Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Zijaanzicht_van_de_Oostpoort_van_de_Citadel_van_Hue_Vietnam

Vietnam

Reizen naar Hue

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Hue?

Het rustige Hue in het hart van Vietnam was tot 1945 het culturele en politieke centrum van het land en zetel van de Nguyen dynastie. Het is wereldberoemd om zijn historische gebouwen en is bekroond door de UNESCO. Al wie geïnteresseerd is in geschiedenis en exotische beschavingen is op de juiste plaats. Want de stad vertegenwoordigt de immense macht van het oude feodale rijk met een complex van monumenten, graftombes en pagodes.

De maanden februari tot april zijn ideaal voor uw verkenningen met weinig regen en aangename temperaturen. Minder

 • Hue Citadel

  Hue Citadel

  Een imposant gebouw in de verboden stad

 • Hue Thien Mu Pagode

  Thien Mu Pagode

  Een tempelcomplex met een adembenemend uitzicht

 • Hue Parfume River

  Parfumrivier

  Kreeg de naam vanwege de aromatische orchideeën

De beste bezienswaardigheden van Hue

1. Citadel van Hue

Het huidige Vietnam werd in 1802 gesticht door de eerste Nguyen-keizer, Gia Long. Het koninklijke hoofdkwartier was de Citadel - een uitgestrekt bouwwerk met een vierkant fort en een administratieve ruimte. Tempels, paleizen, tuinen en kantoren bevinden zich in het imposante complex en sommige zijn uitbundig gerestaureerd. Maar het middelpunt is de Verboden Purperen Stad, waar het staatshoofd en zijn naaste adviseurs verbleven. Het is de moeite waard om tijdens uw verblijf in Hue een fiets te huren en vroeg in de ochtend het uitgestrekte terrein te bezoeken.

2. Thien Mu Pagode

Dit tempelcomplex is gelegen op een schilderachtige heuvel, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Parfumrivier. De sfeer wordt bepaald door geurende dennenbomen en bloemen die rond de 20 meter hoge hoofdtoren staan. Elk van de elf niveaus van de toren symboliseert een manifestatie van Boeddha. U ziet ook een paviljoen met stèles en een gigantische klok van 2,6 ton rechts en links van de toren. U kunt de plaats bereiken per drakenboot en moet ook de voorkeur geven aan de vroege ochtenduren. Bovendien is discrete kleding gepast.

3. Tu Duc Graf

Gelegen aan de poorten van de stad, is de begraafplaats met het aangrenzende Hoa Khiem Paleis opmerkelijk in omvang en luxueuze inrichting. De prachtige architectuur harmonieert op fascinerende wijze met het zorgvuldig aangelegde terrein. Hier trok de keizer zich aan het eind van zijn bewind terug en wijdde zich aan poëzie en zijn concubines. Het complex is goed bewaard gebleven en omvat elegante paviljoens, een kunstmatig meer, imposante poorten en een rijk versierde troonzaal. Een rondleiding wordt aanbevolen om u een beter inzicht te geven in de geschiedenis van de plaats. Bovendien kan de rondleiding worden gecombineerd met de Citadel.

4. Parfumrivier

De 80 kilometer lange Parfumrivier ontspringt in het Truong Son-gebergte en stroomt door het centrum van Hue. Het heeft zijn naam te danken aan de geurige orchideeën die stroomopwaarts in het water vielen. De promenade langs de rivier is populair bij jonge mensen die graag genieten van de zonsondergang op de kleurrijk verlichte Trang Tien Brug. Tijdens een boottocht ziet u talloze tempels en culturele gebouwen. U kunt tijdens uw verblijf natuurlijk ook kiezen voor een traditionele Vietnamese maaltijd in een van de levendige restaurants. Minder

Ontdek Hue op deze reisroutes

 • Uitzicht_over_de_zee_bij_opkomst_in_Nha_Trang_Vietnam

  vanaf

  € 1.659

  excl. vlucht (p.p.)

 • Leuke reis! Op de boot in het regenwoud op de Mekong, Vietnam

  vanaf

  € 1.547

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Vietnam "


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie