Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Notre_Dame_in_Ho-Chi-Minh-City_Vietnam

Vietnam

Reizen naar Ho Chi Minh

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Ho Chi Minh?

Ho Chi Minh Stad, zeer modern, kosmopolitisch en tegelijkertijd traditiebewust, presenteert zich in het zuiden van Vietnam. Gerenommeerde musea getuigen van het bewogen verleden van de metropool die ooit bekend stond als Saigon. Hier wordt de herinnering aan de Vietnamoorlog bewaard. Rijk versierde tempels vormen oases van rust in deze levendige metropool en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de goed bewaarde koloniale gebouwen.

Legendarisch om zijn nachtleven is de voetgangerszone. Er valt veel te ontdekken, want de stad telt negen wijken met zeer verschillende etnische groepen en culturen, waaronder Chinatown en Korea Town. Van november tot mei, voor het begin van het regenseizoen, lokt de stad met aangename temperaturen. Minder

 • Ho Chi Minh Stad Postkantoor

  Hoofdpostkantoor Saigon

  Een opulente blikvanger in Neoclassicistische stijl

 • Ho Chi Minh Stadhuis

  Voormalig stadhuis

  Een meesterwerk van Vietnam's koloniale gebouwen

De beste bezienswaardigheden van Ho Chi Minh

1. Jade Keizer Pagode

Het is makkelijk om aan dit juweeltje van Ho Chi Minh City voorbij te lopen. Maar wat hij mist in omvang, maakt de kleurrijkste pagode van de stad goed met zijn sierlijke decoraties. Loop door vredige tuinen naar het sanctum sanctorum, dat gevuld is met de geur van wierookstokjes. Boeddhistische klanken nodigen uit tot contemplatie en meditatie. Neem een kijkje in de kleine vijver die bewoond wordt door schildpadden: Vandaar de bijnaam "Schildpaddenpagode".

2. Hoofdpostkantoor

Met zijn rijk versierde gevel is dit neoklassieke gebouw een echte blikvanger. Het interieur straalt Franse charme uit met zijn weelderig versierde plafond en kroonluchters. Bovendien vervult het postkantoor nog steeds zijn eigenlijke functie en is het perfect om ansichtkaarten te kopen. Een bezoek is ook de moeite waard 's avonds tijdens uw reis in Ho Chi Minhstad, wanneer het gebouw sfeervol verlicht is, en kan goed gecombineerd worden met een wandeling door de levendige voetgangerszone.

3. Kathedraal Notre Dame van Ho-Chi-Minh-City

In de eerbiedwaardige hoofdkathedraal van Ho Chi Minhstad zou u zich in Parijs kunnen wanen - ware het niet dat er palmbomen en exotische planten in de tuinen staan. Met zijn rode bakstenen, geïmporteerd uit Frankrijk, springt het gebouw onmiddellijk in het oog. Beklim de klokkentoren van de kathedraal voor een indrukwekkend uitzicht over het Eerste District van Ho Chi Minhstad.

4. Voormalig stadhuis

Dit weelderig gedecoreerde paleis in classicistische stijl, een van de mooiste koloniale gebouwen van Vietnam, werd in 1908 gebouwd als regeringszetel voor de Franse koloniale macht om de pracht en praal van Frankrijk zichtbaar te maken. Tegenwoordig is het gebouw de zetel van het Volkscomité en de centrale ligging maakt het tot een populaire ontmoetingsplaats. Kom in de avonduren, wanneer de crèmekleurige gevel door spotlights wordt opgelicht.

5. Herenigingspaleis

Beleef geschiedenis in de voormalige residentie van de Zuid-Vietnamese presidenten. Hier eindigde de Vietnamoorlog in 1975 toen tanks uit het communistische noorden de poorten doorbraken. Bezoek de ontvangstkamers en privévertrekken van de president, en neem een kijkje in zijn bioscoopzaal. Stap ook op het dak, waar een Amerikaanse helikopter op ware grootte uit de Vietnam-oorlog staat.

6. Museum van de Oorlogsrelikwieën

Weinig plaatsen houden de herinnering aan de Vietnamoorlog zo levend als het museum van de Oorlogsrelikwieën. Verbluffend, indrukwekkend en vooral uitgebreid is de collectie van het museum. Originele voertuigen en wapens belichten de technische kant van dit conflict, terwijl talrijke foto's en verslagen een stem geven aan de slachtoffers. Reserveer minstens 2 uur tijdens uw rondreis door Vietnam om ook de interessante speciale tentoonstellingen te zien - zoals de replica van een gevangenis uit de Vietnamoorlog. Minder

Ontdek Ho Chi Minh op deze reisroutes

 • Vrouw_kijkt_naar_Angkor_Wat_in_Cambodja

  vanaf

  € 1.839

  excl. vlucht (p.p.)

 • Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

  vanaf

  € 1.659

  excl. vlucht (p.p.)

 • Baai_met_palmen_op_Phu_Quoc_Island_Vietnam_gezien_vanaf_het_water

  vanaf

  € 1.699

  excl. vlucht (p.p.)

 • Uitzicht op bergen in de Ninh Binh regio van Vietnam in Azië.

  vanaf

  € 1.525

  excl. vlucht (p.p.)

 • Vietnam Golfbaan Hanoi Saigon

  vanaf

  € 1.499

  excl. vlucht (p.p.)

 • Leuke reis! Op de boot in het regenwoud op de Mekong, Vietnam

  vanaf

  € 1.547

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Vietnam "


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie