Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
De Cliffs of Moher zijn een hoogtepunt op elke Ierse tournee.

Ierland rondreizen

Het Smaragdgroene Eiland

Een op maat gemaakte rondreis door Ierland

Ierland, met zijn groene heuvels, spectaculaire kliffen en historische plaatsen in het midden van de wilde Atlantische Oceaan, wacht op u met een veelheid aan unieke ervaringen en bijzondere momenten. Het groene eiland, zoals de eilandstaat ook wel wordt genoemd, herbergt mysterieuze Keltische rotsformaties en druïdengraven, imposante kloosters en kastelen uit de Middeleeuwen en idyllische dorpjes in adembenemende landschappen. Ontdek en geniet niet alleen van het natuurschoon maar ook van levendige steden als Dublin of Galway, geniet van de wereldberoemde Ierse koffie en dompel uzelf onder in de cultuur van deze bijzondere bestemming. Last but not least zult u betoverd worden door het warme en levendige Ierse volk.

Ontdek deze plaatsen tijdens uw Ierland reis

Dompel uzelf onder in de Ierse manier van leven en geniet van het pulserende leven in steden als Dublin of Galway.

Wat kunt u allemaal ervaren in Ierland?

Wandeling door indrukwekkende landschappen

Ierland, het Emerald Isle, is niet alleen rijk aan cultureel erfgoed, maar ook - zoals de naam al aangeeft - aan schilderachtig natuurschoon. De adembenemende kusten, de eindeloze groene heuvels en de indrukwekkende kastelen, kloosters en landhuizen zijn bijzonder gemakkelijk te voet te ontdekken. Verken bijvoorbeeld het Mourne-gebergte, dat C.S. Lewis zou hebben geïnspireerd tot het schrijven van de Kronieken van Narnia, of het graafschap Kerry met zijn middeleeuwse ruïnes en het wilde en romantische Connemara-gebied met Kylemore Abbey.

Pubcultuur en whisky proeven

Er is nauwelijks een betere manier om u onder te dompelen in de Ierse cultuur dan een bezoek aan een (of meer) typisch Ierse pubs. Naast het genieten van verfrissende Ierse bieren, draait het bij een bezoek aan een pub om levendige gesprekken en live muziek. Als u zich nog dieper in de culinaire kant van Ierland wilt verdiepen, mag u een bezoek aan een whiskydestilleerderij, gevolgd door een proeverij, niet missen. Minder

Wat zijn de beste plekken voor een Ierland reis?

Ring van Kerry

Rondom het schiereiland Iveragh loopt de 179 kilometer lange panoramische Ring of Kerry-weg, die door enkele van de meest schilderachtige gebieden van Ierland loopt. Op deze weg komt u langs het adembenemende kustlandschap van Killarney en idyllische bergmeren, langs pittoreske heidevelden, charmante dorpjes en unieke heidelandschappen. U kunt ook delen van de route te voet of op de fiets verkennen, de fietsroute is hier een van de beroemdste van Ierland. Langs de gehele panoramische route ziet u indrukwekkende kastelen, prachtige landhuizen en adembenemende uitzichtpunten. Killarney National Park met zijn dichte bossen en Muckross House met een eigen bezoekerscentrum ligt ook op het schiereiland.

Rots van Cashel

De Rock of Cashel is vrijwel het culturele erfgoed van Ierland dat in steen is uitgehouwen en een belangrijke mijlpaal die op 60 meter hoge kalkstenen kliffen op u wacht. In de oudheid werd de plaats al vereerd als de zetel van feeën en geesten. De koningen van Munster regeerden vanaf de 4e eeuw. In de 11e eeuw bouwde de kerk de Cormac-kapel, in de 13e eeuw volgde de bouw van een kathedraal, waaraan in de 15e eeuw het bisschoppelijk kasteel werd toegevoegd. De gebouwen op de rots zijn in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een complex bouwwerk dat reizigers uit de hele wereld blijft verbazen.

Dublin Castle

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt Dublin Castle in de Ierse hoofdstad en is het een van de belangrijkste historische gebouwen van het hele land. In het begin van de 13e eeuw werd op de plaats van een Vikingfort het huidige kasteel gebouwd, dat tot de onafhankelijkheid van Ierland dienst deed als zetel van de Engelse en later de Britse regering. Vandaag de dag worden de State Apartments gebruikt voor officiële gelegenheden zoals de inhuldiging van de president. Het kasteel herbergt ook een cultureel centrum en een museum.

Kilbeggan Whisky Distillery Experience

Kilbeggan Distillery is de oudste erkende distilleerderij ter wereld. Het werd in 1757 opgericht en wordt sinds 1987 als museum beheerd. Tijdens een bezoek leert u meer over de Ierse whisky en de traditionele productie ervan, van de stamppot, het grote gistingsvat tot het eigenlijke distillatieproces en de daaropvolgende rijping. De gebouwen en apparatuur, zoals het waterrad en de stoommachine, zijn nog in originele staat. Natuurlijk mag een voorproefje van het "vloeibare goud" niet ontbreken.

Blarney Kasteel

Dicht bij de stad Cork is Blarney Castle een indrukwekkend kasteel, waar ook een heel bijzondere steen staat. Volgens de legende krijgt iedereen die het ondersteboven kust de "gave van welsprekendheid". Maar ook de tuinen rondom Blarney Castle zijn een bezoek waard. Hier vindt u verschillende unieke rotsformaties, zoals de Druïdencirkel, de Heksengrot en de Wenstrap. Minder

Praktische informatie over Ierland

Andere reisbestemmingen in Europa

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie