Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Gezicht op Cambridge in Engeland

Cambridge reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Engeland
  4. Cambridge

  Wat te doen in Cambridge tijdens uw Engeland reis?

  Veel traditioneler dan dit wordt het niet. Cambridge, oorspronkelijk een kleine Romeinse nederzetting, is een stad met een rijke geschiedenis en een typisch voorbeeld van de Britse eilanden. De stad is vooral bekend om zijn beroemde universiteit - de rivaal van Oxford - die genieën als Stephen Hawking en Charles Darwin heeft voortgebracht. Dompel uzelf onder in de geschiedenis en geniet van de klassieke Engelse charme: van de verbluffende architectuur van King's College Chapel tot traditionele Engelse thee en scones, er is voor elk wat wils.

  Spreek vandaag nog met uw persoonlijke Tourlane reisexpert over uw droomreis door Engeland en plan een reis op maat om nooit meer te vergeten. Minder

  1. King's College - een must tijdens een reis naar Cambridge

   King's College

   Een van de toonaangevende universiteiten in de wereld

  2. Eagles Pub - een must op een Cambridge trip

   The Eagle Pub

   Tweede oudste pub in Cambridge

  De 5 beste bezienswaardigheden van Cambridge

  1. King's College

  De universiteit van Cambridge is een van de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld en is op vele gebieden wereldberoemd - zij is zelfs te zien geweest in films als "The Theory of Everything" en "Chariots of Fire". Hoewel veel van de colleges open zijn voor bezoekers, is Kings College waarschijnlijk de beroemdste, indrukwekkendste en gemakkelijkst toegankelijke. Wandel tijdens uw verblijf over het terrein en bewonder de torenhoge glas-in-loodramen van de kapel, kijk uit naar studenten in lange zwarte gewaden die zich haasten om zich te laten inschrijven of te laat komen voor de wekelijkse Formal Hall Dinners.

  2. The Backs

  Een rondleiding door Cambridge is niet compleet zonder een puntertocht langs de Backs. Net als de houten gondels in Venetië heeft Cambridge zijn eigen soort kleine houten bootjes die door twintigers de rivier de Cam op en neer worden geduwd. Als u dicht bij het water zit, is dit echt de beste manier om "The Backs" van dichtbij te zien - het schilderachtige uitzicht op de Christopher Wren Bibliotheek, zeven van de colleges en acht van de bruggen, waaronder Einsteins Wiskundige Brug en de "Brug der Zuchten", die is gemodelleerd naar die in Venetië. De rondleiding van 45 minuten is de perfecte manier om Cambridge in een rustig, romantisch tempo te zien met een kopje van de zomerdrank "Pimms" in de hand.

  3. The Eagle Pub

  Na een ochtend van sightseeing, is het tijd voor de lunch. En wat is een betere manier om even te pauzeren dan met een koude cider in de hand en een paar dikke frieten in een Engelse pub? De oude houten balken, de verouderde foto's aan de muren en de gezellige biertuin (compleet met radiatoren) zijn de perfecte plek om even op adem te komen. Geopend in 1667, is dit de op een na oudste pub in Cambridge. En aangezien u niet op een steenworp afstand kunt lopen zonder een belangrijke historische plek tegen te komen: In 1953 renden de genetici Francis Crick en James Watson rechtstreeks van het laboratorium naar de Eagle Pub om voor het eerst aan te kondigen dat zij het geheim van DNA - de dubbele helix - hadden ontdekt.

  4. Grantchester Meadows & Theetuin

  Grantchester Meadows: een idyllische, pastorale aanblik met lang groen gras, bruine koeien en de rivier de Cam die lui onder overhangende bomen doorstroomt. Een rustig pad leidt u door de weilanden naar de Orchard Tea Garden in het pittoreske dorpje Grantchester. Hier kunt u genieten van een traditionele afternoon tea en scones terwijl u achteroverleunt in de ligstoelen en geniet van het gedempte zonlicht. Voor de kunst- en geschiedenisliefhebbers onder u: Dit was een favoriete plek van de zogenaamde "Grantchester Group", een intellectuele kliek waartoe de schrijvers Virginia Woolf en E.M. Forster, de dichter Rupert Brooke en de filosoof Bertrand Russell behoorden.

  5. Lokale markten

  Achter de Great St Mary's Church, in het centrum van Cambridge, is de markt die elke dag van de week plaatsvindt. Hier kunt u heerlijk zelfgebakken brood, kaas, bloemen, truien van de universiteit van Cambridge en lichte snacks voor de lunch kopen. Als u Trinity Street afloopt in de richting van The Round Church - een 900 jaar oude anglicaanse kerk die nog steeds in gebruik is - vindt u de kleinere All Saints Garden Art & Craft Saturday Market. Juweliers, glasblazers en andere ambachtslieden verkopen hier hun werk, perfect om cadeau te geven, en er is ook goede Italiaanse koffie. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Engeland

  1. De Big Ben is een must tijdens uw reis naar Londen

   Londen

  2. Radcliffe - een must op uw Oxford reis

   Oxford

  3. Uitzicht op de skyline van Liverpool en de waterkant

   Liverpool

  4. Uitzicht op de kust van Brighton - te beleven tijdens een vakantie in Brighton

   Brighton