Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op Oia het mooiste dorp van Santorini eiland in Griekenland

Rondreizen door Santorini

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Griekenland
  4. Santorini

  Individuele reizen met Tourlane

  Maak een uitstapje naar Santorini en ontdek een typisch Grieks eiland, met een prachtige verzameling dorpjes aan het zuidelijke uiteinde van de Cycladen. Op het eiland zelf kunt u de witte stenen dorpjes Oia en Fira verkennen, die duizenden jaren geleden uit grotten zijn gehouwen, en het beste uitzicht op de Egeïsche Zee ontdekken. Na het bewonderen van de oranje zonsondergang kunt u de rest van de avond genieten van heerlijke zeevruchten van de grill en een koel glas Assyrtiko, de lokale witte wijn.

  Of u nu al wandelend de kusten wilt verkennen, door oude stadjes wilt slenteren of van de Griekse keuken wilt genieten - Santorini biedt de perfecte combinatie van alles. Onze reisexperts adviseren u graag bij het plannen van uw individuele Santorini reis. Minder

  1. Antike Artefakte in Akrotiri, auf der griechischen Insel Santorin

   1. Akrotiri

   Ook wel het “Pompeii” van Griekenland genoemd

  2. Schöner Blick auf Oia, eine Küstenstadt an der nordwestlichen Spitze der griechischen Insel Santorin

   2. Oia

   Het kleurrijkste en populairste dorp van Santorini

  3. Sonnenuntergang Blick auf Fira, auf der griechischen Insel Santorin

   3. Fira

   De levendige hoofdstad van het eiland

  De beste reisroutes & rondreizen

  1. Santorini in Griekenland

   vanaf

   € 2.675

   excl. vlucht (p.p.)

  De vier beste bezienswaardigheden van Santorini

  1. Akrotiri

  Zelfs naar Griekse maatstaven is Akrotiri oud. Deze nederzetting maakte deel uit van de Minoïsche beschaving uit de Bronstijd en bestond minstens een millennium voordat zij in 1600 v. Chr. door een enorme vulkaanuitbarsting werd verwoest. Bezoek tijdens uw Santorini-reis de lege straten van deze spookachtige nederzetting die gelukkig werd geëvacueerd voordat ze werd verwoest. Let op het voorjaarsfresco met bloeiende bloemen en vliegende zwaluwen dat na 3600 jaar nog overeind staat.

  2. Oia

  Oia is het populairste dorp van Santorini, en dat is niet voor niets. Hier vindt u kleine witte huisjes die zich vastklampen aan de flanken van de bergkam. De herkenbare blauwe koepels van de kerken staan langs de skyline en contrasteren met het rode vulkanische gesteente van het eiland. Ga langs de bergkam naar de overblijfselen van het kasteel van Agios Nikolaos voor het beste uitzicht op het dorp zelf - vergeet uw camera niet!

  3. Fira

  Fira, ook bekend als Thera, is de grootste stad en het historische centrum van Santorini. Neem een steil zigzagpad naar beneden naar de oude haven van Santorini, waar schepen al millennia lang naar Kreta en het vasteland varen. Het is een lange weg terug naar boven, maar gelukkig kan een kabelbaan u comfortabel naar boven brengen. Kijk vanaf de kabelbaan uit naar de kerk van de drie klokken op de kliffen, de favoriete attractie van Santorini van onze reisexpert.

  4. Santorini Caldera

  De halvemaanvorm van Santorini is te danken aan het feit dat het deel uitmaakt van een vulkaankrater of caldera. Vandaag betekent dit dat het eiland zich uitstrekt rond een idyllische blauwe baai. Eindig uw Santorini tour op het water en steek de caldera over naar Thirasia. Dit eiland is wild, met slechts een paar gebouwen met blauwe daken. Kijk terug naar het oosten, temidden van hagedissen die zich koesteren in de zon, en hef het glas op uw once-in-a-lifetime Santorini reis." Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Meer bestemmingen in Griekenland

  1. Pittoreske dorpjes met windmolens - te beleven tijdens een vakantie op Paros.

   Paros

  2. Maak een wandeling door de oude haven van Rethimno tijdens uw reis naar Kreta.

   Kreta

  3. Milos - traditioneel dorp Mandrakia, prachtige authentieke eilanden van Griekenland

   Milos

  4. Kom zo dicht mogelijk bij de Palatia poort tijdens uw verblijf op Naxos.

   Naxos

  5. Ontdek idyllische stranden tijdens uw vakantie in de Peloponnesos.

   Peloponnesos

  6. Uitzicht op boten in de haven in Mykonos, Griekenland

   Mykonos

  7. Bezoek de Griekse eilanden tijdens uw reis naar de Cycladen.

   Cycladen