Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op boten in de haven in Mykonos, Griekenland

Rondreizen door Mykonos

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Individuele reizen met Tourlane

Een verblijf op Mykonos staat in het teken van echte ontspanning. Het is een eiland waar het leven langzaam gaat en waar men 's avonds echt kan genieten. Let op de grote rotsblokken in het landschap, waarvan de oude Grieken geloofden dat het de lichamen waren van reuzen die door Hercules waren gedood. Slenter door de rustige straatjes van het oude centrum van Chora en stuit op verborgen taverna's van witgekalkte steen, overdekt met klimmende bougainvillea-wijnranken. Sluit de dag af met de vrolijke klanken van lokale bouzouki muziek tot laat in de avond en proost op een perfecte Mykonos reis.

Of u nu al wandelend de kusten wilt verkennen, door oude stadjes wilt slenteren, de Griekse levensstijl wilt opsnuiven of gewoon wilt ontspannen met uitzicht op de Egeïsche Zee - in Mykonos blijft geen wens onvervuld. Onze reisexperts adviseren u bij het plannen van uw individuele Mykonos reis. Minder

 • Verborgen zandstrand op Mykonos

  1. Mirsini Beach

  Verborgen zandstrand zonder directe toegangsweg

 • 2. Mykonos Windmolens

  Iconische windmolens, gebouwd in de 16e eeuw

 • Blik op "klein Venetië" op het Griekse eiland Mykonos

  3. Klein Venetië

  Een klein stukje Venetië in de haven van Chora

De beste reisroutes & rondreizen

 • Slenter tijdens uw verblijf door de pittoreske straatjes van de Cycladische stadjes.

  vanaf

  € 2.375

  excl. vlucht (p.p.)

Wat te doen tijdens uw Mykonos reis?

1. De Mykonos Stranden

Elke reis naar Mykonos zal regelmatige uitstapjes naar de prachtige zandstranden langs de kust van het eiland moeten omvatten. Onze reisexperts nemen u mee van de gebaande paden naar Mirsini Beach, waar het kalme blauwe water wordt omringd door rotsachtige baaien. Als de zonsondergang te vroeg is om naar bed te gaan, ga dan naar Paradise Beach, waar de cocktails tot diep in de nacht vloeien. Het leven is een strand op uw Mykonos vakantie!

2. Mykonos Windmolens

De beroemdste bezienswaardigheden van Mykonos zijn de legendarische windmolens, gebouwd in de 16e eeuw door de Venetiaanse heersers van het eiland en zichtbaar in de hele stad Chora. Ga naar het zuiden en verken de windmolens zelf en de rotsachtige landtong waarop ze werden gebouwd. Kies uit de schilderachtige taverna's in de omgeving en geniet van prikkelende olijven en zoute Kopanisti Mykonou kaas terwijl de lange Griekse avond intrekt.

3. Klein Venetië

Toen de Venetianen de controle over het eiland hadden, creëerden zij een stukje thuis in de haven van Chora. Deze prachtige huizen aan het water, die eigendom waren van rijke kooplieden, hadden privé-boothuizen in hun kelders, waardoor de plaatselijke bevolking dacht dat veel van deze huizen aan piraten toebehoorden. Vandaag de dag zijn de "pay-what-you-can" taverna's met witgekalkte muren populair bij zowel de lokale bevolking als reizigers.

4. Delos

Bezoek tijdens uw Griekenland reis het buureiland Delos voor een ongelooflijke blik op de geschiedenis van de Griekse eilanden. Verken de oude ruïnes van het eiland, waarvan de oude Grieken geloofden dat het de geboorteplaats van de goden Apollo en Artemis was. Kijk omhoog naar de torenhoge zuilen van de Tempel van de Delianen en het Terras van de Leeuwen, voordat u op zoek gaat naar de ingewikkelde mozaïeken die het Huis van de Dolfijnen sieren.

5. Kerk van Paraportiani

De kerk van Paraportiani betekent letterlijk Kerk van Onze-Lieve-Vrouw bij de Zijpoort, een verwijzing naar de vestingwerken waartoe zij ooit behoorde. Vandaag de dag zijn er geen vestingwerken meer over, alleen een vreemd ontworpen witte kerk, waarvan de bouw meer dan 200 jaar duurde en die in de 17e eeuw werd voltooid. Navigeer door de architectuur van de kerk, een groot contrast met de nette gebouwen van het aangrenzende Klein Venetië." Minder

Meer bestemmingen in Griekenland


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie