Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de stad Cork, Ierland, bij zonsondergang

Reis naar Cork

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Ierland
  4. Cork

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Cork?

  Het is gemakkelijk om de tweede grootste stad van Ierland, Cork, over het hoofd te zien door al het 'Dublin'. Maar de universiteitsstad aan de zuidwestkust van Ierland is zeker een bezoek waard. Het is een van de levendigste steden van het eiland, met kunstgaleries en musea, gezellige pubs en een levendige restaurantscene. Hoewel Cork modern en kosmopolitisch is, is het nog steeds ontspannen en gemoedelijk. Het is niet voor niets dat de plaatselijke bevolking Cork graag "de echte hoofdstad van Ierland" noemt.

  1. Cork City Gaol

   Cork City Gaol

   De voormalige gevangenis

  2. Kathedraal van Cork

   St. Fin Barre's Kathedraal

   De imposante kathedraal van Cork

  3. Universiteit van Cork

   University College Cork

   Een campus uit de 19e eeuw

  De 5 beste bezienswaardigheden van Cork

  1. Cork City Gaol

  De Cork City Gaol is een kasteelachtige gevangenis die u te voet vanuit het stadscentrum in ongeveer twintig minuten kunt bereiken. Na de opening in 1824 werden hier zowel mannelijke als vrouwelijke gevangenen ondergebracht in soms erbarmelijke omstandigheden. Vandaag geven levensgrote wassen beelden, geluidseffecten en een fascinerende tentoonstelling u een diep inzicht in de omstandigheden en het leven van de gevangenen in die tijd. Tegen een kleine vergoeding kunt u audiogidsen in verschillende talen huren of vooraf een rondleiding boeken.

  2. Engelse Markt

  De Old English Market is een absolute trekpleister voor fijnproevers op hun reis naar Cork. Hier vindt u kleurrijke kraampjes met lokale producten, zoals handgemaakte kazen, bonbons en zelfs uitstekende gerookte vis. Vanuit het café, dat zich op de bovenste verdieping bevindt, hebt u een goed uitzicht op de drukte terwijl u geniet van traditionele gerechten. Op zonnige dagen kunt u ook gerechten meenemen naar het nabijgelegen Bishop Lucey Park om buiten te eten. Liefhebbers van architectuur zullen ook genieten van een bezoek, met een sierlijk gewelfd plafond dat de overdekte markt overspant.

  3. St. Fin Barre's Kathedraal

  Op zo'n 500 meter ten zuidwesten van het stadscentrum staat de protestantse kathedraal van Cork met spitse torenspitsen en indrukwekkende waterspuwers en beeldhouwwerken. Het interieur van het imposante gebouw bevat ook pronkstukken, zoals prachtige mozaïeken in de marmeren vloer, een kleurrijk plafond in het koor, glas-in-loodramen en een brede, sierlijke preekstoel. U kunt ook een kanonskogel bewonderen die tijdens de 17e-eeuwse belegering van Cork in een van de torens is ingeslagen.

  4. Crawford Art Gallery

  De kunstgalerie, gelegen in het centrum van Cork, wacht op u met een uitstekende collectie van 4.000 werken, variërend van de 17e eeuw tot de moderne tijd. Verwacht schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook hedendaagse video-installaties van Sir John Lavery, Jack B Yeats en Nathaniel Hone, en een tentoonstellingsruimte die volledig gewijd is aan Ierse vrouwelijke kunstenaars van 1886 tot 1978. De kern van de collectie wordt gevormd door een reeks afgietsels van Griekse en Romeinse beeldhouwwerken die in 1818 vanuit het Vaticaanmuseum in Rome naar Cork werden gebracht. Bovendien zijn, wegens de nauwe banden van de galerie met de Cork School of Art, sommige elementen van de collectie van de hand van personeel en studenten van die school. De toegang is gratis.

  5. University College Cork

  De UCC-campus werd in 1845 gesticht als een van de drie "Queen's Colleges" - de andere twee universiteiten bevinden zich in Galway en Belfast. Op de campus kunt u indrukwekkende Victoriaanse gotische gebouwen, tuinen en ook een historisch 19e-eeuws observatorium verwachten. Wij raden u aan hier een bezoekje te brengen tijdens uw reis naar Cork. Van maandag tot vrijdag kunt u om 15.00 uur deelnemen aan rondleidingen, op zaterdag om 12.00 uur. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Ierland

  1. Gezicht op de kathedraal van Galway, Ierland

   Galway

  2. De Ha'penny Bridge in de Ierse hoofdstad Dublin 's avonds

   Dublin

  3. Saint Canice kathedraal in Kilkenny, Ierland

   Kilkenny

  4. Muckross House in Killarney, Ierland

   Killarney

  5. Ervaar dramatische natuurlijke landschappen tijdens uw Giant's Causeway tour met Tourlane.

   Giant's Causeway

  6. Gezicht op Limerick, Ierland

   Limerick