Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Milos - traditioneel dorp Mandrakia, prachtige authentieke eilanden van Griekenland

Milos reizen

De parel van de Cycladen

Bezoek Milos tijdens uw Griekenland reis

Milos is een vulkanisch eiland dat een rijke geschiedenis kent en bezaaid is met wilde stranden. Het kleine hoefijzervormige eiland aan de rand van de Egeïsche Zee wordt "eiland van de kleuren" genoemd vanwege de kleurrijke gevels van zijn vissersdorpjes maar ook vanwege de verschillende kleuren van de vulkanische rotsen aan de kust. Lees hieronder wat de beste bezienswaardigheden en activiteiten tijdens uw verblijf in Milos.

 • Sarakiniko strand

  Indrukwekkende rotsformatie

 • Thiorichia Mijnen

  Oude ruïnes

 • Paliochori Strand

  Ontspannen op het vulkaanstrand

 • Plaka dorp

  De oude hoofdstad

Wat te doen tijdens uw Milos reis?

1. Ontdek de stranden

De belangrijkste attractie van Milos zijn de 75 stranden, die over het hele eiland verspreid liggen. Er is voor elk wat wils, groot of klein, met zand of kiezels. Sommige zijn moeilijker te bereiken, zoals Tsigrado, een kleine baai met turkoois water. Andere zijn perfect voor een gezinsvakantie op Milos, zoals de gouden zandstranden van Provatas en Firiplaka. De meest bijzondere stranden zijn Sarakiniko, met zijn maanlandschap van witte rotsen, en Paliochori, met rood vulkanisch gesteente en zwavelhoudend water.

2. Wandel door Plaka

De hoofdstad van het eiland is geen stad, maar eerder een groot dorp. Dit typisch Cycladische dorp, hoog gelegen, staat vol met witgekalkte huizen met kleurrijke deuren langs de smalle straatjes. s Avonds verzamelen de plaatselijke bevolking en bezoekers zich op de top van de heuvel in Plaka om de zonsondergang te zien vanaf de ruïnes van het oude fort. Overdag kunt u een charmante middeleeuwse kerk bezoeken die als schuilplaats diende voor de bevolking tijdens de talrijke aanvallen van piraten.

3. Slenteren door de vissersdorpjes

U moet er zeker op uit trekken om de charme van de vele dorpjes langs de kust van Milos in u op te nemen. Een paar kleurrijke huizen rond een kleine haven, een paar oude walnootschepen dapper voor anker... De tijd lijkt te hebben stilgestaan en alleen de geur van gegrilde vis brengt u weer bij zinnen. Wij raden u aan om vooral Fourkovouni, Areti, maar vooral Klima, Firopotamos en Mandrakia te ontdekken, waarvan de kleurrijke huizen met twee verdiepingen direct in de klif zijn uitgehouwen.

4. Vaar rondom Milos

Vanuit Adamas zijn er vele dag- en halve dag excursies die u naar de meest geheime hoekjes van het eiland brengen. U kunt gemakkelijk plaatsen verkennen die alleen over zee bereikbaar zijn, zoals de charismatische kliffen van Kleftiko, een voormalige schuilplaats van piraten. Zwemmen en snorkelen staan ook op het programma. Of bezoek andere eilanden, zoals Kimolos, Milos of Polyaigos.

5. Ga terug in de tijd

Ook op de Cycladen zijn er veel sporen uit het verleden. Het eiland Milos is misschien niet zo bezaaid met oude bezienswaardigheden als sommige van zijn buren, maar laat u niet voor de gek houden. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, plan dan een bezoek aan Phylakopi, een van de eerste steden in de regio, Klima en zijn Acropolis, en vooral het Tripiti-gebied, met catacomben, een prachtig antiek theater en de plaats waar de beroemde Venus van Milo werd ontdekt. Minder

Praktische informatie voor uw reis naar Milos

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie