tempel van het eiland

 • Phuket Grote Boeddha

  2. The Great Buddha

  Reusachtig standbeeld op de Naga heuvel

 • Phuket Wat Phra Thong

  Wat Phra Thong

  De tempel van de gouden monniken

Beleef deze beste bezienswaardigheden van Phuket

1. Wat Chalong

In het zuiden van Phuket wacht u de grootste, meest indrukwekkende en meest bezochte tempel, Wat Chalong. Het was opgedragen aan de twee monniken Luang Pho Champ en Luang Pho Chuang, die bekend stonden om hun kennis van de geneeskunde en de kruidengeneeskunde. Hun standbeelden zijn van binnen te zien en te eren. De tempel heeft een grote chedi die kan worden beklommen om te genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving. Verder zijn er bijgebouwen zoals de oude houten sala. Het is geklimatiseerd en herbergt wassen beelden van monniken. De lokale bevolking gebruikt deze plek voor meditatie.

2. Grote Boeddha van Phuket

De 45 meter hoge Big Buddha is de nieuwe landmark van Phuket, zoals u hem van veraf kunt zien troonteren op de Nakkerd Hill. Volledig bekleed met wit marmer, krijgt u een imposante aanblik. Een bezoek is een absolute must als u op reis bent in Phuket. Er is een Boeddha-museum in de tempel en als er een monnik aanwezig is, zal hij u ook zegenen als u dat wenst. De toegang tot de tempel is gratis.

3. Wat Phra Thong

De tempel van de gouden monniken ligt ten noorden van Phuket stad in Thalang. Hier is een van de meest bekende (deels in de grond) Boeddhabeelden in Thailand. Er zijn verschillende altaren in de tempelzaal waar gelovigen zich verzamelen om te bidden met offers. Een monnik zegent hen en bindt een geluksarmband om hen heen. Het achterste gedeelte herbergt ongeveer 10 Boeddha- en monniksfiguren die bedekt zijn met gouden blaadjes, die de tempel zijn naam geven.

4. Oude stad Phuket

In het hart van de stad Phuket ligt de pittoreske oude stad. De architectuur, beïnvloed door de Chinees-Portugese koloniale stijl en de invloed van Britse architecten, is wat de Oude Stad zo uniek maakt. Als u door de steegjes wandelt, komt u steeds weer prachtige muurschilderingen tegen. Kleurrijke winkels bieden handwerk en vele kleine restaurants en cafés nodigen u uit om te blijven hangen. Talrijke bezienswaardigheden zoals de tempels, de oude klokkentoren of het gouden drakenbeeld bevinden zich ook in de oude stad. Tip: Elk weekend in de avond verandert Thalang Road in een charmante oude stadsmarkt. Met leuke kraampjes, gezellige zitjes op straat, muziek en heerlijk eten zijn hier happy hours gegarandeerd. Een culinair hoogtepunt op uw Phuket-vakantie!

5. Bang Rong Pier

In het noordoosten van Phuket is de Bang Rong Pier, van waaruit u met een boot naar de nabijgelegen eilanden kunt varen. De bevoorradingsboten voor de naburige eilanden vertrekken ook regelmatig van hier, zodat u getuige kunt zijn van een kleurrijke drukte als de vissers met hun boten aankomen om hun vangsten te lossen. Een met mangrove gevoerde steiger brengt u naar een drijvend restaurant waar u kunt ontspannen, versgevangen vis kunt eten en kunt genieten van het uitzicht op de rivier. Minder

U kunt Phuket ontdekken op deze reisroutes

 • Traditionele huizen aan het water in Khao Sok Nationaal Park van Thailand

  vanaf

  € 2.249

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek ook deze plaatsen in Thailand

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies