Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Ontdek idyllische stranden tijdens uw vakantie in de Peloponnesos.

Rondreizen door Peloponnesos

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Individuele reizen met Tourlane

Een bergachtig land met ruige kusten, het hart van het oude Griekenland nodigt u uit voor een verblijf in de Peloponnesos. Bereid u voor op een rijk menu aan gezonde gerechten, fruitige wijnen, oude paleizen en adembenemende kloven. U zult tijdens uw reis aan het denken worden gezet over de rijke geschiedenis van Peloponnesos en vanuit alle hoeken kunnen genieten van de zilveren weerkaatsingen van de Middellandse Zee. Of u hier nu komt voor de oude stenen van de tempels of de oude stenen van de wandelpaden, u zult niet teleurgesteld worden!

Laat ons uw reis naar Peloponnesos op maat samenstellen dankzij de adviezen van onze reisexperts, voor een onvergetelijke reis door Griekenland! Rondritten, historische tochten of natuurexcursies... Ontdek onze suggesties voor activiteiten en bezienswaardigheden in Peloponnesos. Minder

 • Bezoek de beroemde ruïnes van Korinthe tijdens uw vakantie op de Peloponnesos.

  Corinth

  Beroemde ruïnes

 • Ontdek de kustplaats Nafplion tijdens uw reis naar de Peloponnesos.

  Nafplion

  Dromerige kuststad

 • Ontdek de indrukwekkende ruïnes van Mystras tijdens uw vakantie op de Peloponnesos.

  Mystras

  UNESCO-werelderfgoed

 • Ontspan in de luxueuze badplaats Porto Cheli tijdens uw vakantie op de Peloponnesos.

  Pórto Chéli

  Luxueuze badplaats

Wat te doen tijdens uw Peloponnesos reis?

1. Nafplio en het Argolisch schiereiland

Nafplio is ongetwijfeld een van de mooiste steden van de Peloponnesos. De pittoreske straatjes met balkons versierd met bloemen lijken langs de kliffen naar de baai te lopen. Vanaf de top van de heuvel wedijveren de forten van Palamede en Akronauplie om het beste uitzicht. Hier en daar nodigen de terrassen van talrijke cafés en restaurants uit tot luieren en u af te vragen of het nietsdoen niet in Griekenland is uitgevonden. Het is ook de moeite waard om de stad uit te gaan en de Argolische regio te verkennen, om de kustlijn en de kiezelstranden te ontdekken, evenals de historische plaatsen op de heuvels.

2. Monemvassia

Op wat een scheur van aarde lijkt te zijn die in zee valt, bouwden de ouden een dorp: leunend tegen de klif met hun voeten in het water. En om zich tegen de talrijke invallen van die tijd te beschermen, omringden zij het met een vestingmuur die nu nog intact is. Hierlangs wandelen bij zonsondergang en kijken naar de voorbijvarende zeilboten is een van de belangrijkste activiteiten in Monemvassia. De plaats is indrukwekkend vanuit vogelperspectief, maar het is vooral aangenaam om hem te voet te verkennen. Er zijn verschillende paden waar u kunt genieten van het prachtige panorama vanaf de top van de klif.

3. Magne Schiereiland

Magne is de naam voor de middelste tand van de drietand die het schiereiland Peloponnesos vormt. Het is een droge streek, nog vrij wild, die verschillende wandelroutes biedt in een prachtige natuur. Langs de kust leiden uw stappen u naar mooie stranden en kleine geheime baaien; verdwaald in de bergen in het binnenland wordt u begroet door vele vestingstadjes waarvan de versterkte torens zijn omgebouwd tot gezellige pensions.

4. De Menalon Trail en Loussios Gorge

Wandelliefhebbers mogen de "Menalon Trail" niet missen. Het is meer dan 70 kilometer lang en biedt 8 mogelijke routes om de berg Menalon, het Gortys-gebergte, de Mylaon-vallei en de Loussios-kloof te verkennen. De wandelingen variëren in niveau en duur, maar bieden allemaal onvergetelijke plaatjes. Neem contact op met een van de plaatselijke VVV-kantoren voor meer informatie. Minder

Hoe is de cultuur en het eten op de Peloponnesos?

 • Geniet van de lokale olijfsoorten tijdens uw reis naar de Peloponnesos.

  Gastronomie

  De mediterrane keuken zit vol gezonde en goede producten. Op de Peloponnesos vindt u olijven (de "kalamata") en wijnen met beschermde benaming. Misschien wilt u een van de specialiteiten proberen, zoals de "kolokythopita" (pompoentaart) of het "galatopita"-dessert.

 • Woon tijdens uw vakantie op de Peloponnesos de evenementen in het antieke theater van Epidaurus bij.

  Helleens feest

  Elk jaar, van begin juli tot half augustus, ontvangt het antieke theater van Epidaurus op zijn podium talrijke artiesten uit de theater-, dans- en muziekwereld. Het is sinds 1955 een van de oudste festivals van Europa. Een show die je niet mag missen, in een ongelooflijk decor!

Historische plaatsen van het oude Griekenland

Het is natuurlijk ook mogelijk om naar de Peloponnesos te reizen zonder de historische plaatsen van het oude Griekenland te bezoeken, maar dat zou eigenlijk wel enorm zonde zijn. Het schiereiland ligt namelijk bezaaid met duizend jaar oude stenen die getuigen van vergane glorie. Onder de vele historische bestemmingen springen er vier uit welke allen UNESCO Werelderfgoed zijn:

 1. Mycene, tussen Korinthe en Nafplio, is de voormalige residentie van koning Agamemnon. Het maakt indruk met zijn muren, het koninklijk paleis en de 6 koninklijke graftombes.

 2. Epidaurus, niet ver weg, was gewijd aan Asclepius, de god van de geneeskunde. Het theater uit de 4e eeuw is bijna intact en er worden nog steeds toneelstukken opgevoerd.

 3. Mystra is minder oud en veel beter bewaard gebleven. Deze 13e-eeuwse versterkte stad heeft een groot aantal monumenten, verspreid over twee niveaus.

 4. Olympia in het westen van het schiereiland, de kleinste en minst goed bewaarde van deze sites. Hier werden tussen 776 en 393 v. Chr. de eerste Olympische Spelen gehouden."

 5.  Minder

Praktische informatie voor de reis

Meer bestemmingen in Griekenland


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie