Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Naturbelassene Flusstäler bei einer Yorkshire Dales Rundreise mit Tourlane erleben.

Rondreizen door Yorkshire Dales

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Individuele reizen met Tourlane

Met enkele van de mooiste landschappen en wandelingen die Engeland te bieden heeft, is de Yorkshire Dales de ideale plek voor uw volgende roadtrip. Zwerf door charmante valleien met bloemrijke weiden, stenen muren en traditionele pubs, en voel u mijlenver verwijderd van de drukte van grote steden. Met Tourlane kunt u er zeker van zijn dat elke stap probleemloos zal verlopen, met de hulp van uw persoonlijk aangestelde Travel Expert.

Wat te doen tijdens uw Yorkshire Dales reis?

1. De drie pieken

De eerste stop op uw Yorkshire Dales road trip zijn de Three Peaks: een van de beroemdste wandeltochten van het Verenigd Koninkrijk. De heuvels Pen-y-Ghent (2277 voet); Whernside (2415 voet); en Ingleborough (2372 voet), worden door velen op één dag getackeld, voor de 'Three Peaks Challenge'. Voor de dapperen - en de sterken - is het ongeveer 25 mijl in totaal, met een heleboel klimmen. Natuurlijk kunnen ze ook in een veel redelijker tempo worden afgelegd - één per keer! Langs de route passeert u een aantal welverdiende theestops en pubs, maar ook het indrukwekkende Ribblehead Viaduct, herkenbaar uit de Harry Potter filmserie.

2. Brimham rotsen

Brimham Rocks is een paradijs voor wandelaars en klimmers, ongeacht het niveau. De dramatische kalkstenen rotsformaties markeren het hoogste punt van de horizon, dus het is misschien moeilijk te geloven dat deze natuurlijke spitsen eigenlijk door water zijn ontstaan - door rivieren, lang geleden. Kijk uit naar de omringende natuur en u ziet kilometers heide, en een fantastische overvloed aan wilde dieren en vogels. Natuurliefhebbers, deze is voor jullie.

3. Wensleydale

Wensleydale is een vallei in het hart van Yorkshire, die bekend staat om zijn witte, kruimelige kaas met dezelfde naam. Als u door de Yorkshire Dales reist, stop dan voor een overnachting in het charmante oude marktstadje Wensley. Hier kunt u een bezoek brengen aan de zuivelfabriek, waar u een smakelijke selectie boter, chutney en natuurlijk kaas mee naar huis kunt nemen - vooral de Wensleydale met veenbessen is erg lekker! Breng zeker een bezoek aan minstens één van de prachtige watervallen: Aysgarth Falls, Whitfield Gill Force, Hardraw Force, en West Burton.

4. Malham Cove en Malham Tarn

Oproep aan alle wandelaars! De tocht naar de top van Malham Cove is een van de beste wandelingen in de regio. De 260 voet hoge kalkstenen rotswand werd zo'n 12.000 jaar geleden gevormd door smeltwater van de gletsjers. De Cove ligt net ten noorden van het stadje Malham en is een ongelooflijk natuurlijk uitkijkplatform met een adembenemend panoramisch uitzicht: zeker de 400 treden waard! Op slechts 1,5 mijl afstand vindt u een gletsjermeer, Malham Tarn genaamd. Vergeet niet om een paar goede sneakers of wandelschoenen mee te nemen tijdens uw Yorkshire Dales roadtrip, en om u warm in te pakken!

5. White Scar Grot

Als u zin hebt in een dagje vrij van wandelen en klimmen, dan is het tijd om diep onder de grond te gaan in een van de vele grotten van het gebied. White Scar Cave, in Ingleton, kan bogen op de titel van de langste grottentocht in Groot-Brittannië. Ga op avontuur langs lange, vaak smalle, wandelpaden, waar u de volle kracht van donderende watervallen kunt ervaren en schijnbaar bovennatuurlijke formaties van stalagmieten en stalactieten van dichtbij kunt zien. Minder

Bekijk ook deze regio's in Engeland


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie