Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Zijaanzicht_van_de_Oostpoort_van_de_Citadel_van_Hue_Vietnam

Reizen naar Hue

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Vietnam
  4. Hue

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Hue?

  Het rustige Hue in het hart van Vietnam was tot 1945 het culturele en politieke centrum van het land en zetel van de Nguyen dynastie. Het is wereldberoemd om zijn historische gebouwen en is bekroond door de UNESCO. Al wie geïnteresseerd is in geschiedenis en exotische beschavingen is op de juiste plaats. Want de stad vertegenwoordigt de immense macht van het oude feodale rijk met een complex van monumenten, graftombes en pagodes.

  De maanden februari tot april zijn ideaal voor uw verkenningen met weinig regen en aangename temperaturen. Minder

  1. Hue Citadel

   Hue Citadel

   Een imposant gebouw in de verboden stad

  2. Hue Thien Mu Pagode

   Thien Mu Pagode

   Een tempelcomplex met een adembenemend uitzicht

  3. Hue Parfume River

   Parfumrivier

   Kreeg de naam vanwege de aromatische orchideeën

  De beste bezienswaardigheden van Hue

  1. Citadel van Hue

  Het huidige Vietnam werd in 1802 gesticht door de eerste Nguyen-keizer, Gia Long. Het koninklijke hoofdkwartier was de Citadel - een uitgestrekt bouwwerk met een vierkant fort en een administratieve ruimte. Tempels, paleizen, tuinen en kantoren bevinden zich in het imposante complex en sommige zijn uitbundig gerestaureerd. Maar het middelpunt is de Verboden Purperen Stad, waar het staatshoofd en zijn naaste adviseurs verbleven. Het is de moeite waard om tijdens uw verblijf in Hue een fiets te huren en vroeg in de ochtend het uitgestrekte terrein te bezoeken.

  2. Thien Mu Pagode

  Dit tempelcomplex is gelegen op een schilderachtige heuvel, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Parfumrivier. De sfeer wordt bepaald door geurende dennenbomen en bloemen die rond de 20 meter hoge hoofdtoren staan. Elk van de elf niveaus van de toren symboliseert een manifestatie van Boeddha. U ziet ook een paviljoen met stèles en een gigantische klok van 2,6 ton rechts en links van de toren. U kunt de plaats bereiken per drakenboot en moet ook de voorkeur geven aan de vroege ochtenduren. Bovendien is discrete kleding gepast.

  3. Tu Duc Graf

  Gelegen aan de poorten van de stad, is de begraafplaats met het aangrenzende Hoa Khiem Paleis opmerkelijk in omvang en luxueuze inrichting. De prachtige architectuur harmonieert op fascinerende wijze met het zorgvuldig aangelegde terrein. Hier trok de keizer zich aan het eind van zijn bewind terug en wijdde zich aan poëzie en zijn concubines. Het complex is goed bewaard gebleven en omvat elegante paviljoens, een kunstmatig meer, imposante poorten en een rijk versierde troonzaal. Een rondleiding wordt aanbevolen om u een beter inzicht te geven in de geschiedenis van de plaats. Bovendien kan de rondleiding worden gecombineerd met de Citadel.

  4. Parfumrivier

  De 80 kilometer lange Parfumrivier ontspringt in het Truong Son-gebergte en stroomt door het centrum van Hue. Het heeft zijn naam te danken aan de geurige orchideeën die stroomopwaarts in het water vielen. De promenade langs de rivier is populair bij jonge mensen die graag genieten van de zonsondergang op de kleurrijk verlichte Trang Tien Brug. Tijdens een boottocht ziet u talloze tempels en culturele gebouwen. U kunt tijdens uw verblijf natuurlijk ook kiezen voor een traditionele Vietnamese maaltijd in een van de levendige restaurants. Minder

  Ontdek Hue op deze reisroutes

  1. Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

   vanaf

   € 1.659

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Leuke reis! Op de boot in het regenwoud op de Mekong, Vietnam

   vanaf

   € 1.547

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Vietnam "

  1. Handelaar op boot met fruit en groenten in de Mekong Delta in Vietnam.

   Mekong Delta

  2. A_woman_on_a_traditional_boat_on_a_river_in_Hoi-An_Vietnam

   Hoi-An

  3. A_weg_kruispunt_in_Hanoi_Vietnam_met_motors_scooters_opgefleurd

   Hanoi

  4. Notre_Dame_in_Ho-Chi-Minh-City_Vietnam

   Ho Chi Minh