Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op Oia het mooiste dorp van Santorini eiland in Griekenland

Santorini reizen

Het eiland van de blauwe koepels

Wat te doen tijdens uw Santorini reis?

Maak een uitstapje naar Santorini en ontdek een typisch Grieks eiland, met een prachtige verzameling dorpjes aan het zuidelijke uiteinde van de Cycladen. Op het eiland zelf kunt u de witte stenen dorpjes Oia en Fira verkennen, die duizenden jaren geleden uit grotten zijn gehouwen, en het beste uitzicht op de Egeïsche Zee ontdekken. Na het bewonderen van de oranje zonsondergang kunt u de rest van de avond genieten van heerlijke zeevruchten van de grill en een koel glas Assyrtiko, de lokale witte wijn.

Of u nu al wandelend de kusten wilt verkennen, door oude stadjes wilt slenteren of van de Griekse keuken wilt genieten - Santorini biedt de perfecte combinatie van alles. Onze reisexperts adviseren u graag bij het plannen van uw individuele Santorini reis. Minder

  • 1. Akrotiri

    Ook wel het “Pompeii” van Griekenland genoemd

  • 2. Oia

    Het kleurrijkste en populairste dorp van Santorini

  • 3. Fira

    De levendige hoofdstad van het eiland

De vier beste bezienswaardigheden van Santorini

1. Akrotiri

Zelfs naar Griekse maatstaven is Akrotiri oud. Deze nederzetting maakte deel uit van de Minoïsche beschaving uit de Bronstijd en bestond minstens een millennium voordat zij in 1600 v. Chr. door een enorme vulkaanuitbarsting werd verwoest. Bezoek tijdens uw Santorini-reis de lege straten van deze spookachtige nederzetting die gelukkig werd geëvacueerd voordat ze werd verwoest. Let op het voorjaarsfresco met bloeiende bloemen en vliegende zwaluwen dat na 3600 jaar nog overeind staat.

2. Oia

Oia is het populairste dorp van Santorini, en dat is niet voor niets. Hier vindt u kleine witte huisjes die zich vastklampen aan de flanken van de bergkam. De herkenbare blauwe koepels van de kerken staan langs de skyline en contrasteren met het rode vulkanische gesteente van het eiland. Ga langs de bergkam naar de overblijfselen van het kasteel van Agios Nikolaos voor het beste uitzicht op het dorp zelf - vergeet uw camera niet!

3. Fira

Fira, ook bekend als Thera, is de grootste stad en het historische centrum van Santorini. Neem een steil zigzagpad naar beneden naar de oude haven van Santorini, waar schepen al millennia lang naar Kreta en het vasteland varen. Het is een lange weg terug naar boven, maar gelukkig kan een kabelbaan u comfortabel naar boven brengen. Kijk vanaf de kabelbaan uit naar de kerk van de drie klokken op de kliffen, de favoriete attractie van Santorini van onze reisexpert.

4. Santorini Caldera

De halvemaanvorm van Santorini is te danken aan het feit dat het deel uitmaakt van een vulkaankrater of caldera. Vandaag betekent dit dat het eiland zich uitstrekt rond een idyllische blauwe baai. Eindig uw Santorini tour op het water en steek de caldera over naar Thirasia. Dit eiland is wild, met slechts een paar gebouwen met blauwe daken. Kijk terug naar het oosten, temidden van hagedissen die zich koesteren in de zon, en hef het glas op uw once-in-a-lifetime Santorini reis. Minder

Praktische informatie uw Santorini reis

Meer bestemmingen in Griekenland

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie