Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Het eiland Santorini, Griekenland. Oia stad traditionele witte huizen en kerken met blauwe koepels over de caldera, Egeïsche Zee.

Reis naar Griekenland

Geboorteplaats van de Europese cultuur

Waarom een reis naar Griekenland?

Het oude Griekenland is de bakermat van de westerse cultuur. Ontdek het rijke culturele erfgoed tijdens een reis naar Griekenland en bezoek de oude tempels van de Akropolis, forten en kastelen in het hele land. Ontspan op prachtige stranden en verken een eilandwereld die zijn gelijke niet kent. Of het nu op Kreta, Rhodos, Corfu of op het vasteland is, in Griekenland kunt u cultuur, ontspanning en natuur combineren.

Ontdek historische plaatsen tijdens uw vakantie in Griekenland

Tijdens een reis naar Griekenland ervaart u de diversiteit van het land op het vasteland met de bruisende en historische hoofdstad Athene, op de eilanden van de Cycladen, Kreta of de Ionische Eilanden. Of het nu gaat om droomstranden, wandelingen, wandelingen door de stad of feesten, ervaar de adembenemende natuur en fascinerende cultuur met de tips van onze experts. Zo vindt u precies de plaatsen die bij u passen!

Hoe is het eten en de cultuur in Griekenland?

  • Cultuur in Griekenland

    Het oude Griekenland wordt beschouwd als de bakermat van de Europese en westerse cultuur. Veel wetenschappen hebben hier hun oorsprong. Traditie en bijgeloof spelen vandaag de dag nog steeds een belangrijke rol, en religieuze en traditionele feesten zoals Pasen of carnaval zijn zeer belangrijk.

  • Voedsel in Griekenland

    Naast tzatsiki en gyros is moussaka het bekendste Griekse gerecht. Moussaka is een pittige braadpan gemaakt van aardappelen, aubergine, tomaten, gehakt, kruiden en romige saus. In Griekenland wordt gebruik gemaakt van rundergehakt, maar er zijn ook recepten met of zonder vlees.

Wat zijn de beste plekken om te reizen in Griekenland?

Acropolis

Hoog boven Athene verheft zich de beroemdste bezienswaardigheid van Griekenland, de Akropolis. Het wereldberoemde stadsfort en tempelcomplex uit de oudheid was oorspronkelijk een vestingwerk. Vanwege de culturele betekenis is het gebouw sinds 1986 een UNESCO werelderfgoed. Een must op elke reis naar Athene!

Delphi

Delphi was in de oudheid een van de belangrijkste steden van Griekenland. In het wereldberoemde orakel van Delphi voorspelde een priesteres de toekomst. De opgravingsplek ten noorden van de Golf van Korinthe aan de voet van het Parnassusgebergte is nu een werelderfgoed en een van de meest populaire culturele reisbestemmingen in Griekenland.

Kreta

Kreta verleidt met culturele schatten en landschappelijke parels. De beroemdste bezienswaardigheid is het paleis van Knossos, dat naar verluidt het grootste en mooiste van de door de Minoïers gebouwde gebouwen is geweest. De ruïnes zijn slechts enkele kilometers verwijderd van de hoofdstad Heraklion. Ook het paleis van Festos, het klooster Arkadi en de ruïnes van Gortyn zijn een bezoek waard. Ook het Samira National Park, de Samir Gorge en Lefka Ori, de Witte Bergen met de bergdorpen zouden op het programma moeten staan.

Rhodos

Waar ooit de Kolossus van Rhodos stond, kunnen bezoekers vandaag de dag prachtige baaien, droomstranden en pittoreske dorpjes verwachten. Bijzonder bezienswaardig is de havenstad Lindos, die met zijn kleine steegjes, witte huizen en een acropolis die boven alles uittorent. Het Tsambika strand vlakbij het dorp Kolymbia is een van de mooiste stranden van het land en kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan het gelijknamige klooster. Minder

Praktische informatie over Griekenland

Andere bestemmingen in Europa

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie