Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de skyline van Liverpool en de waterkant

Engeland

Liverpool reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Engeland
  4. Liverpool

Bezoek Liverpool tijdens uw Engeland reis

Liverpool is een iconische Engelse stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Een belangrijk onderdeel van de geschiedenis en cultuur van Liverpool is muziek: niet alleen zijn Liverpoolians de thuisbasis van de Beatles, maar ze hebben ook meer nummer één hits dan welke andere stad ook! Deze trotse stad in het noordwesten van Engeland is niet alleen een wereldstad van muziek, maar heeft ook vele interessante facetten, waaronder haar 18e-eeuwse geschiedenis.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Liverpool?

1. Bezoek de Royal Albert Dock

Liverpool is beroemd om zijn rol in de 18e-eeuwse slavenhandel en is officieel een maritieme handelsstad en UNESCO-werelderfgoed. Geschiedenis- en cultuurliefhebbers moeten de beroemde plekken verkennen die zo belangrijk waren in de maritieme geschiedenis van de stad, zoals het Albert Dock en Pier Head. Te midden van het gebouwencomplex in de haven vindt u tal van attracties die wij u van harte aanbevelen, waaronder het Museum of Liverpool, de kunstgalerie Tate Liverpool en het Internationale Slavernijmuseum.

2. Beleef de Beatles

The Beatles, de beroemdste "Liverpudlians" aller tijden, zijn de beroemdste rockband uit de geschiedenis - en ze zijn ook synoniem met Liverpool! Als u een muziekliefhebber bent en tijdens uw bezoek aan de stad in contact wilt komen met de geliefde groep, bezoek dan de Cavern Club, waar ze beroemd werden, en het Beatles Story Museum. Als u in de stemming bent voor iets meer ontspannen, leun dan achterover en geniet van een speciale Beatles-bustour die u langs de echte locaties voert die in hun klassiekers worden genoemd, zoals Strawberry Fields en Penny Lane.

3. Lokale voetbalwedstrijd kijken

In Liverpool, is het enige wat zo belangrijk is als de muziek, de sport! Als u een sportliefhebber bent, moet u uw best doen om kaartjes te krijgen voor een live wedstrijd. De stad heeft niet één, maar twee voetbalteams van topniveau: Liverpool F.C. en Everton spelen beide in de wereldberoemde Premier League. U zult zich de sfeer en de ervaring nog lang herinneren nadat uw reis naar Liverpool voorbij is.

4. Neem een veerboot

Een geweldige manier om de adembenemende skyline van Liverpool te bewonderen (de stad heeft de bijnaam "het New York van Europa") is een tochtje met de veerboot over de rivier de Mersey. Er zijn een aantal boottochten langs de rivier gericht op bezoekers, evenals openbare veerboten die passagiers over de rivier vervoeren. Aan de andere kant van de Mersey zijn er een aantal attracties die u kunt overwegen. Het Wirral Transport Museum en de Heritage Tramway is geweldig voor iedereen die geïnteresseerd is in vervoer. Als het mooi weer is tijdens uw bezoek aan Liverpool, is Wallasey Beach ook zeer geschikt voor een wandeling aan zee. Minder

Bekijk ook deze bestemmingen in Engeland

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies