Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!

De 50 beste steden voor duurzaam reizen

Wat zijn de beste steden voor een duurzame stedentrip? Van Melbourne tot Medellín worden steden over de hele wereld steeds milieubewuster in hun overheidsbeleid en reizigers reageren daarop. Of ze nu met de trein op hun bestemming aankomen of kiezen voor steden buiten het typische toeristische circuit, meer reizigers dan ooit kiezen ervoor om hun vakantie op een milieuvriendelijke manier door te brengen. Duurzaamheid verandert de manier waarop mensen reizen. 

Als CO2-neutrale reisorganisatie, dat de CO2-uitstoot van onze reizigers en ons team compenseert, zijn we gepassioneerd over duurzaam reizen. Om reizigers te helpen bij het identificeren van de beste bestemmingen voor een milieuvriendelijke stedentrip hebben we honderden steden over de hele wereld geanalyseerd om de top 50 van meest milieuvriendelijke bestemmingen te selecteren.

De volgende criteria werden onderzocht om de rangschikking vast te stellen: 

  • Toegankelijkheid per trein

  • Beschikbaarheid van openbaar vervoer

  • Aantal autobezitters

  • Binnenstedelijk groen

  • De relatie tussen toeristen en de lokale bevolking

  • Luchtkwaliteit

  • Gebruik van hernieuwbare energiebronnen

  • Recycling van afval

Op een rij: De 50 beste steden voor duurzaam reizen 

Berlijn, de bruisende en kosmopolitische hoofdstad van Duitsland, is de beste stad voor een milieuvriendelijk uitje. Als u een multi-stop reis wilt maken, maken de Duitse steden München en Hamburg dit jaar ook de top 10. Londen is de hoogst gerangschikte Engels sprekende stad op de ranglijst, terwijl Shenzhen, de groene hoofdstad van China, de hoogst gerangschikte stad buiten Europa is.

De Noorse hoofdstad Oslo is de hoogst gerangschikte Scandinavische stad op de ranglijst van dit jaar. Nairobi is de hoogst gerangschikte Afrikaanse bestemming, en is een uitstekende plek om een safaritocht rond Kenia te beginnen. De groene stad Rio de Janeiro staat dit jaar op de 16e plaats, boven alle andere Zuid-Amerikaanse steden. Ondertussen, met zijn uitstekende openbaar vervoer en het lage niveau van autobezit, plaatst New York City zich op de eerste plaats in Noord-Amerika.

Melbourne, de populaire en leefbare tweede stad van Australië, is de beste stad Down Under voor een duurzame vakantie. Als je geïnteresseerd bent in een multi-stop tour door de Baltische staten, staan Riga en Helsinki allebei in de top 25 van dit jaar. Kopenhagen, Amsterdam en Warschau zijn ook allemaal in minder dan een dag per trein bereikbaar.

De elegante Franse steden Parijs en Lyon zijn dit jaar allebei 35. Geniet van beide met een multi-stop reis - de steden liggen slechts twee uur van elkaar verwijderd met de hogesnelheidstrein. Madrid, de charmante en authentieke hoofdstad van Spanje, is ook vanuit Frankrijk per trein bereikbaar. In Azië maken Tokio, Bangkok, Kuala Lumpur en Denpasar allemaal de top 50, al moet je er wel tussendoor vliegen.

Hoe we deze gids hebben geproduceerd

We hebben de volgende vergelijking gebruikt om de gegevens te schalen van 1 tot 10: Score (i) = 10*(x-minimum)/(maximum/minimum).

Toegankelijkheid van de trein: Deze score is gebaseerd op het aantal landen dat per directe trein bereikbaar is. Een hogere score staat gelijk aan een hoger aantal internationale verbindingen. We gebruikten internationale treindienstregelingen om deze score te berekenen.

Openbaar vervoer: Deze score is gebaseerd op de lengte van het metronet en het lightrailnet van elke stad. Een hogere score staat gelijk aan een uitgebreider metro- en lightrailnet. Voor de berekening van deze score hebben we gebruik gemaakt van gegevens van het openbaar vervoer.

Autovrij: Deze score is gebaseerd op het aantal auto's per 1000 inwoners. Een hogere score komt overeen met een lager aantal auto's per 1000 inwoners. We hebben gebruik gemaakt van een toonaangevende website voor online statistieken om deze score te berekenen.

Green Space: Deze score is gebaseerd op het percentage van de stad dat uit groen bestaat. Een hogere score staat gelijk aan een hoger percentage groen. We gebruikten een toonaangevende online analyse van de stedelijke groene ruimte op basis van computervisie en diepgaande leertechnieken op satellietbeelden.

Toeristische capaciteit: Deze score is gebaseerd op de verhouding tussen buurtbewoners en het aantal internationale overnachtingen. We hebben gebruik gemaakt van de door de steden verstrekte bevolkings- en bezoekersgegevens om deze verhouding te berekenen. Een hogere score staat gelijk aan een hogere verhouding tussen de lokale bevolking en het aantal bezoekers.

Schone lucht: Deze score is gebaseerd op de World Air Quality Index. Een hogere score staat gelijk aan een betere luchtkwaliteit.

Hernieuwbare energie: Deze score is gebaseerd op het percentage van het totale energieverbruik dat afkomstig is van duurzame energie. Een hogere score staat gelijk aan een hoger percentage duurzaam energiegebruik. Merk op dat deze score ook op landelijk niveau wordt berekend, aangezien de gegevens door de overheid worden verstrekt, en daarom hebben bepaalde steden dezelfde score (bijv. Berlijn en München).

Recycling: Deze score is gebaseerd op het percentage afval dat wordt gerecycled. Een hogere score staat gelijk aan een hoger percentage afval dat wordt gerecycled. Merk op dat deze categorie ook op landelijk niveau wordt berekend, aangezien de gegevens door de overheid worden verstrekt, en dat bepaalde steden dus dezelfde score hebben.

Voor vragen over interviews en eventuele aanvullende vragen kunt u contact opnemen met inbound@tourlane.com.Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie