Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de Ehrwalder Almsee en de Zugspitze in Duitsland op een zonnige dag.

De duurzaamheidsbelofte van Tourlane

Meer informatie over ons CO2-compensatieplan in 2020

Tourlane wordt CO2-neutraal. Wij hebben voor 2021 alle CO2-uitstoot van ons bedrijf en onze reizigers gecompenseerd.

Bij Tourlane geloven we dat reizen een verrijkende ervaring is. Door over de hele wereld nieuwe culturen, lokale tradities en prachtige natuur te omarmen en te respecteren groeit ieder individu. Daarnaast kunnen wij met reizen iets teruggeven aan de planeet - en niet alleen door mensen van verschillende achtergronden te verenigen. Wij willen ervoor zorgen dat de bestemmingen waar wij en onze reizigers naartoe reizen net zo schoon en gezond blijven als voor onze aankomst.

Aangezien de vraag naar reizen ieder jaar toeneemt, is het belangrijk om de impact van onze branche op het milieu onder ogen te zien. Daarom hebben wij bij Tourlane ervoor gekozen om een actieve rol op ons te nemen, door ons te richten op duurzaamheid en het verkleinen van de voetafdruk van ons bedrijf.

Met behulp van een geïndividualiseerde en datagestuurde aanpak, is het mogelijk om de volledige CO2-uitstoot van ons bedrijf en onze reizigers te compenseren.

Wat betekent Tourlane’s duurzaamheidsinitiatief in de praktijk?

In 2021 genereren ons bedrijf en onze reizen naar schatting 100.000 ton CO2 - deze hoeveelheid hebben wij al volledig gecompenseerd. Dit staat in Nederland gelijk aan wanneer wij voor een heel jaar 76.000 voertuigen van de weg halen. Het hele jaar door zullen wij onze CO2-schatting evalueren. Dit doen wij samen met Planetly.org, een klimaat-technologiebedrijf dat ons helpt om onze CO2-voetafdruk zorgvuldig te monitoren.

Wat betekent Tourlane’s duurzaamheidsinitiatief in de praktijk?

In 2021 verwachten we dat onze bedrijfsvoering en onze klantreizen 40.000 ton CO2 zullen genereren. Deze schatting is gebaseerd op onze aangepaste prognose voor 2020, inclusief de impact van de coronapandemie op ons bedrijf. We hebben deze hoeveelheid al volledig gecompenseerd. We werken er momenteel aan om onze uitstoot in real time te kunnen berekenen en deze direct op maandbasis te compenseren. Met deze aanpassing hopen we een nieuwe norm vast te stellen in tegenstelling tot de jaarlijkse berekening van de CO2-uitstoot waardoor de urgentie om die uitstoot te verminderen en te elimineren frequenter en effectiever wordt.

Wat is ons plan voor de toekomst?

Ons duurzaamheidsinitiatief in 2021 is de eerste stap van ons plan om de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig te elimineren. Het is een enorme onderneming om tijdens reizen de CO2-uitstoot volledig te elimineren - vooral als het gaat om onderdelen van de reis die wij niet direct onder controle hebben (bijv. vluchten). Met behulp van de data die wij in 2020 verzamelden, willen wij het mogelijk maken om de ecologische voetafdruk van ons bedrijf en van onze reizigers in de toekomst drastisch te verkleinen. Op korte termijn is het ons doel om onze kennis transparant te delen en, in samenwerking met de rest van de reisindustrie, onmiddellijke actie van de overheid te eisen (bijv. carbon pricing), alsook van buitenstaanders in onze branche.

De duurzaamheidsbelofte van Tourlane, samen sterk voor onze planeet.

Wat betekent duurzaamheid bij Tourlane?

Duurzaamheid bij Tourlane staat voor het investeren in lokale gemeenschappen en het behoud van natuurgebieden. Dit zijn namelijk de onderdelen van een reis die ervaringen authentiek en uniek maken. Het is ons doel om verantwoord, respectvol en duurzaam toerisme te bevorderen. Wij doen dit onder meer door milieuvriendelijke initiatieven te ondersteunen. Uit waardering voor al het moois dat de aarde ons biedt, willen wij iets teruggeven aan de planeet. De eerste stap hierbij is het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Tourlane compenseert zijn volledige CO2-uitstoot met Planetly.

Waarom is Planetly.org onze partner?

Bij onze zoektocht naar een partner in de koolstofcompensatie stootten wij regelmatig op hetzelfde probleem: bij de berekening van onze CO2-uitstoot werden te algemene gegevens in de berekeningen opgenomen. Wij zijn ons ervan bewust dat koolstofcompensatie een tijdelijke oplossing is en slechts de opmaat is naar het verminderen van onze volledige ecologische voetafdruk. Maar voordat we dit tot een succes kunnen maken, moeten we de details van onze koolstofvoetafdruk leren kennen en weten welke maatregelen Tourlane moet nemen voor een optimale impact. Daarom hebben wij naar een meer geïndividualiseerde berekeningsmethode gezocht, om transparanter te kunnen zijn en tegelijkertijd anderen aan te moedigen hetzelfde te doen. 

Lees hier meer over onze samenwerking met Planetly.

Duurzaamheidslogo 2020 van Leaders of Climate Change

Julian Weselek en Julian Stiefel, oprichters en CEO’s van Tourlane, zijn ook ambassadeurs van “Leaders for Climate Action”. Dit is een initiatief van meer dan 100 oprichters en directeuren van start-ups, bedrijven en agencies. Het doel is om nauwkeurige CO2-prijzen te introduceren, duurzame energie te verhogen en de uitstoot van bedrijven en individuen te verminderen: https://actnow.lfca.earth/e/tourlane/#actnow

World Finance Sustainability Awards 2020

Tourlane werd onderscheiden met de internationale "World Finance Sustainability Awards 2020" in de categorie "Travel Industry". Dit is een erkenning van onze inzet voor ons compensatieprogramma, dat we sinds begin 2020 uitvoeren en dat we doorlopend blijven analyseren en perfectioneren.


Samen met 200 andere bedrijven heeft Tourlane voor "Earth Day" dit jaar een gezamenlijke campagne gelanceerd voor het treffen van eenvoudige maatregelen ter bescherming van het klimaat. Onder het motto "Tijd voor Klimaatactie" willen we meer dan 50 miljoen mensen bereiken en zo samen iets doen voor onze planeet. De campagne is opgezet en georganiseerd ter ere van de "Earth Days", van 19 tot 25 april 2021, door de non-profitorganisatie Leaders for Climate Action. Hier vindt u meer informatie over de campagne en haar donateurs.

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie