Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Ontdek het prachtige Gwenvor Beach, hier te zien onder een blauwe hemel, op een vakantie in Cornwall

Engeland

Cornwall reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Bezoek Cornwall tijdens uw Engeland reis

Cornwall, gelegen op het zuidwestelijke puntje van Engeland, betovert zijn bezoekers met prachtige stranden, ruige heidevelden en een onafhankelijke geest. Cornwall is aan drie kanten door de zee omgeven en heeft een kustlijn van ongeveer 250 kilometer. Er is iets unieks aan het afgelegen schiereiland Cornwall - het geniet van zijn eigen afgelegenheid, en de plaatselijke bevolking ziet Cornwall als een land in een land!

Plan een multi-stop tour van dit charmante deel van Engeland met de hulp van Tourlane's reisexperts. Zij zullen uw reis op maat maken op basis van hun expertise en uw reissmaak en -voorkeuren. Minder

Wat is er te zien in Cornwall?

1. Bezoek het Eden Project

Het Eden Project opende zijn deuren in 2001 en is uitgegroeid tot de belangrijkste toeristische attractie van Cornwall. Deze spectaculaire botanische tuin bestaat uit twee opvallende koepels die een indrukwekkende reeks planten uit verschillende klimaten en milieus huisvesten. Het is het grootste regenwoud in gevangenschap en biedt onderdak aan een aantal fascinerende tentoonstellingen. Tijdens de zomermaanden zijn er openluchtconcerten in het kader van het Eden Project, die een echt hoogtepunt vormen.

2. Ga surfen in Newquay en Bude

Als u van surfen houdt, is Cornwall een geweldige bestemming voor u, want het heeft een verbluffende 250 kilometer lange kustlijn en geen enkel gebied in het binnenland van Cornwall ligt verder dan 12 kilometer van de zee. Een van de beste plaatsen om te surfen is Newquay, dat aan de noordkust van Cornwall ligt. Fistral Beach bekoort bezoekers met zijn uitstekende Atlantische golven. Er zijn hier ook surfscholen voor beginners. Een andere zeer aan te bevelen surfbestemming is Bude, dat fantastische stranden heeft om te surfen, evenals surfscholen.

3. Reis af naar Land's End

Het toepasselijk genaamde Land's End ligt op het zuidwestelijkste puntje van het Verenigd Koninkrijk, op dezelfde breedtegraad als Frankfurt! Geniet van een Cornish cream tea met uitzicht op de uitgestrekte oceaan, of trek uw wandelschoenen aan en trek eropuit over de vele paden in dit gebied. Er zijn ook tal van stranden die een bezoek waard zijn in dit deel van Cornwall; vraag uw Tourlane reisdeskundige voor insider tips en aanbevelingen buiten de gebaande paden.

4. Ontdek Falmouth

Falmouth is beroemd om zijn diepe haven (de op twee na diepste natuurlijke haven ter wereld) en gaat prat op zijn rijke maritieme cultuur, die wordt tentoongesteld in het National Maritime Museum van de stad. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, kom dan meer te weten over de band van Cornwall met de zee en hoe die de identiteit van het graafschap heeft gevormd. Wie geïnteresseerd is in de middeleeuwse geschiedenis moet het Pendennis Castle in Falmouth bezoeken. Dit kasteel, gebouwd door Hendrik VIII, is een van de indrukwekkendste kustkastelen van Europa. Minder

Bekijk ook deze bestemmingen in Engeland

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie