Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op boten in de haven in Mykonos, Griekenland

Rondreizen door Mykonos

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Griekenland
  4. Mykonos

  Individuele reizen met Tourlane

  Een verblijf op Mykonos staat in het teken van echte ontspanning. Het is een eiland waar het leven langzaam gaat en waar men 's avonds echt kan genieten. Let op de grote rotsblokken in het landschap, waarvan de oude Grieken geloofden dat het de lichamen waren van reuzen die door Hercules waren gedood. Slenter door de rustige straatjes van het oude centrum van Chora en stuit op verborgen taverna's van witgekalkte steen, overdekt met klimmende bougainvillea-wijnranken. Sluit de dag af met de vrolijke klanken van lokale bouzouki muziek tot laat in de avond en proost op een perfecte Mykonos reis.

  Of u nu al wandelend de kusten wilt verkennen, door oude stadjes wilt slenteren, de Griekse levensstijl wilt opsnuiven of gewoon wilt ontspannen met uitzicht op de Egeïsche Zee - in Mykonos blijft geen wens onvervuld. Onze reisexperts adviseren u bij het plannen van uw individuele Mykonos reis. Minder

  1. Verborgen zandstrand op Mykonos

   1. Mirsini Beach

   Verborgen zandstrand zonder directe toegangsweg

  2. 2. Mykonos Windmolens

   Iconische windmolens, gebouwd in de 16e eeuw

  3. Blik op "klein Venetië" op het Griekse eiland Mykonos

   3. Klein Venetië

   Een klein stukje Venetië in de haven van Chora

  De beste reisroutes & rondreizen

  1. Slenter tijdens uw verblijf door de pittoreske straatjes van de Cycladische stadjes.

   vanaf

   € 2.375

   excl. vlucht (p.p.)

  Wat te doen tijdens uw Mykonos reis?

  1. De Mykonos Stranden

  Elke reis naar Mykonos zal regelmatige uitstapjes naar de prachtige zandstranden langs de kust van het eiland moeten omvatten. Onze reisexperts nemen u mee van de gebaande paden naar Mirsini Beach, waar het kalme blauwe water wordt omringd door rotsachtige baaien. Als de zonsondergang te vroeg is om naar bed te gaan, ga dan naar Paradise Beach, waar de cocktails tot diep in de nacht vloeien. Het leven is een strand op uw Mykonos vakantie!

  2. Mykonos Windmolens

  De beroemdste bezienswaardigheden van Mykonos zijn de legendarische windmolens, gebouwd in de 16e eeuw door de Venetiaanse heersers van het eiland en zichtbaar in de hele stad Chora. Ga naar het zuiden en verken de windmolens zelf en de rotsachtige landtong waarop ze werden gebouwd. Kies uit de schilderachtige taverna's in de omgeving en geniet van prikkelende olijven en zoute Kopanisti Mykonou kaas terwijl de lange Griekse avond intrekt.

  3. Klein Venetië

  Toen de Venetianen de controle over het eiland hadden, creëerden zij een stukje thuis in de haven van Chora. Deze prachtige huizen aan het water, die eigendom waren van rijke kooplieden, hadden privé-boothuizen in hun kelders, waardoor de plaatselijke bevolking dacht dat veel van deze huizen aan piraten toebehoorden. Vandaag de dag zijn de "pay-what-you-can" taverna's met witgekalkte muren populair bij zowel de lokale bevolking als reizigers.

  4. Delos

  Bezoek tijdens uw Griekenland reis het buureiland Delos voor een ongelooflijke blik op de geschiedenis van de Griekse eilanden. Verken de oude ruïnes van het eiland, waarvan de oude Grieken geloofden dat het de geboorteplaats van de goden Apollo en Artemis was. Kijk omhoog naar de torenhoge zuilen van de Tempel van de Delianen en het Terras van de Leeuwen, voordat u op zoek gaat naar de ingewikkelde mozaïeken die het Huis van de Dolfijnen sieren.

  5. Kerk van Paraportiani

  De kerk van Paraportiani betekent letterlijk Kerk van Onze-Lieve-Vrouw bij de Zijpoort, een verwijzing naar de vestingwerken waartoe zij ooit behoorde. Vandaag de dag zijn er geen vestingwerken meer over, alleen een vreemd ontworpen witte kerk, waarvan de bouw meer dan 200 jaar duurde en die in de 17e eeuw werd voltooid. Navigeer door de architectuur van de kerk, een groot contrast met de nette gebouwen van het aangrenzende Klein Venetië." Minder

  Meer bestemmingen in Griekenland

  1. Pittoreske dorpjes met windmolens - te beleven tijdens een vakantie op Paros.

   Paros

  2. Maak een wandeling door de oude haven van Rethimno tijdens uw reis naar Kreta.

   Kreta

  3. Milos - traditioneel dorp Mandrakia, prachtige authentieke eilanden van Griekenland

   Milos

  4. Kom zo dicht mogelijk bij de Palatia poort tijdens uw verblijf op Naxos.

   Naxos

  5. Ontdek idyllische stranden tijdens uw vakantie in de Peloponnesos.

   Peloponnesos

  6. Uitzicht op Oia het mooiste dorp van Santorini eiland in Griekenland

   Santorini

  7. Bezoek de Griekse eilanden tijdens uw reis naar de Cycladen.

   Cycladen