Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De Ha'penny Bridge in de Ierse hoofdstad Dublin 's avonds

Dublin reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Ierland
  4. Dublin

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Dublin?

  Dublin is een relatief kleine maar bruisende hoofdstad met een indrukwekkend cultureel erfgoed en vriendelijke, plezierige mensen. Verheug u op een verscheidenheid aan interessante musea, kunstgalerijen, historisch belangrijke kerken, imposante kastelen, theaters en bovenal gezellige pubs.

  Het stadscentrum, met zijn charmante geplaveide straatjes, is overzichtelijk en u kunt de mooiste bezienswaardigheden gemakkelijk te voet bereiken. Dompel u 's avonds onder in de kleurrijke drukte van de Ierse hoofdstad en dompel u onder in de bijzondere pubcultuur van het land met een verfrissende Guinness. Minder

  1. Ontdek een van de belangrijkste historische gebouwen van het hele land tijdens uw reis naar Dublin.

   Kasteel Dublin

   Een van de belangrijkste historische, Ierse, gebouwen

  2. Het oudste gebouw van Dublin - Christ Church Cathedral, een must-see tijdens uw reis naar Dublin

   Christ Church Kathedraal

   Het oudste gebouw van Dublin

  3. De Ha'penny Bridge in Dublin is een must tijdens uw reis door Ierland.

   Ha'penny Brug

   Liffey Bridge alias Ha'penny Bridge

  De beste bezienswaardigheden van Dublin

  1. St Stephen's Green

  St Stephen's Green is de meest populaire "groene long" van Dublin. Het negen hectare grote openbare park werd aangelegd in de 18e eeuw en vormt sindsdien het hart van de Ierse hoofdstad. Ooit vonden hier openbare executies plaats, maar vandaag de dag is er geen bewijs meer van dit duistere verleden. In plaats daarvan vinden in de zomermaanden in het weekend gratis concerten en theatervoorstellingen plaats. Daarnaast zijn er veel bezienswaardige beeldhouwwerken, zoals een buste van James Joyce. Het park is omgeven door typische Georgische huizen. In een ervan bevindt zich het "Kleine Museum van Dublin", waar u meer te weten kunt komen over de stad en haar beroemde zonen en dochters. Elk uur zijn er gratis rondleidingen, die in het weekend ook naar het park leiden.

  2. Dublin Castle

  Dublin Castle is een van de belangrijkste historische gebouwen in het hele land en moet zeker bezocht worden tijdens uw reis naar Dublin. In het begin van de 13e eeuw werd het huidige kasteel gebouwd op de plaats waar ooit een Vikingfort stond. Het diende als zetel van het Engelse en later het Britse bestuur tot de onafhankelijkheid van Ierland. Bezoek hier de zogenaamde Staatsappartementen, die ook nu nog worden gebruikt voor officiële gelegenheden zoals de inauguratie van de president. De rest van het kasteel kan alleen worden verkend tijdens een rondleiding, maar die is zeker de moeite waard. In de voormalige koninklijke kapel met zijn sierlijke versieringen wacht u een cultureel centrum. In de crypte van de kapel bevindt zich het "Belastingmuseum". U mag een bezoek aan de middeleeuwse ondergrond, met de door de Vikingen gebouwde funderingen en de buitenmuren van het kasteel, niet missen.

  3. Guinness Storehouse

  Een eerbetoon aan de wereldberoemde Guinness-brouwerij wacht op u in een omgebouwde graanschuur. Leer hoe het donkere bier ontstond, hoe het wordt gebrouwen en hoe de stoutbrouwerij zijn populariteit verwierf via audiovisuele en interactieve displays verspreid over anderhalve hectare. De interessante en gevarieerde tentoonstelling geeft ook informatie over de eerdere succesvolle reclamecampagnes van het bedrijf. Een bezoek aan de Gravity Bar, die hoog boven de daken van de stad op u wacht met een prachtig uitzicht van 360°, maakt een bezoek aan het Guinness Storehouse compleet - met een pint van de heerlijke drank in de hand, natuurlijk.

  4. Christ Church Kathedraal

  Het oudste gebouw van Dublin, de Christ Church Cathedral, staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en talrijke bezienswaardigheden binnen zijn legendarische muren. De kathedraal herbergt een van de grootste crypten van Ierland en Engeland, naast het graf van de zogenaamde Strongbow, een krijgsheer die afkomstig was uit Wales, en is een must-see tijdens uw reis door Dublin. Dit bevat op zijn beurt talrijke historische kunstwerken, manuscripten en monumenten. "Tom en Jerry" zijn hier ook te zien: De gemummificeerde kat en rat werden ontdekt achter het orgel in de jaren 1860. In de crypte bevinden zich ook de cadeauwinkel en een gezellig café. U bent ook van harte welkom om alle diensten bij te wonen die in de kathedraal worden gehouden.

  5. Ha'penny Brug

  Deze 19e-eeuwse voetgangersbrug dankt zijn naam aan het bedrag dat men vroeger moest betalen om hem over te steken: een halve penny. Officieel heet hij Liffey Bridge, net als de rivier die hij overspant. Deze naam wordt echter bijna nooit gebruikt. De brug brengt u van Bachelor's Walk naar de wijk Temple Bar. Hier wachten u talloze geplaveide straten en steegjes met culturele instellingen, maar ook cafés, restaurants en nachtclubs. In het weekend vindt u ook een verscheidenheid aan kleurrijke markten.

  6. Trinity College

  De oude stad van Dublin wordt door de rivier de Liffey verdeeld in noord en zuid. Aan de zuidkant vindt u prachtige parken, kathedralen en elegante Georgian huizen, evenals het wereldberoemde Trinity College. De belangrijkste universiteit van het land werd in de 16e eeuw gesticht door koningin Elizabeth I. Beroemde persoonlijkheden als Oscar Wilde en Samuel Beckett volgden er hun opleiding. De Oude Bibliotheek is waarschijnlijk het meest indrukwekkende gebouw op de campus. In de zogenaamde Lange Zaal van de bibliotheek worden de waardevolste boeken en manuscripten bewaard. In de zuilengangen van de benedenverdieping kunt u het Book of Kells bewonderen, dat rond 800 werd geschreven. Wandel over het terrein van de eerbiedwaardige universiteit en snuif de bijzondere sfeer op voordat u geniet van een verfrissend biertje in de Campus Bar bij de cricketvelden. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Ierland

  1. Gezicht op de kathedraal van Galway, Ierland

   Galway

  2. Saint Canice kathedraal in Kilkenny, Ierland

   Kilkenny

  3. Muckross House in Killarney, Ierland

   Killarney

  4. Ervaar dramatische natuurlijke landschappen tijdens uw Giant's Causeway tour met Tourlane.

   Giant's Causeway

  5. Uitzicht over de stad Cork, Ierland, bij zonsondergang

   Cork

  6. Gezicht op Limerick, Ierland

   Limerick