Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Handelaar op boot met fruit en groenten in de Mekong Delta in Vietnam.

Reizen naar Mekong Delta

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Vietnam
  4. Mekong Delta

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Mekong Delta?

  De Mekongdelta, ook wel de rijstkamer van Vietnam genoemd, wacht op u in het zuiden van het land, op slechts ongeveer een uur rijden van Ho Chi Minhstad. Hier, waar de machtige Mekong uitmondt in de Zuid-Chinese Zee, worden op talrijke kleine eilanden rijst, kokosnoten, suikerriet, fruit en bloemen geteeld. Kleurrijke tuinen, charmante dorpjes langs kleine kanaaltjes en dichte jungle worden afgewisseld met uitgestrekte velden.

  Ook talloze diersoorten voelen zich thuis in het weelderige groen van de delta. Een bijzonder hoogtepunt van een bezoek aan deze streek zijn de drijvende markten, waar fruit, groenten, versgevangen vis en zelfs versbereide gerechten vanaf boten worden verkocht. Minder

  1. Mekong Delta Ben Tre

   Ben Tre

   Bekend om zijn boomgaarden en kokospalmplantages

  2. Mekong Delta Chau Doc

   Chau Doc

   Een kenmerkend toonbeeld van het Vietnamese landschap

  3. Mekong Delta Phu Quoc

   Phu Quoc

   Fantastische stranden om te ontspannen

  De beste bezienswaardigheden van Mekong Delta

  1. Can Tho

  Can Tho is de grootste stad in de Mekongdelta en tevens het culturele, economische en politieke centrum van de regio. Vergeleken met de kleine dorpjes van de backwaters, voelt Can Tho bijna als een bruisende metropool, waar u bijvoorbeeld de langste hangbrug van Zuidoost-Azië kunt ontdekken of levendige markten kunt bezoeken. De levendige waterkant, kleine steegjes en brede boulevards vormen een charmante mix die u zal bekoren. Van hieruit kunt u de drijvende markten van de delta verkennen en opwindende boottochten maken over de kanalen en waterwegen.

  2. Phong Dien

  De drijvende markten zijn een van de populairste bezienswaardigheden tijdens een reis in de Mekongdelta. Zij dateren uit de tijd toen de eilanden nog niet door wegen met het vasteland waren verbonden en boten het belangrijkste vervoermiddel waren. De markt van Phong Dien is bijzonder idyllisch en wacht op u met vele kleine roeibootjes van waaruit de handelaars hun waren aanbieden. De vroege ochtenduren zijn hier het drukst. Meng u onder de plaatselijke bevolking en bekijk de drukte.

  3. Ben Tre

  Het eiland Ben Tre is vooral bekend om zijn fabelachtige boomgaarden en gigantische kokosboomplantages, waar u kunt proeven van de heerlijke zoetigheden die van kokosnoot worden gemaakt. Er is hier echter nog veel meer te ontdekken, zoals de Vien Minh Pagode met een statig wit Boeddhabeeld en fascinerende Chinese kalligrafie. Dit dateert van de eerste monniken die hier in de tempel woonden. Het Ben Tre Museum, een gerenoveerd herenhuis met een rood pannendak omringd door majestueuze bomen, wacht op u met foto's uit de Vietnamoorlog en oude wapens. Er zijn ook voorwerpen uit opgravingen te zien.

  4. Cai Be

  Cai Be is een mooi stadje en heeft ook een van de vele drijvende markten die typisch zijn voor de Mekong Delta. Het heeft ook kleine traditionele handwerkwinkeltjes en schilderachtige fruit- en groentetuinen. Vooral voor het Tet Festival in februari is het een bezoek waard. Even charmant zijn de kleine kanalen in de omgeving, die u uitnodigen voor een uitgebreide verkenningstocht per sampan, een kleine roeiboot. Fietstochten door de rustige omgeving zijn ook een bijzondere ervaring.

  5. Chau Doc

  Chau Doc, dicht bij de grens met Cambodja, is een klein stadje met veel historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Thoai Ngoc Hau tombe en de Quan Cong tempel. De dorpelingen, die in de typische drijvende huizen wonen, kweken vis en zoetwatergarnalen in talrijke netten en draadmanden. Vanuit Chau Doc kun u ook de heilige Sam Mountain verkennen, vanwaar u een fantastisch uitzicht hebt op de stad en de omliggende velden, plantages en waterwegen.

  6. Phu Quoc

  Phu Quoc eiland is het grootste eiland in de Mekong Delta en zal u betoveren met prachtige stranden. Ontspan hier een paar dagen tijdens uw Vietnam reis, want het turquoise water en de fascinerende onderwaterwereld met fantastische koraalriffen zijn perfect om uitgebreid te snorkelen of duiken. U kunt ook een boottocht maken naar Turtle Island om te zien hoe pas uitgekomen schildpadden hun eerste wandeling naar het water maken. De bergen, met hun fabelachtige bossen, zijn ook ideaal om op een heel bijzondere manier te wandelen en te verkennen. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Vietnam "

  1. Zijaanzicht_van_de_Oostpoort_van_de_Citadel_van_Hue_Vietnam

   Hue

  2. A_woman_on_a_traditional_boat_on_a_river_in_Hoi-An_Vietnam

   Hoi-An

  3. A_weg_kruispunt_in_Hanoi_Vietnam_met_motors_scooters_opgefleurd

   Hanoi

  4. Notre_Dame_in_Ho-Chi-Minh-City_Vietnam

   Ho Chi Minh