Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Erleben Sie die englische Grafschaft bei einer Yorkshire Rundreise mit Tourlane.

Rondreizen door Yorkshire

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Engeland
  4. Yorkshire

  Individuele reizen met Tourlane

  Yorkshire, in het noorden van Engeland, is van oudsher een van de belangrijkste steenkoolwinningsgebieden van het Verenigd Koninkrijk. Nu is het een regio die vooral bekend staat om zijn levendige steden als Leeds en York, maar ook om zijn natuurgebieden, waaronder drie nationale parken - de North Yorkshire Moors, de Yorkshire Dales en het Peat District. Begin uw vakantie in Yorkshire met een bezoek aan de stad York, waar u een schat aan geschiedenis kunt ervaren, die teruggaat tot het Viking- en Middeleeuwse Engeland, voordat u zich op het platteland begeeft, dat al eeuwenlang dichters en romanschrijvers inspireert. Boek vandaag nog uw Yorkshire Tour met Tourlane, en geniet van het comfort van 24/7 ondersteuning van het begin tot het einde van uw reis.

  Wat te doen tijdens uw Yorkshire reis?

  1. York Minster

  De York Minster is een adembenemende gotische kathedraal en het kroonjuweel van York. De kathedraal werd in 1472 voltooid, na enkele eeuwen bouwen, en is een van de grootste in zijn soort in heel Noord-Europa, met meer middeleeuws glas-in-lood dan waar dan ook in het land. Beklim de 275 treden van de centrale toren en geniet van een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad, voordat u afdaalt naar de kamers onder het gebouw, waar u het Undercroft Museum ontdekt, met interactieve digitale displays en artefacten over 2.000 jaar geschiedenis van York.

  2. De Shambles

  In het hart van York ligt The Shambles, een smalle winkelstraat met aan weerszijden overhangende gebouwen. De nauwe ruimte en de schaduwen die daardoor ontstonden, werden in de Middeleeuwen oorspronkelijk gebruikt voor slagerswinkels om het vlees uit het directe zonlicht te houden. Nu zijn hier populaire boetiekjes en leuke cafés te vinden, waar zowel de lokale bevolking als toeristen van genieten. Fans van Harry Potter zullen het leuk vinden om te weten dat de Diagon Alley scènes uit de verfilming geïnspireerd zijn op deze krioelende gebouwen en charmante geplaveide straatjes! En inderdaad, als u goed genoeg kijkt, herken u misschien hoe sommige winkelnamen nu ook verwijzen naar de tovenaarswereld.

  3. Jorvik Viking Centrum

  Als het tijdens u vakantie een koude, natte, of - nu ik erover nadenk - welke dag dan ook is, is het Jorvik museum absoluut een bezoek waard. De zeer interactieve 'Time Warp'-ervaring zet het idee van een conventioneel museum op zijn kop, want u wordt teruggevoerd naar het 10e-eeuwse Groot-Brittannië via een ritje met een skilift. Hier ziet u levensgrote diorama's van het York van de Vikingen en ervaart u de bezienswaardigheden en de geuren van de stad op een geheel nieuwe manier. Levensechte figuren brengen deze reis tot leven, waarvan de meest recente zijn gemaakt met behulp van gezichtsherkenning technologieën, en zijn gebaseerd op echte schedels die werden gevonden in een Viking begraafplaats. Na het uitstappen wacht een uitgestrekt museum, gevuld met zo'n 800 vondsten van een Vikingopgraving, die zowel een zeer onderhoudende als informatieve ervaring beloven.

  4. Nationaal Spoorwegmuseum

  Ontdek iconische locomotieven en een wereld van technische triomfen tijdens uw Yorkshire Tour in het meermaals bekroonde National Railway Museum in York. Met meer dan 100 treinen tegelijk krijgt u een reeks gigantische mechanische beesten van dichtbij te zien, variërend van de Mallard - 's werelds snelste stoomlocomotief - tot een Japanse bullet train. Hier kom u niet alleen te weten hoe het spoorvervoer is ontstaan, maar ook hoe cruciaal het is geweest bij het vormgeven van de huidige maatschappij.

  5. Fountains Abbey

  Reis terug in de tijd naar een land van vrome monniken en glooiende groene velden, met de majestueuze ruïnes van de middeleeuwse Fountains Abbey. Het cisterciënzer klooster is een van de grootste en best bewaarde ruïnes in Engeland en dateert uit 1132. Op minder dan een uur rijden van de stad York belooft deze boeiende plek een ontspannen dagje uit te worden. Na het verkennen van de oude ruïnes en het leren van de verhalen van vroeger, kunt u een kronkelend pad langs de rivier volgen naar de 18e-eeuwse watertuin en verder naar een hertenpark.

  6. Whitby

  Reis tijdens uw rondreis door Yorkshire naar de kust, naar Whitby, waar u uw tenen in de zee kunt steken, de plaatselijke zeevruchten kunt proeven en uw innerlijke kind kunt vinden in een van de speelhallen. Verken de ruïnes van de 1.360 jaar oude Whitby Abbey en het kerkhof op de klif dat de inspiratiebron vormde voor het horrorverhaal Dracula. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke, ontspannen onderbreking, weg van het rumoer van een stad, dan bent u hier op de juiste plaats. Minder

  Bekijk ook deze regio's in Engeland

  1. Ontdek het prachtige Gwenvor Beach, hier te zien onder een blauwe hemel, op een vakantie in Cornwall

   Cornwall

  2. Naturbelassene Flusstäler bei einer Yorkshire Dales Rundreise mit Tourlane erleben.

   Yorkshire Dales

  3. Broadway-Turm in Cotswolds umgeben von Wälder, die in herbstlichen Farben erstrahlen, England, Großbritannien.

   Cotswolds

  4. Geniet van een prachtig uitzicht tijdens een Lake District tourtocht met tourlane

   Lake District