Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De Big Ben is een must tijdens uw reis naar Londen

Londen reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Engeland
  4. Londen

  Onze deskundige tips voor uw reis naar Londen

  Londen is een dynamische kosmopolitische stad waar het turbulente het pittoreske ontmoet en het monumentale het gezellige. Elk van de 32 gemeenten van de stad heeft iets speciaals te bieden. Vaar over de Theems op een speciale boottocht en bezoek de koninklijke paleizen van Windsor. Geniet van heerlijk eten op Borough Market en picknick onder de iepen in Hyde Park.

  Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisexperts zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren. Minder

  1. St. Paul's Cathedral - een must op uw reis naar Londen

   St. Paul's Kathedraal

   Beroemde gebedsplaats in het hart van Londen

  2. Tower of London - een must op uw Londen reis

   Toren van Londen

   Ex-royale residentie en beruchte gevangenis

  3. Tower Bridge - een must tijdens uw reis naar Londen

   Tower Bridge

   Gotisch geïnspireerde ophaalbrug over de Theems

  4. De Shard - de hoogste wolkenkrabber van Europa en een must tijdens uw reis naar Londen

   The Shard

   Hoogste wolkenkrabber van Europa met prachtig uitzicht

  5. Palace of Westminster - een must op een Londen reis

   Palace of Westminster & Big Ben

   Het kloppend hart van de Britse politiek

  6. Natural History Museum - een bijzondere ervaring tijdens uw reis naar Londen

   Museum van Natuurgeschiedenis

   Uitzonderlijke tentoonstellingen & gratis toegang

  7. Hyde Park - perfect voor een wandeling tijdens uw reis door Londen

   Hyde Park

   Het grootste van de acht koninklijke parken van Londen

  8. Buckingham Palace in Londen, Engeland

   Buckingham Palace

   De Londense residentie van de Koninklijke familie

  De 9 beste bezienswaardigheden van Londen

  1. St. Paul's Cathedral

  In de oude binnenstad van Londen, kortweg "the City" genoemd, verrijzen de koepels van St. Paul's Cathedral. Sinds zijn voltooiing in 1710 ontsnapte dit gebouw op miraculeuze wijze aan de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog en was het de plaats van ontelbare burgerlijke en koninklijke evenementen. U herkent deze bezienswaardigheid misschien als de trouwlocatie van Lady Diana en Prins Charles. Neem een rondleiding door het barokke interieur, dat plaats biedt aan 2.500 mensen, en klim zeker omhoog naar de Stenen en Gouden Galerij voor een prachtig uitzicht over de stad.

  2. Toren van Londen

  Toen Willem de Veroveraar in 1078 de eerste Tower of London bouwde, was het niet meer dan een houten wal die de blootgestelde zeekant van Londen beschermde. In de loop der eeuwen groeide deze nederige vesting uit tot het machtige complex dat we vandaag kennen. Als koninklijke residentie en beruchte politieke gevangenis heeft de Tower een rijk verleden. Klim naar de top van de Witte Toren om de Tower Bridge en de London Bridge te zien, waar de onthoofde hoofden van verraders op ijzeren spijkers zaten.

  3. De Tower Bridge

  De in 1894 voltooide Tower Bridge, gebouwd in gotische stijl, is een icoon van de Londense skyline. Neem het voetpad om de Victoriaanse machinekamer te zien die vroeger de hydraulica van de ophaalbrug met stoom aandreef. Meld u aan voor een privérondleiding of download de app voor een virtual reality-ervaring. Spreek met uw Tourlane reisexpert voor meer informatie.

  4. De Shard

  Deze modernistische wolkenkrabber in de Londense wijk Southwark, die in 2012 werd voltooid, is al snel een bezienswaardigheid in de stad geworden. Deze ruimte voor gemengd gebruik, ontworpen door architect Renzo Piano als een "verticale stad", biedt uitgelezen accommodaties, verfijnde eetgelegenheden en een galerij. Ga naar verdieping 72 van 95 voor een uitzicht in vogelvlucht over de Theems, het Olympic Park en het Wembley Stadium vanaf het observatiedek van het hoogste gebouw van het Verenigd Koninkrijk.

  5. Palace of Westminster

  Westminster Palace staat op de noordelijke oever van de Theems. De gotische architectuur is een weerspiegeling van het vroege industriële tijdperk, nostalgisch naar vroegere tijden. Maak een rondleiding door het sierlijke interieur waar het Lagerhuis en Hogerhuis bijeenkomen om wetten goed te keuren. Het paleis heeft 1.100 kamers en twee binnenplaatsen. Vergeet niet een blik te werpen op de Elizabeth Tower aan de noordkant - u kent hem misschien beter als "Big Ben".

  6. Big Ben

  Als u door het Palace of Westminster loopt, let dan vooral op de Elizabeth Tower aan de noordkant. Hij staat bekend als "Big Ben", een bijnaam die eigenlijk verwijst naar de 13 ton wegende klok in de toren. Dit uurwerk heeft zes monarchen en twee wereldoorlogen trouw doorstaan, en is een symbool van Londen zelf geworden.

  7. Natural History Museum

  Dicht bij het stadscentrum, in de wijk South Kensington, vindt u de "Cathedral to Nature" of het Natural History Museum. Met meer dan 350 wetenschappers en studenten die achter de schermen werken, zijn de 80 miljoen specimens in deze collectie - 250 jaar in de maak - niet alleen voor de show. Bekijk door Charles Darwin zelf verzamelde specimens en een eerste editie van zijn baanbrekende titel On the Origin of Species.

  8. Hyde Park

  Hyde Park, het grootste van de acht koninklijke parken in Londen, heeft een oppervlakte van 350 hectare aan groene ruimte. Stap onder de statige marmeren boog die in 1851 door koningin Victoria werd geïnstalleerd en bezoek het Lady Diana Memorial - een ovale stroom van afwisselend ruw en glad water die fases uit haar leven voorstelt. Maak een tochtje met de waterfiets op de Serpentine, een kunstmatig aangelegd meer van 40 hectare in het midden van het park; misschien kunt u er een concert of een voetbalwedstrijd meepikken.

  9. Buckingham Palace

  Sluit u om 10.45 uur aan bij de menigte om de iconische wisseling van de wacht bij te wonen. Kijk toe hoe de garde van de koningin in rode tunieken en hoge mutsen van berenvel de wacht passeert terwijl de militaire fanfare speelt. In de zomer kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door de 775 kamers van het paleisinterieur, waaronder de Troonzaal, terwijl de neoklassieke gevel het hele jaar door een lust voor het oog is. Minder

  Praktische informatie over Londen reizen

  Bekijk ook deze bestemmingen in Engeland

  1. Radcliffe - een must op uw Oxford reis

   Oxford

  2. Uitzicht op de skyline van Liverpool en de waterkant

   Liverpool

  3. Uitzicht op de kust van Brighton - te beleven tijdens een vakantie in Brighton

   Brighton

  4. Gezicht op Cambridge in Engeland

   Cambridge