Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Ontdek historische gebouwen tijdens een vakantie in Thessaloniki

Griekenland

Thessaloniki reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw Thessaloniki reis?

Ontdek de levendige havenstad aan de Thermaalse Golf. Thessaloniki is de op één na grootste stad van Griekenland en straalt door zijn ligging aan zee een mediterrane charme uit. Geniet hier van het fabelachtige uitzicht vanaf het fort Heptapyrgion, duik in de kleurrijke cultuur en kunstscène van de stad en laat u betoveren door de sereniteit en hartelijkheid van de inwoners. Natuurlijk staan er hier tijdens uw reis ook tal van culinaire hoogstandjes te wachten.

  • 1. Heptapyrgion

    Beroemd fort en voormalige gevangenis

  • 2. De Witte Toren

    Monument en museum uit de 15e eeuw

  • 3. Het Vlatades klooster

    Byzantijns klooster met idyllische tuinen

Welke bezienswaardigheden zijn er in Thessaloniki?

1. Heptapyrgion

Hoog boven de daken van Thessaloniki, waakt het Heptapyrgion over de stad. Het imposante fort in Byzantijnse en Ottomaanse stijl bevindt zich op het noordoostelijke deel van de Akropolis, de burchtheuvel. Het fort, dat voor militaire doeleinden was gebouwd, werd in de 19e eeuw tot gevangenis omgebouwd en in 1989 gesloten. Vandaag de dag is de voormalige gevangenis open voor rondleidingen. Het Heptapyrgion is het hoogste punt van Thessaloniki, dus vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

2. De Witte Toren

De Witte Toren staat aan de waterkant in Thessaloniki en wordt beschouwd als een herkenningspunt van de stad. De versterkte toren werd in de 15e eeuw gebouwd en diende sindsdien als vestingwerk, garnizoen en als gevangenis. Tegenwoordig is er een museum in gevestigd. De toren kreeg zijn naam toen het gebouw aan het begin van de 20e eeuw werd witgekalkt. Naar de ooit witte gevel kan men vandaag alleen maar gissen.

3. Het Vlatades klooster

Het Vlatades klooster werd in de 14e eeuw gesticht en is vandaag het enige Byzantijnse klooster in Thessaloniki dat nog bewaard is gebleven en in de stad ligt. Het klooster ligt in het hoger gelegen deel van de stad en biedt met zijn pittoreske tuinen een heerlijke plaats van rust. Sinds 1988 maakt het klooster deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.

4. Rotunda van Galerius

De Rotunda van Galerius, een rond 306 na Christus gebouwd koepelgebouw uit de Romeinse tijd, is van buiten al indrukwekkend, maar een kijkje in de rotunda mag u niet missen. Want binnen kunt u prachtig versierde muurmozaïeken uit de christelijke tijd ontdekken.

5. Kerk van de Heilige Apostelen

Van verre is het prachtige Byzantijnse gebouw van de Kerk van de Heilige Apostelen uit de 14e eeuw te zien. Rond 1530 werd het gebouw omgebouwd tot moskee. Sinds 1926 doet het gebouw opnieuw dienst als orthodoxe kerk. Minder

Ontdek ook deze bestemmingen in Griekenland

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie