Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek historische gebouwen tijdens een vakantie in Thessaloniki

Thessaloniki reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Griekenland
  4. Thessaloniki

  Wat te doen tijdens uw Thessaloniki reis?

  Ontdek de levendige havenstad aan de Thermaalse Golf. Thessaloniki is de op één na grootste stad van Griekenland en straalt door zijn ligging aan zee een mediterrane charme uit. Geniet hier van het fabelachtige uitzicht vanaf het fort Heptapyrgion, duik in de kleurrijke cultuur en kunstscène van de stad en laat u betoveren door de sereniteit en hartelijkheid van de inwoners. Natuurlijk staan er hier tijdens uw reis ook tal van culinaire hoogstandjes te wachten.

  1. Heptapyrgion verkennen op Thessaloniki vakantie

   1. Heptapyrgion

   Beroemd fort en voormalige gevangenis

  2. Beleef de Witte Toren tijdens een vakantie in Thessaloniki

   2. De Witte Toren

   Monument en museum uit de 15e eeuw

  3. Beleef het Vlatadesklooster tijdens een vakantie in Thessaloniki

   3. Het Vlatades klooster

   Byzantijns klooster met idyllische tuinen

  Welke bezienswaardigheden zijn er in Thessaloniki?

  1. Heptapyrgion

  Hoog boven de daken van Thessaloniki, waakt het Heptapyrgion over de stad. Het imposante fort in Byzantijnse en Ottomaanse stijl bevindt zich op het noordoostelijke deel van de Akropolis, de burchtheuvel. Het fort, dat voor militaire doeleinden was gebouwd, werd in de 19e eeuw tot gevangenis omgebouwd en in 1989 gesloten. Vandaag de dag is de voormalige gevangenis open voor rondleidingen. Het Heptapyrgion is het hoogste punt van Thessaloniki, dus vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

  2. De Witte Toren

  De Witte Toren staat aan de waterkant in Thessaloniki en wordt beschouwd als een herkenningspunt van de stad. De versterkte toren werd in de 15e eeuw gebouwd en diende sindsdien als vestingwerk, garnizoen en als gevangenis. Tegenwoordig is er een museum in gevestigd. De toren kreeg zijn naam toen het gebouw aan het begin van de 20e eeuw werd witgekalkt. Naar de ooit witte gevel kan men vandaag alleen maar gissen.

  3. Het Vlatades klooster

  Het Vlatades klooster werd in de 14e eeuw gesticht en is vandaag het enige Byzantijnse klooster in Thessaloniki dat nog bewaard is gebleven en in de stad ligt. Het klooster ligt in het hoger gelegen deel van de stad en biedt met zijn pittoreske tuinen een heerlijke plaats van rust. Sinds 1988 maakt het klooster deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.

  4. Rotunda van Galerius

  De Rotunda van Galerius, een rond 306 na Christus gebouwd koepelgebouw uit de Romeinse tijd, is van buiten al indrukwekkend, maar een kijkje in de rotunda mag u niet missen. Want binnen kunt u prachtig versierde muurmozaïeken uit de christelijke tijd ontdekken.

  5. Kerk van de Heilige Apostelen

  Van verre is het prachtige Byzantijnse gebouw van de Kerk van de Heilige Apostelen uit de 14e eeuw te zien. Rond 1530 werd het gebouw omgebouwd tot moskee. Sinds 1926 doet het gebouw opnieuw dienst als orthodoxe kerk. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Griekenland

  1. Gezicht op een ruïne in Athene, waarvan er vele te bewonderen zijn tijdens een vakantie in Athene.

   Athene