Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Radcliffe - een must op uw Oxford reis

Oxford reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Engeland
  4. Oxford

  Wat te doen in Oxford tijdens uw reis?

  Oxford: de stad van de dromende torenspitsen. Maak een wandeling door de kronkelige straatjes tussen de colleges van de op een na oudste universiteit ter wereld en ontwijk de in tweedgeklede professoren die bekend staan als dons op hun weg van colleges naar colleges. Treed in de voetsporen van Evelyn Waugh en Oscar Wilde en ontspan u op een punterboot op de Cherwell rivier voor een high tea met sandwiches en scones in Merton Street. Sluit de dag af in een gezellige pub met een pint Amber Ale en luister naar de excentrieke gesprekken in deze meest Engelse stad.

  De beste bezienswaardigheden van Oxford

  1. Het Ashmolean Museum

  Het Ashmolean, opgericht in 1683, is het eerste universitaire museum ter wereld. Neem even de tijd om de sierlijke klassieke buitenkant vanaf Beaumont Street te bekijken voordat u naar binnen gaat en het modernistische atrium beklimt. Bereid u voor om uren door de verschillende levels te dwalen. Kijk uit naar complete samurai harnassen, een oude buste van de Egyptische god met het krokodillenhoofd Sobek en J.M.W. Turner's iconische schilderij The High Street, Oxford.

  2. Radcliffe Square

  Als u alle pracht van Oxford vanuit één centrale plaats wilt zien, kom dan naar Radcliffe Square. Neem even de tijd om het ingewikkelde steenwerk van de Radcliffe Camera te bewonderen, een onderdeel van de Bodleian Library van de universiteit, die er al sinds 1602 staat. Steek het plein over om de universiteitskerk van de H. Maria de Maagd te beklimmen, waarvan de torenspits dateert uit de 13e eeuw.

  3. Oxford Hogescholen

  Het centrum van Oxford wordt gedomineerd door de 39 afzonderlijke colleges die samen de universiteit vormen. Begin bij de Tom Tower van Christ Church, ontworpen door Christopher Wren, tot de met blauwe regen overdekte Georgian gebouwen van Worcester College en zijn eigen meer. Sluit uw verkenningsmiddag af met Evensong in de kapel van New College, waar het koor al sinds de oprichting in 1379 een vaste waarde van het college is. Vergeet niet van het gras te blijven!

  4. Port Meadow

  Port Meadow is waar de stad en het platteland van Oxfordshire elkaar ontmoeten. Trek uw laarzen aan voor een wandeling langs de Theems en deel de weide met Engelse langhoorn runderen en studenten op weg naar het boothuis. Geniet na uw wandeling van een pint ale in The Trout Inn en luister naar het geroep van de stuurmannen terwijl de roeiers de rivier af roeien.

  5. Het Pitt Rivers Museum

  Er is geen ander museum in de wereld zoals het Pitt Rivers Museum. In tegenstelling tot de meeste musea is Pitt Rivers georganiseerd per categorie in plaats van locatie, wat betekent dat de secties variëren van "Geneeskunde en Chirurgie" tot "Blaaspijpen en Darts," elk met betrekking tot verschillende culturen en eeuwen. Kijk uit naar de Japanse Noh-theatermaskers - deze maskers dateren uit de 14e eeuw en tonen verschillende gezichtsuitdrukkingen, afhankelijk van waar u staat. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Engeland

  1. De Big Ben is een must tijdens uw reis naar Londen

   Londen

  2. Uitzicht op de skyline van Liverpool en de waterkant

   Liverpool

  3. Uitzicht op de kust van Brighton - te beleven tijdens een vakantie in Brighton

   Brighton

  4. Gezicht op Cambridge in Engeland

   Cambridge