Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Baai_met_palmen_op_Phu_Quoc_Island_Vietnam_gezien_vanaf_het_water

Duikvakantie van Hanoi naar Phu Quoc met privé gids

Reis door Vietnam langs verschillende duik-hotspots met privé gids

 • Vanaf 12 dagen

 • Duikvakantie

 • Oktober - April

 • Circa 11 uur

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Vietnam
 4. Duikvakantie van Hanoi naar Phu Quoc met privé gids

Reisroute duikvakantie naar Phu Quoc

Vietnam is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Bovendien charmeert het land met zijn rijke cultuur, heerlijke keuken, vriendelijke bevolking en de unieke schoonheid van de natuur. Afhankelijk van het duikgebied, kunt u in Vietnam bijna het hele jaar door duiken. In Vietnam kunt u bamboehaaien, barracuda's, roggen en een verscheidenheid aan kleine wezens spotten. Aangezien Vietnam een relatief nieuwe bestemming is onder duikers, wachten de ongerepte wateren op u. Deze privé begeleide duikvakantie Hanoi naar Phu Quoc laat niets te wensen over. Onze reisexperts geven u graag advies.

Hoogtepunten van de reisroute:

 1. Hanoi

 2. Hoi An

 3. Ho Chi Minh Stad

 4. Can Tho

 5. Phu Quoc

 6.  Minder
Hanoi Tempel van Literatuur

1. Hanoi

De charmante hoofdstad van Vietnam is de op een na grootste stad van het land en is een van de populairste en cultureel belangrijkste steden in Zuidoost-Azië. Je zult je zeker niet vervelen als je door de oude stad van Hanoi loopt. Op schijnbaar elke hoek zijn mensen aan het koken, verkopen of "leven op straat". Het inzicht in het leven van de plaatselijke bevolking kon niet dieper en authentieker zijn. Een verblijf in Hanoi moet je gebruiken voor een uitstapje naar het Ho Chi Minh Mausoleum. Dit bezoek kan worden gecombineerd met een wandeling door het aangrenzende park, waar u het huis, de auto's en het presidentiële paleis van Ho Chi Minh kunt zien. Wie meer wil weten over het door het volk vereerde staatshoofd, kan het Ho Chi Minh Museum op deze site bezoeken.

Hoi Een Fujian Montagehal

2. Hoi An

De stad Hoi An is een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handelshaven uit de 15e tot 19e eeuw. In het verleden was de haven een van de belangrijkste aan de Zuid-Chinese Zee. De gebouwen weerspiegelen invloeden uit binnen- en buitenland die samen deze unieke erfgoedlocatie hebben gecreëerd. Hoi An is op zijn indrukwekkendst als het donker is. Dan verlichten ontelbare, kleurige lantaarns de weg door de smalle straatjes. Als u zin hebt om te winkelen, kunt u dat vinden op de grote markt. Er wordt hier van alles verkocht. Van koffie en thee, gedroogde vis tot het gebied met vers vlees.

 Ho Chi Minh Stadhuis

3. Ho Chi Minh Stad

Ho Chi Minh Stad is een dynamische stad die zelden slaapt. Voor bezoekers biedt de stad een complexe geschiedenis en veel cultuur om van te genieten. Nadat het socialistische noorden het door de Amerikanen beïnvloede zuiden had verslagen en Vietnam was herenigd, werd Saigon in 1976 omgedoopt tot Ho Chi Minh Stad, ter ere van de revolutionaire leider. Een naamsverandering die tot op de dag van vandaag voor verwarring zorgt. De bijna 263 meter hoge Bitexco Financial Tower is het hoogste gebouw in Ho Chi Minhstad en steekt boven de Saigon-rivier uit. Bovenaan het gebouw is een helikopterplatform en net daaronder is het Skydeck bezoekersterras. Vanaf een hoogte van 180 meter heb je vanaf hier een uniek uitzicht over Ho Chi Minh Stad. U moet ook de Jade Keizer Pagode in uw plannen opnemen - anders zou uw reis naar Ho Chi Mihn Stad niet compleet zijn!

Can Tho - met de drijvende markt in Vietnam

4. Can Tho

Can Tho is de grootste stad in de Mekong Delta en tevens het economische, wetenschappelijke en culturele centrum. De naam komt van "Cầm Thi Giang" - rivier van gedichten. Het staat ook bekend als "Tay Do", wat "westelijke hoofdstad" betekent. De stad is beroemd om zijn drijvende markten, boeddhistische pagodes, heerlijk eten en vers fruit en de schoonheid van de Mekong Delta. Can Tho ligt op de zuidoever van de Hậu rivier, de grotere Mekong rivier. Bezoek Cai Rang, een van de nog oorspronkelijke drijvende markten. Er zijn hier nog weinig gemotoriseerde boten en meer staande roeiboten. Plaatselijke kooplieden kopen en verhandelen hier hun waren. Deze markt is minder druk en er zijn hier veel minder toeristen.

Baai_met_palmen_op_Phu_Quoc_Island_Vietnam_gezien_vanaf_het_water

5. Phu Quoc

Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam en een populaire ontmoetingsplaats voor liefhebbers van duiken en snorkelen. Phu Quoc ligt aan de Golf van Thailand en biedt op een oppervlakte van 568 km² een hele reeks stranden. Naast het beroemde Bai Sao Beach, vindt u nog vele afgelegen droomstranden in het noorden en noordwesten van het eiland. Phu Quoc is een perfect duikgebied voor beginners en biedt ook uitdagende duiken voor macro-liefhebbers. Een populaire duikplaats is Hon Ko. Ontdek het prachtige rifsysteem met vele mitra's, roggen en bamboehaaien. Vanwege de diversiteit van het leven onder zee is Hon Ko een hotspot voor duikenreizen in Vietnam.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes in Vietnam

 1. Vrouw_kijkt_naar_Angkor_Wat_in_Cambodja

  vanaf

  € 1.839

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Uitzicht op bergen in de Ninh Binh regio van Vietnam in Azië.

  vanaf

  € 1.525

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Leuke reis! Op de boot in het regenwoud op de Mekong, Vietnam

  vanaf

  € 1.547

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

  vanaf

  € 1.659

  excl. vlucht (p.p.)

 5. Vietnam Golfbaan Hanoi Saigon

  vanaf

  € 1.499

  excl. vlucht (p.p.)