Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
A_weg_kruispunt_in_Hanoi_Vietnam_met_motors_scooters_opgefleurd

Reizen naar Hanoi

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Vietnam
  4. Hanoi

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Hanoi?

  Er is altijd wat te zien in Hanoi, waar de trots bewaarde Vietnamese cultuur samenkomt met de vooruitgang van de moderniteit. De stad, die meer dan 1.000 jaar oud is, biedt een rijke schat aan monumenten. Tempels, oude citadellen, theaters en musea zorgen voor afwisseling, terwijl het omringende platteland troef is met adembenemende natuur.

  Educatie, amusement en sublieme schoonheid zijn gegarandeerd tijdens uw verkenningen. De beste tijd voor een bezoek is van september tot november en van maart tot april, wanneer u zacht weer en weinig regen kunt verwachten. Minder

  1. Hanoi Een Zuil Pagode

   Eénzuilige Pagode

   Symboliseert een lotusbloem in water

  2. Hanoi Ho Chi Minh Mausoleum

   Ho Chi Minh Mausoleum

   De laatste rustplaats van de revolutionaire leider

  3. Hanoi Tempel van Literatuur

   Tempel der Literatuur

   Is opgedragen aan de geleerde Confucius

  De beste bezienswaardigheden van Hanoi

  1. Ho Chi Minh Mausoleum

  Het kolossale mausoleum op het Ba Dinh-plein is een van de beroemdste monumenten van het land. Het is de laatste rustplaats van de voormalige leider Ho Chi Minh, door de Vietnamezen eenvoudigweg "Oom Ho" genoemd. De indrukwekkende granieten structuur doet ook denken aan het mausoleum van Lenin. Aangezien de stoffelijke resten elk jaar vanaf oktober naar Rusland worden gestuurd voor onderhoud, kunt u het beste bij uw hotel navragen of het mausoleum op dat moment open is.

  2. Pagode Enkele Pijler

  De pagode, die op een elegante sokkel uit de lotusvijver oprijst, symboliseert een lotusbloem in het water. Gebouwd rond 1050 tijdens de Ly Dynastie, is het een van de mooiste tempels in Vietnam. Binnen staat een gouden beeld van de boeddhistische godin Quan Am, omringd door prachtige porseleinen vazen met offers van bloemen en fruit. Ook het heilige Bobaum achter de tempel mag u niet missen tijdens uw Hanoi-reis. Volgens de legende is het een uitloper van de boom waaronder Boeddha verlicht werd.

  3. Tempel van Literatuur

  De pittoreske Tempel van de Literatuur is gewijd aan de geleerde Confucius. Het gebouw is goed bewaard gebleven en is een uitstekend voorbeeld van traditionele Vietnamese architectuur. Op het terrein bevinden zich bezienswaardigheden zoals de Literatuurplas, de Fontein van de Hemelse Helderheid, de Schildpadsteen, verschillende paviljoens, binnenplaatsen en doorgangen die vroeger door de adel werden bezocht. Wandel door de onberispelijke tuinen en laat u inspireren door schoonheid en academische ambitie.

  4. Ho Chi Minh Museum

  Het enorme Ho Chi Minh Museumgebouw schittert in oogverblindende witte en rode vlaggen en dwingt respect af bij de gasten. De zorgvuldig opgezette tentoonstelling toont het leven van de revolutionaire leider in acht chronologische fasen. Talrijke miniaturen, kunstvoorwerpen en geschenken van nationale en internationale oorsprong worden tentoongesteld. Bovendien wordt de markt tegenover het museum beschouwd als een echte insider-tip: geniet hier van de plaatselijke variatie met heerlijke Pho-soep, traditionele Che-pudding en Frans stokbrood.

  5. Tran Quoc Pagode

  Deze pagode, feestelijk versierd in oranje tinten, ligt aan de oostkant van het schilderachtige West Lake en is al van verre te zien tijdens uw Hanoi trip. De naam van de tempel, die meer dan 1.500 jaar oud is, betekent "om het land te beschermen". Het is vooral populair tijdens vieringen zoals Tet, het Vietnamese Nieuwjaar.

  6. Quan Thanh Tempel

  De imposante Quan Thanh Tempel is de oudste tempel van Hanoi. Het bouwwerk dateert uit de 11e eeuw, is gewijd aan de taoïstische god Tran Vu en eert hem met het op één na grootste bronzen standbeeld van het land. De inwoners van Hanoi komen hier traditioneel op Tet en op de eerste en de vijftiende volle maan van de Vietnamese maankalender om te bidden voor gezondheid en geluk voor henzelf en hun familieleden. U kunt zich ook vergapen aan voorstellingen van traditionele krijgskunsten, zoals de Vovinam. Minder

  Ontdek Hanoi op deze reisroutes

  1. Vrouw_kijkt_naar_Angkor_Wat_in_Cambodja

   vanaf

   € 1.839

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

   vanaf

   € 1.659

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Baai_met_palmen_op_Phu_Quoc_Island_Vietnam_gezien_vanaf_het_water

   vanaf

   € 1.699

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Uitzicht op bergen in de Ninh Binh regio van Vietnam in Azië.

   vanaf

   € 1.525

   excl. vlucht (p.p.)

  5. Vietnam Golfbaan Hanoi Saigon

   vanaf

   € 1.499

   excl. vlucht (p.p.)

  6. Leuke reis! Op de boot in het regenwoud op de Mekong, Vietnam

   vanaf

   € 1.547

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Vietnam "

  1. Zijaanzicht_van_de_Oostpoort_van_de_Citadel_van_Hue_Vietnam

   Hue

  2. Handelaar op boot met fruit en groenten in de Mekong Delta in Vietnam.

   Mekong Delta

  3. A_woman_on_a_traditional_boat_on_a_river_in_Hoi-An_Vietnam

   Hoi-An

  4. Notre_Dame_in_Ho-Chi-Minh-City_Vietnam

   Ho Chi Minh