Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Milos - traditioneel dorp Mandrakia, prachtige authentieke eilanden van Griekenland

Rondreizen door Milos

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Griekenland
  4. Milos

  Individuele reizen met Tourlane

  Milos is een vulkanisch eiland dat een rijke geschiedenis kent en bezaaid is met wilde stranden. Het kleine hoefijzervormige eiland aan de rand van de Egeïsche Zee wordt "eiland van de kleuren" genoemd vanwege de kleurrijke gevels van zijn vissersdorpjes maar ook vanwege de verschillende kleuren van de vulkanische rotsen aan de kust. Lees hieronder wat de beste bezienswaardigheden en activiteiten tijdens uw verblijf in Milos.

  1. Bewonder de rotsformaties van het Sarakiniko-strand tijdens uw reis naar Milos.

   Sarakiniko strand

   Indrukwekkende rotsformatie

  2. Ontdek de oude ruïnes van Thiorichia tijdens uw reis naar Milos.

   Thiorichia Mijnen

   Oude ruïnes

  3. Trakteer uzelf tijdens uw reis naar Milos op een ontspannend moment op het vulkaanstrand van Paliochori.

   Paliochori Strand

   Ontspannen op het vulkaanstrand

  4. Maak tijdens uw reis naar Milos een uitstapje naar het dorp Plaka.

   Plaka dorp

   De oude hoofdstad

  Wat te doen tijdens uw Milos reis?

  1. Ontdek de stranden

  De belangrijkste attractie van Milos zijn de 75 stranden, die over het hele eiland verspreid liggen. Er is voor elk wat wils, groot of klein, met zand of kiezels. Sommige zijn moeilijker te bereiken, zoals Tsigrado, een kleine baai met turkoois water. Andere zijn perfect voor een gezinsvakantie op Milos, zoals de gouden zandstranden van Provatas en Firiplaka. De meest bijzondere stranden zijn Sarakiniko, met zijn maanlandschap van witte rotsen, en Paliochori, met rood vulkanisch gesteente en zwavelhoudend water.

  2. Wandel door Plaka

  De hoofdstad van het eiland is geen stad, maar eerder een groot dorp. Dit typisch Cycladische dorp, hoog gelegen, staat vol met witgekalkte huizen met kleurrijke deuren langs de smalle straatjes. s Avonds verzamelen de plaatselijke bevolking en bezoekers zich op de top van de heuvel in Plaka om de zonsondergang te zien vanaf de ruïnes van het oude fort. Overdag kunt u een charmante middeleeuwse kerk bezoeken die als schuilplaats diende voor de bevolking tijdens de talrijke aanvallen van piraten.

  3. Slenteren door de vissersdorpjes

  U moet er zeker op uit trekken om de charme van de vele dorpjes langs de kust van Milos in u op te nemen. Een paar kleurrijke huizen rond een kleine haven, een paar oude walnootschepen dapper voor anker... De tijd lijkt te hebben stilgestaan en alleen de geur van gegrilde vis brengt u weer bij zinnen. Wij raden u aan om vooral Fourkovouni, Areti, maar vooral Klima, Firopotamos en Mandrakia te ontdekken, waarvan de kleurrijke huizen met twee verdiepingen direct in de klif zijn uitgehouwen.

  4. Vaar rondom Milos

  Vanuit Adamas zijn er vele dag- en halve dag excursies die u naar de meest geheime hoekjes van het eiland brengen. U kunt gemakkelijk plaatsen verkennen die alleen over zee bereikbaar zijn, zoals de charismatische kliffen van Kleftiko, een voormalige schuilplaats van piraten. Zwemmen en snorkelen staan ook op het programma. Of bezoek andere eilanden, zoals Kimolos, Milos of Polyaigos.

  5. Ga terug in de tijd

  Ook op de Cycladen zijn er veel sporen uit het verleden. Het eiland Milos is misschien niet zo bezaaid met oude bezienswaardigheden als sommige van zijn buren, maar laat u niet voor de gek houden. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, plan dan een bezoek aan Phylakopi, een van de eerste steden in de regio, Klima en zijn Acropolis, en vooral het Tripiti-gebied, met catacomben, een prachtig antiek theater en de plaats waar de beroemde Venus van Milo werd ontdekt. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Meer bestemmingen in Griekenland

  1. Pittoreske dorpjes met windmolens - te beleven tijdens een vakantie op Paros.

   Paros

  2. Maak een wandeling door de oude haven van Rethimno tijdens uw reis naar Kreta.

   Kreta

  3. Kom zo dicht mogelijk bij de Palatia poort tijdens uw verblijf op Naxos.

   Naxos

  4. Ontdek idyllische stranden tijdens uw vakantie in de Peloponnesos.

   Peloponnesos

  5. Uitzicht op Oia het mooiste dorp van Santorini eiland in Griekenland

   Santorini

  6. Uitzicht op boten in de haven in Mykonos, Griekenland

   Mykonos

  7. Bezoek de Griekse eilanden tijdens uw reis naar de Cycladen.

   Cycladen