Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Het eiland Santorini, Griekenland. Oia stad traditionele witte huizen en kerken met blauwe koepels over de caldera, Egeïsche Zee.

Rondreizen in Griekenland

Geboorteplaats van de Europese cultuur

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Griekenland

Wat een reis naar Griekenland uniek maakt?

Het oude Griekenland is de bakermat van de westerse cultuur. Ontdek het rijke culturele erfgoed tijdens een reis naar Griekenland en bezoek de oude tempels van de Akropolis, forten en kastelen in het hele land. Ontspan op prachtige stranden en verken een eilandwereld die zijn gelijke niet kent. Of het nu op Kreta, Rhodos, Corfu of op het vasteland is, in Griekenland kunt u cultuur, ontspanning en natuur combineren.

Laat u inspireren door onze Griekenland reisroutes en bespreek uw individuele reiswensen met uw persoonlijke reisexpert voor de perfecte rondreis op maat. Minder

Populaire rondreizen en reisroutes

 • Gezicht op de Akropolis in Athene, Griekenland

  vanaf

  € 1.225

  excl. vlucht (p.p.)

 • Eine idyllische Bucht auf Kreta mit kristallklarem Wasser und bunten Häuser entlang der Küste

  vanaf

  € 2.375

  excl. vlucht (p.p.)

 • Slenter tijdens uw verblijf door de pittoreske straatjes van de Cycladische stadjes.

  vanaf

  € 2.375

  excl. vlucht (p.p.)

 • Santorini in Griekenland

  vanaf

  € 2.675

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek deze bestemmingen in Griekenland

Lokale gastronomie, activiteiten & cultuur

 • De cultuur in Griekenland wordt gekenmerkt door een eeuwenoude traditie.

  Cultuur in Griekenland

  Het oude Griekenland wordt beschouwd als de bakermat van de Europese en westerse cultuur. Veel wetenschappen hebben hier hun oorsprong. Traditie en bijgeloof spelen vandaag de dag nog steeds een belangrijke rol, en religieuze en traditionele feesten zoals Pasen of carnaval zijn zeer belangrijk.

 • Nationaal gerecht in Griekenland: Moussaka - een pittige braadpan

  Gerechten in Griekenland

  Naast tzatsiki en gyros is moussaka het bekendste Griekse gerecht. Moussaka is een pittige braadpan gemaakt van aardappelen, aubergine, tomaten, gehakt, kruiden en romige saus. In Griekenland wordt gebruik gemaakt van rundergehakt, maar er zijn ook recepten met of zonder vlees.

 • Zeil tijdens uw rondreis door Griekenland van eiland naar eiland.

  Zeilen in Griekenland

  Griekenland is een perfecte plek voor een zeiltocht. In het land van de vier zeeën wachten u kristalhelder water en een fascinerend kustlandschap. Het meest populaire vaargebied is de Ionische Zee.

Enkele bijzondere bestemmingen in Griekenland

1. Acropolis

Hoog boven Athene verheft zich de beroemdste bezienswaardigheid van Griekenland, de Akropolis. Het wereldberoemde stadsfort en tempelcomplex uit de oudheid was oorspronkelijk een vestingwerk. Vanwege de culturele betekenis is het gebouw sinds 1986 een UNESCO werelderfgoed. Een must op elke reis naar Athene!

2. Delphi

Delphi was in de oudheid een van de belangrijkste steden van Griekenland. In het wereldberoemde orakel van Delphi voorspelde een priesteres de toekomst. De opgravingsplek ten noorden van de Golf van Korinthe aan de voet van het Parnassusgebergte is nu een werelderfgoed en een van de meest populaire culturele reisbestemmingen in Griekenland.

3. Kreta

Kreta verleidt met culturele schatten en landschappelijke parels. De beroemdste bezienswaardigheid is het paleis van Knossos, dat naar verluidt het grootste en mooiste van de door de Minoïers gebouwde gebouwen is geweest. De ruïnes zijn slechts enkele kilometers verwijderd van de hoofdstad Heraklion. Ook het paleis van Festos, het klooster Arkadi en de ruïnes van Gortyn zijn een bezoek waard. Ook het Samira National Park, de Samir Gorge en Lefka Ori, de Witte Bergen met de bergdorpen zouden op het programma moeten staan.

4. Rhodos

Waar ooit de Kolossus van Rhodos stond, kunnen bezoekers vandaag de dag prachtige baaien, droomstranden en pittoreske dorpjes verwachten. Bijzonder bezienswaardig is de havenstad Lindos, die met zijn kleine steegjes, witte huizen en een acropolis die boven alles uittorent. Het Tsambika strand vlakbij het dorp Kolymbia is een van de mooiste stranden van het land en kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan het gelijknamige klooster. Minder

Bezoek ook deze bestemmingen in Europa

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies