Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Gezicht op de kathedraal van Galway, Ierland

Galway reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Ierland
  4. Galway

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Galway?

  Aan de westkust van Ierland, waar de rivier de Corrib in zee uitmondt, ligt de charmante stad Galway op u te wachten. Dankzij haar bijzondere ligging kon de stad uitgroeien tot de op twee na grootste havenstad van heel Ierland en betovert zij reizigers met een unieke mengeling van rijke geschiedenis en moderne, levendige sfeer, aangezien ongeveer een kwart van de inwoners hier student is.

  De oude stad met zijn kleine straatjes en talrijke bezienswaardigheden nodigt uit tot ontspannen wandelingen. Het centrum van de stad is Eyre Square uit de 18e eeuw, waaromheen zich pubs, restaurants en winkels hebben gevestigd. Al met al is het geen wonder dat Galway in 2020 de Culturele Hoofdstad van Europa is. Minder

  1. Kathedraal van Galway

   Kathedraal van Galway

   Een mengeling van verschillende architecturale stijlen

  2. Galway Spaanse Boog

   Spaanse Boog

   De oude stadsmuur

  De 5 beste bezienswaardigheden van Galway

  1. Kathedraal van Galway

  Galway Cathedral wacht op u met een verrukkelijke mix van architectonische stijlen. Hoewel de algemene vorm en de bogen typisch Romaans zijn, zijn de indrukwekkende koepel en de prachtige mozaïeken voorbeelden van Byzantijnse architectuur en zijn de roosvensters gotisch. Hoewel het indrukwekkende bouwwerk pas uit de jaren 1950 dateert, is het van steen gebouwd, niet van beton. Laat uw ogen de kost geven aan de vele kunstwerken, waaronder een Mariabeeld van Imogen Stuart, een imposant kruisigingsmozaïek van Patrick Pollen en een roosvenster van George Campbell.

  2. Galway Stadsmuseum

  Het Galway City Museum ligt in het centrum van de stad, aan de oever van de rivier de Corrib. Het museum heeft drie verdiepingen en vertelt u alles wat u moet weten over deze charmante havenstad en haar geschiedenis. Artefacten die hier in de rivier zijn gevonden, wijzen er immers op dat de eerste kolonisten zich reeds 6000 v. Chr. vestigden in en rond het huidige Galway. De collectie van het museum omvat meer dan 1.000 voorwerpen, waarvan er vele door inwoners van de stad zelf zijn geschonken. Naast zeven permanente tentoonstellingen kunnen bezoekers zich ook verheugen op twee speciale tentoonstellingen, die thema's als mariene wetenschap of archeologie behandelen. De toegang tot het museum is gratis.

  3. Spaanse Boog

  In de 16e eeuw werden de stadsmuren rond Galway uitgebreid om de kade van de haven en de schepen die hier voor anker gingen om te lossen, te beschermen. Onderdeel van deze historische muur was de Spaanse Boog, die er nu nog staat. De boog was later de thuisbasis van het Stadsmuseum tot het in 2006 zijn eigen gebouw kreeg. Begin hier voor een ontspannen wandeling tijdens uw verblijf in Galway, de "River Walk". Het loopt langs de rivier Corrib, die bij de haven in zee uitmondt. Op zonnige dagen kunt u kajakkers door de stroomversnellingen van de rivier zien razen.

  4. Lynch's Castle

  Dit 16e-eeuwse kasteel was ooit de residentie van de familie Lynch, die tussen 1480 en 1650 vaak het burgemeesterschap van de stad Galway waarnam. Vooral de burgemeester van de stad, James Lynch, is de geschiedenis ingegaan, want volgens de legende was zijn rechtvaardigheidsgevoel zo sterk dat hij zijn eigen zoon ophing. Deze had eerder een rivaal vermoord en was schuldig bevonden aan de misdaad, maar niemand wilde het vonnis uitvoeren totdat de vader zelf het deed. Het raam waar James Lynch vermoedelijk zijn zoon eigenhandig heeft opgehangen, is gemarkeerd met een steen en staat bekend als "Lynch's Memorial Window".

  5. Eyre Square

  In het hart van de stad wacht Eyre Square op u, populair bij zowel de lokale bevolking als reizigers. Dit openbare park, dat u niet mag missen tijdens uw verblijf in Galway, nodigt niet alleen uit tot ontspanning tussen rozenstruiken, gazons en schaduwrijke bomen, maar herbergt ook talrijke moderne kunstwerken, standbeelden en monumenten. Bewonder de buste van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy, die hier in 1963 een toespraak hield. Na zijn moord werd het plein officieel omgedoopt tot Kennedy Memorial Park. In de buurt van het plein vindt u tal van winkels om rond te slenteren, evenals een standbeeld van Oscar Wilde en Eduard Vilde. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Ierland

  1. De Ha'penny Bridge in de Ierse hoofdstad Dublin 's avonds

   Dublin

  2. Saint Canice kathedraal in Kilkenny, Ierland

   Kilkenny

  3. Muckross House in Killarney, Ierland

   Killarney

  4. Ervaar dramatische natuurlijke landschappen tijdens uw Giant's Causeway tour met Tourlane.

   Giant's Causeway

  5. Uitzicht over de stad Cork, Ierland, bij zonsondergang

   Cork

  6. Gezicht op Limerick, Ierland

   Limerick