Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
A_woman_on_a_traditional_boat_on_a_river_in_Hoi-An_Vietnam

Reizen naar Hoi-An

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Vietnam
  4. Hoi-An

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Hoi-An?

  Als u geïnteresseerd bent in de historische kant van Centraal Vietnam, is een bezoek aan Hoi Ans een must. De stad presenteert zich vandaag de dag bijna net zo als 300 jaar geleden: Traditionele huizen staan in de kleurrijke straten, terwijl straatverkopers de Vietnamese delicatessen aanbieden.

  Of het nu in de prachtige montagehallen van de Chinese kooplieden is, in de interessante musea of tijdens een authentieke zang- en dansvoorstelling - in Hoi Ans Old Town ademt u geschiedenis. Het achterland lokt met zijn pittoreske rijstvelden en kleine dorpjes: perfect voor uitgebreide dagtochten, bijvoorbeeld naar de majestueuze tempelstad My Son. Vooral de maanden februari tot mei trekken bezoekers met hun aangename temperaturen. Minder

  1. Hoi Een Japanse brug

   Japanse brug

   Het symbool van de stad

  2. Hoi Een Fujian Montagehal

   Fujian Montagehal

   Een van de mooiste montagehallen

  3. Hoi Een oude stad

   Oude stad van Hoi An

   Een juweel van Centraal Vietnam

  De beste bezienswaardigheden van Hoi-An

  1. Japanse brug

  In de 18e eeuw verbond dit herkenningspunt van de stad de Chinezen met de Japanse wijk Hoi Ans. Met zijn overdekte constructie is de Japanse Brug een van de meest artistieke gebouwen in de stad. Beelden van apen en honden vertegenwoordigen de gemeenschappelijke overtuigingen van China en Japan. Vanaf een kleine houten brug verder naar het noorden heeft u een goed zicht op de gouden dakornamenten. Bezoek de brug 's avonds als de lantaarns verlicht zijn en het gebouw schilderachtig in de rivier wordt weerspiegeld. Een prachtig gezicht om te zien tijdens uw Hoi-An reis.

  2. De montagehal van de Fujian

  De vergaderzalen van de stad getuigen van de vroegere welvaart van de Chinese koopmansklasse Hoi Ans. Een van de mooiste is de Hall of the Fujian Chinese. Dankzij de ingangspoort van roze bakstenen, die rijkelijk gedecoreerd is, springt dit gebouw meteen in het oog. Liefdevol onderhouden tuinen nodigen uit tot een wandeling en het interieur wordt overspoeld met sierlijke ornamenten. Talrijke godenbeelden illustreren de religieuze betekenis van deze plek. Houd een oogje in het zeil voor de vele diersymbolen: Vissen staan voor welvaart, schildpadden voor doorzettingsvermogen en draken voor kracht. Als u een kijkje neemt, zult u zeker meer ontdekken.

  3. Markt van Hoi An

  Op de overdekte markt van Hoi An heerst een levendige drukte. Talloze handelaars bieden er hun goederen aan, waaronder exotisch fruit, groenten en kruiden, zeevruchten en zoete lekkernijen. U kunt ook genieten van een heerlijke Vietnamese maaltijd op de markt. Fijnproever Anthony Bourdain prees de keuken van Hoi Ans: "Probeer de beroemde loempia's van Vietnam en versterk jezelf met het nationale gerecht Pho - een sterke noedelsoep in vele variaties. Wandel ook over de nabijgelegen markten en bewonder het assortiment aan kleding, sieraden, kruiden en een bijna onvoorstelbare variëteit aan gedroogd fruit.

  4. Oude stad van Hoi An

  Het behoort tot de juwelen van Centraal Vietnam - de oude stad van Hoi An. Sinds 1999 maakt het deel uit van het UNESCO-werelderfgoed dankzij de goed bewaard gebleven 18e eeuwse gebouwen. Hier kunt u zich verwonderen over een aanzienlijk aantal bezienswaardigheden in een klein gebied: imposante tempels en montagehallen geven een idee van de vroegere rijkdom van de kooplieden die zaken deden in deze belangrijke havenstad. De oude stad is ook de thuisbasis van kleine kunstgalerieën, traditionele theesalons en kleurrijke markten. Nieuwsgierige bezoekers bezoeken het geschiedenismuseum. Als u geïnteresseerd bent in hoe Hoi An's iconische lantaarns worden gemaakt, neem dan deel aan een workshop en maak een uniek souvenir van uw Hoi An reis. Minder

  Ontdek Hoi-An op deze reisroutes

  1. Vrouw_kijkt_naar_Angkor_Wat_in_Cambodja

   vanaf

   € 1.839

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

   vanaf

   € 1.659

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Baai_met_palmen_op_Phu_Quoc_Island_Vietnam_gezien_vanaf_het_water

   vanaf

   € 1.699

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Uitzicht op bergen in de Ninh Binh regio van Vietnam in Azië.

   vanaf

   € 1.525

   excl. vlucht (p.p.)

  5. Vietnam Golfbaan Hanoi Saigon

   vanaf

   € 1.499

   excl. vlucht (p.p.)

  6. Leuke reis! Op de boot in het regenwoud op de Mekong, Vietnam

   vanaf

   € 1.547

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Vietnam

  1. Zijaanzicht_van_de_Oostpoort_van_de_Citadel_van_Hue_Vietnam

   Hue

  2. Handelaar op boot met fruit en groenten in de Mekong Delta in Vietnam.

   Mekong Delta

  3. A_weg_kruispunt_in_Hanoi_Vietnam_met_motors_scooters_opgefleurd

   Hanoi

  4. Notre_Dame_in_Ho-Chi-Minh-City_Vietnam

   Ho Chi Minh