Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Gezicht op een ruïne in Athene, waarvan er vele te bewonderen zijn tijdens een vakantie in Athene.

Griekenland

Athene reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw Athene reis?

Athene, de oude stad die nog steeds bruist van het leven. Begin uw Griekenland reis bovenop de Akropolis in Athene, waar de eeuwenoude ruïnes u het gevoel geven dat u tussen goden loopt. Ontdek de chaotische Varvakeios-voedselmarkt, tot de nok toe gevuld met blokjes pittige feta. Ontspan in Plaka, waar de plaatselijke bevolking als Socrates filosofeert onder het genot van moussaka en Mythos bier. Lees hieronder meer over enkele bijzondere bezienswaardigheden in de stad.

 • Parthenon en Acropolis

  Een 2400 jaar oude tempel gewijd aan Athena

 • Plaka

  "Buren van de Goden"

 • Nationaal Archeologisch Museum

  Met het bijzondere masker van Agamemnon

 • Psyrri

  Trendy wijk met openluchtgalerie

Bijzondere bezienswaardigheden in Athene

1. Parthenon

Wanneer u ooit een groot, belangrijk, gebouw heeft gezien met zuilen aan de voorkant, dan was het een kopie van het Parthenon. Deze tempel, 2400 jaar geleden gebouwd en gewijd aan Athena, met zijn torenhoge zuilen en prachtige frontons, werd oorspronkelijk gebouwd om de overwinning van Athene op de binnenvallende Perzen te vieren. Het beste zicht op de tempel is bij zonsondergang, een fenomeen dat Mark Twain ooit vergeleek met een "roze suikerbrood".

2. Akropolis

De Akropolis is de heuvel die het centrum van Athene domineert en is bezaaid met oude ruïnes. Na de beklimming van de 15 meter hoge top en het zien van het Parthenon, gaat u naar de zuidelijke hellingen en vergaapt u zich aan het Theater van Dionysus, de god van drank, plezier en theater. Deze prachtige ruïne was ooit het decor voor de Griekse tragedies van Sophocles en Aeschylus, om er maar een paar te noemen.

3. Plaka

Geen reis naar Athene is compleet zonder een bezoek aan de Plaka, bekend als de "Buurt van de Goden" vanwege de nabijheid van de Akropolis. Met zijn kronkelende geplaveide straatjes, winkeltjes met gaten in de muur en taverna's voelt Plaka meer aan als een dorp op de eilanden Kefalonia of Kreta dan als een deel van de grootste stad van Griekenland. Volg eeuwenoude stenen trappen naar afgelegen taverna's voor een ijskoud glas ouzo in de schaduw van een sinaasappelboom.

4. Nationaal Archeologisch Museum

De uitgestrekte neoklassieke gevel van dit museum is een duidelijke voortzetting van de zuilentempels die de oude Atheense stijl bepaalden. Bekijk hier het grafmasker van Agamemnon, de leider van de Grieken tijdens de Trojaanse oorlog. Naast de mythologie is dit museum ook een reis door de Atheense genialiteit. Mis bijvoorbeeld het Antikythera Mechanisme niet, 's werelds oudste analoge computer - de Atheners waren hun tijd echt ver vooruit.

5. Psyrri

In deze trendy buurt vindt u haast op elke hoek een openlucht kunstwerk dat een muur siert. U zult merken dat veel van deze werken een mysterieuze erfenis hebben en onbekende kunstenaars, net als hun oudere tegenhangers in de musea. Sluit uw dag af omringt door hippe Griekse jongeren en geniet van levendige gesprekken en mezedopoleio, tapas in Griekse stijl. Psyrri laat zien dat zelfs het oude Athene jong van geest bleef. Minder

Praktische informatie voor uw Athene reis

Ontdek ook deze bestemmingen in Griekenland

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie