Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

Duikreis Vietnam: 12 dagen in Nha Trang met privé gids

Ontdek VIetnam's ultieme duik hotspots

 • Vanaf 12 dagen

 • Privé gids

 • December - Maart

 • Circa 11 uur

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Vietnam
 4. Duikreis Vietnam: 12 dagen in Nha Trang met privé gids

Reisroute duikvakantie vanaf 12 dagen

Van de idyllische stranden, ongerepte kustlijnen en eilanden tot de talloze scooters die door bruisende metropolen als Ho Chi Minh City scheuren, Vietnam is een bestemming vol onvergetelijke natuurlijke en culturele ervaringen. Het land is beroemd om zijn voedsel, dat tot de gezondste ter wereld behoort. Vietnam wordt beschouwd als een nieuwkomer onder de duikbestemmingen, maar dat maakt het avontuur voor duikers alleen maar interessanter. Onze reisdeskundigen zullen uw duikvakantie in Nha Trang met privégids plannen, perfect afgestemd op uw vaardigheden en wensen.

Hoogtepunten van de reisroute:

 1. Hanoi

 2. Hue

 3. Hoi An

 4. Nha Trang

 5. Ho Chi Minh Stad

 6.  Minder
A_weg_kruispunt_in_Hanoi_Vietnam_met_motors_scooters_opgefleurd

1. Hanoi

Voordat u tijdens uw duikvakantie in Nha Trang in de onderwaterwereld duikt, kunt u zich onderdompelen in de levendige stad Hanoi. De Vietnamese hoofdstad is een van de populairste en cultureel belangrijkste steden in Zuidoost-Azië. Er zijn talloze musea die de bezoekers de mogelijkheid bieden de geschiedenis van Vietnam van revolutie, oorlog en kunst beter te begrijpen. De straten van de hoofdstad zijn gevuld met levendige motorscooters, terwijl het netwerk van steegjes in de historische oude wijk een uitnodigende wandeling oplevert. Ook de mix van Aziatische traditie en Franse koloniale architectuur is opvallend.

Hue Citadel

2. Hue

De voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam, Hue, in centraal Vietnam, maakt indruk met zijn tempels, graftombes en natuurlijk de "Paarse Verboden Stad" - "de Verboden Stad", die nu op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Helaas werd veel ervan vernietigd tijdens de "Amerikaanse oorlog". De vredige en imposante plaatsen zijn echter een welkome afwisseling van de stadsdrukte van Hue, aangezien zij zich juist buiten in het "groen" bevinden. De meeste reizigers komen slechts voor een korte stop naar Hue, en de voormalige Keizerlijke Citadel is de reden waarom de meeste reizigers hier een stop inplannen. De stad heeft een hele reeks bezienswaardigheden en biedt de bezoekers de gelegenheid zich onder te dompelen in het "oude Vietnam". Een tochtje met de drakenboot op de rivier is een echte aanrader.

Cham eilanden bij Hoi An in Vietnam

3. Hoi An

Het gracieuze Hoi An is een van de mooiste steden van het land. De oude stad van Hoi An ligt aan de oevers van een rivier en als u van het schilderachtige landschap wilt genieten, dan is een wandeling de beste optie om het te verkennen. In het verleden was Hoi An een van de belangrijkste havensteden in Zuidoost-Azië. De Cham eilanden voor de kust van Hoi An is zeker de hotspot voor duikers en kan worden bereikt door een 40 minuten durende boottocht. Wie een duik- en snorkeltour met gids boekt, kan zich verheugen op riffen met een overvloed aan harde koralen en kleine rifvissen.

Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

4. Nha Trang

Nha Trang wordt beschouwd als een duikcentrum in Vietnam. Met meer dan 20 duikoperators is Nha Trang een populaire plek voor beginnende duikers om een duikbrevet te halen in rustig en vriendelijk water. De watertemperatuur is gemiddeld 28 °C en een wetsuit van 3 mm is voldoende. De witte stranden en het bruisende nachtleven maakten de Vietnamese kustplaats Nha Trang jaren geleden al tot een populaire bestemming. Een van de top duikstekken in Nha Trang is Hon Mun Island, ook bekend als The Black Island. Moray Beach en Madonna Rock zijn andere populaire duikplaatsen. Pelagisch onderwaterleven is in dit gebied niet gebruikelijk, maar bij Madonna Rock is er veel klein leven en zijn er koele grotten. De maximale diepte is meestal 25 m, waardoor het geschikt is voor duikers van alle niveaus."

Notre_Dame_in_Ho-Chi-Minh-City_Vietnam

5. Ho Chi Minh Stad

Ho Chi Minh Stad is de meest opwindende metropool van Vietnam. Een stad van handel en cultuur die het land vooruit stuwt met zijn bruisende energie. Een chaotische werveling loopt door deze stad en grijpt iedereen aan die zich hier vestigt. De bezienswaardigheden hier zijn een unieke mix van oud en nieuw. Goed bewaarde koloniale bouwwerken en oorlogsrelikwieën uit de verwoestende Vietnamoorlog worden afgewisseld met elegante wolkenkrabbers, moderne sportclubs en uitgestrekte winkelcentra.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes in Vietnam

 1. Vrouw_kijkt_naar_Angkor_Wat_in_Cambodja

  vanaf

  € 1.839

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Uitzicht op bergen in de Ninh Binh regio van Vietnam in Azië.

  vanaf

  € 1.525

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Leuke reis! Op de boot in het regenwoud op de Mekong, Vietnam

  vanaf

  € 1.547

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Vietnam Golfbaan Hanoi Saigon

  vanaf

  € 1.499

  excl. vlucht (p.p.)

 5. Baai_met_palmen_op_Phu_Quoc_Island_Vietnam_gezien_vanaf_het_water

  vanaf

  € 1.699

  excl. vlucht (p.p.)