Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
A_weg_kruispunt_in_Hanoi_Vietnam_met_motors_scooters_opgefleurd

Vietnam

Reizen naar Hanoi

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Hanoi?

Er is altijd wat te zien in Hanoi, waar de trots bewaarde Vietnamese cultuur samenkomt met de vooruitgang van de moderniteit. De stad, die meer dan 1.000 jaar oud is, biedt een rijke schat aan monumenten. Tempels, oude citadellen, theaters en musea zorgen voor afwisseling, terwijl het omringende platteland troef is met adembenemende natuur.

Educatie, amusement en sublieme schoonheid zijn gegarandeerd tijdens uw verkenningen. De beste tijd voor een bezoek is van september tot november en van maart tot april, wanneer u zacht weer en weinig regen kunt verwachten. Minder

 • Hanoi Een Zuil Pagode

  Eénzuilige Pagode

  Symboliseert een lotusbloem in water

 • Hanoi Ho Chi Minh Mausoleum

  Ho Chi Minh Mausoleum

  De laatste rustplaats van de revolutionaire leider

 • Hanoi Tempel van Literatuur

  Tempel der Literatuur

  Is opgedragen aan de geleerde Confucius

De beste bezienswaardigheden van Hanoi

1. Ho Chi Minh Mausoleum

Het kolossale mausoleum op het Ba Dinh-plein is een van de beroemdste monumenten van het land. Het is de laatste rustplaats van de voormalige leider Ho Chi Minh, door de Vietnamezen eenvoudigweg "Oom Ho" genoemd. De indrukwekkende granieten structuur doet ook denken aan het mausoleum van Lenin. Aangezien de stoffelijke resten elk jaar vanaf oktober naar Rusland worden gestuurd voor onderhoud, kunt u het beste bij uw hotel navragen of het mausoleum op dat moment open is.

2. Pagode Enkele Pijler

De pagode, die op een elegante sokkel uit de lotusvijver oprijst, symboliseert een lotusbloem in het water. Gebouwd rond 1050 tijdens de Ly Dynastie, is het een van de mooiste tempels in Vietnam. Binnen staat een gouden beeld van de boeddhistische godin Quan Am, omringd door prachtige porseleinen vazen met offers van bloemen en fruit. Ook het heilige Bobaum achter de tempel mag u niet missen tijdens uw Hanoi-reis. Volgens de legende is het een uitloper van de boom waaronder Boeddha verlicht werd.

3. Tempel van Literatuur

De pittoreske Tempel van de Literatuur is gewijd aan de geleerde Confucius. Het gebouw is goed bewaard gebleven en is een uitstekend voorbeeld van traditionele Vietnamese architectuur. Op het terrein bevinden zich bezienswaardigheden zoals de Literatuurplas, de Fontein van de Hemelse Helderheid, de Schildpadsteen, verschillende paviljoens, binnenplaatsen en doorgangen die vroeger door de adel werden bezocht. Wandel door de onberispelijke tuinen en laat u inspireren door schoonheid en academische ambitie.

4. Ho Chi Minh Museum

Het enorme Ho Chi Minh Museumgebouw schittert in oogverblindende witte en rode vlaggen en dwingt respect af bij de gasten. De zorgvuldig opgezette tentoonstelling toont het leven van de revolutionaire leider in acht chronologische fasen. Talrijke miniaturen, kunstvoorwerpen en geschenken van nationale en internationale oorsprong worden tentoongesteld. Bovendien wordt de markt tegenover het museum beschouwd als een echte insider-tip: geniet hier van de plaatselijke variatie met heerlijke Pho-soep, traditionele Che-pudding en Frans stokbrood.

5. Tran Quoc Pagode

Deze pagode, feestelijk versierd in oranje tinten, ligt aan de oostkant van het schilderachtige West Lake en is al van verre te zien tijdens uw Hanoi trip. De naam van de tempel, die meer dan 1.500 jaar oud is, betekent "om het land te beschermen". Het is vooral populair tijdens vieringen zoals Tet, het Vietnamese Nieuwjaar.

6. Quan Thanh Tempel

De imposante Quan Thanh Tempel is de oudste tempel van Hanoi. Het bouwwerk dateert uit de 11e eeuw, is gewijd aan de taoïstische god Tran Vu en eert hem met het op één na grootste bronzen standbeeld van het land. De inwoners van Hanoi komen hier traditioneel op Tet en op de eerste en de vijftiende volle maan van de Vietnamese maankalender om te bidden voor gezondheid en geluk voor henzelf en hun familieleden. U kunt zich ook vergapen aan voorstellingen van traditionele krijgskunsten, zoals de Vovinam. Minder

Ontdek Hanoi op deze reisroutes

 • Vrouw_kijkt_naar_Angkor_Wat_in_Cambodja

  vanaf

  € 1.839

  excl. vlucht (p.p.)

 • Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

  vanaf

  € 1.659

  excl. vlucht (p.p.)

 • Baai_met_palmen_op_Phu_Quoc_Island_Vietnam_gezien_vanaf_het_water

  vanaf

  € 1.699

  excl. vlucht (p.p.)

 • Uitzicht op bergen in de Ninh Binh regio van Vietnam in Azië.

  vanaf

  € 1.525

  excl. vlucht (p.p.)

 • Vietnam Golfbaan Hanoi Saigon

  vanaf

  € 1.499

  excl. vlucht (p.p.)

 • Leuke reis! Op de boot in het regenwoud op de Mekong, Vietnam

  vanaf

  € 1.547

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Vietnam "


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie