Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
A_woman_on_a_traditional_boat_on_a_river_in_Hoi-An_Vietnam

Vietnam

Hoi-An reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Hoi-An?

Als u geïnteresseerd bent in de historische kant van Centraal Vietnam, is een bezoek aan Hoi Ans een must. De stad presenteert zich vandaag de dag bijna net zo als 300 jaar geleden: Traditionele huizen staan in de kleurrijke straten, terwijl straatverkopers de Vietnamese delicatessen aanbieden.

Of het nu in de prachtige montagehallen van de Chinese kooplieden is, in de interessante musea of tijdens een authentieke zang- en dansvoorstelling - in Hoi Ans Old Town ademt u geschiedenis. Het achterland lokt met zijn pittoreske rijstvelden en kleine dorpjes: perfect voor uitgebreide dagtochten, bijvoorbeeld naar de majestueuze tempelstad My Son. Vooral de maanden februari tot mei trekken bezoekers met hun aangename temperaturen. Minder

 • Hoi Een Japanse brug

  Japanse brug

  Het symbool van de stad

 • Hoi Een Fujian Montagehal

  Fujian Montagehal

  Een van de mooiste montagehallen

 • Hoi Een oude stad

  Oude stad van Hoi An

  Een juweel van Centraal Vietnam

Wat is er te zien in Hoi-An?

1. Japanse brug

In de 18e eeuw verbond dit herkenningspunt van de stad de Chinezen met de Japanse wijk Hoi Ans. Met zijn overdekte constructie is de Japanse Brug een van de meest artistieke gebouwen in de stad. Beelden van apen en honden vertegenwoordigen de gemeenschappelijke overtuigingen van China en Japan. Vanaf een kleine houten brug verder naar het noorden heb je een goed zicht op de gouden dakornamenten. Bezoek de brug 's avonds als de lantaarns verlicht zijn en het gebouw schilderachtig in de rivier wordt weerspiegeld. Een prachtig gezicht om te zien tijdens uw Hoi-An reis.

2. De montagehal van de Fujian

De vergaderzalen van de stad getuigen van de vroegere welvaart van de Chinese koopmansklasse Hoi Ans. Een van de mooiste is de Hall of the Fujian Chinese. Dankzij de ingangspoort van roze bakstenen, die rijkelijk gedecoreerd is, springt dit gebouw meteen in het oog. Liefdevol onderhouden tuinen nodigen uit tot een wandeling en het interieur wordt overspoeld met sierlijke ornamenten. Talrijke godenbeelden illustreren de religieuze betekenis van deze plek. Houd een oogje in het zeil voor de vele diersymbolen: Vissen staan voor welvaart, schildpadden voor doorzettingsvermogen en draken voor kracht. Als u een kijkje neemt, zult u zeker meer ontdekken.

3. Markt van Hoi An

Op de overdekte markt van Hoi An heerst een levendige drukte. Talloze handelaars bieden er hun goederen aan, waaronder exotisch fruit, groenten en kruiden, zeevruchten en zoete lekkernijen. U kunt ook genieten van een heerlijke Vietnamese maaltijd op de markt. Fijnproever Anthony Bourdain prees de keuken van Hoi Ans: "Probeer de beroemde loempia's van Vietnam en versterk jezelf met het nationale gerecht Pho - een sterke noedelsoep in vele variaties. Wandel ook over de nabijgelegen markten en bewonder het assortiment aan kleding, sieraden, kruiden en een bijna onvoorstelbare variëteit aan gedroogd fruit.

4. Oude stad van Hoi An

Het behoort tot de juwelen van Centraal Vietnam - de oude stad van Hoi An. Sinds 1999 maakt het deel uit van het UNESCO-werelderfgoed dankzij de goed bewaard gebleven 18e eeuwse gebouwen. Hier kunt u zich verwonderen over een aanzienlijk aantal bezienswaardigheden in een klein gebied: imposante tempels en montagehallen geven een idee van de vroegere rijkdom van de kooplieden die zaken deden in deze belangrijke havenstad. De oude stad is ook de thuisbasis van kleine kunstgalerieën, traditionele theesalons en kleurrijke markten. Nieuwsgierige bezoekers bezoeken het geschiedenismuseum. Als u geïnteresseerd bent in hoe Hoi An's iconische lantaarns worden gemaakt, neem dan deel aan een workshop en maak een uniek souvenir van uw Hoi An reis. Minder

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie