Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ervaar dramatische natuurlijke landschappen tijdens uw Giant's Causeway tour met Tourlane.

Giant's Causeway reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Ierland
  4. Giant's Causeway

  Wat te doen & zien nabij de Giant's Causeway?

  De Giant's Causeway is een van de meest dramatische natuurlandschappen die Europa te bieden heeft. Beroemd om zijn ruige kustlijn, groene heuvels en de mythen van vervlogen tijden, biedt het omringende platteland ontelbare schatten die wachten om ontdekt te worden. Dus pak uw koffers en ga naar County Antrim, waar u van alles vindt, van wereldberoemde filmlocaties van Game of Thrones tot het magische Isle of Rathlin - compleet met zijn eigen pub waar Guinness wordt geschonken. Begin nu met het plannen van uw Giant's Causeway tour en spreek vandaag nog met een reisexpert.

  Beste bezienswaardigheden nabij Giant's Causeway

  1. De Giant's Causeway

  De Giant's Causeway, gelegen aan de noordkust van County Antrim, is de belangrijkste toeristische bestemming van Noord-Ierland en de trotse bezitter van het UNESCO-werelderfgoedstatuut. Het natuurverschijnsel bestaat uit 40.000 zeshoekige zuilen van basaltgesteente die werden gevormd tijdens een oude uitbarsting zo'n 60 miljoen jaar geleden. Of, zoals de legende verhaalt, door het handwerk van de Ierse reus Finn MacCool, die besloot een brug naar Schotland te bouwen om het op te nemen tegen zijn aartsrivaal.

  2. Brug van Carrick-a-Rede

  Vanaf de Giant's Causeway is het slechts 15 minuten rijden naar het oosten naar de levendige Carrick-a-Rede Bridge - een touwbrug die zo'n 30 meter over grillige rotsen slingert. De brug leidt naar het piepkleine eilandje Carrickarede, waarvan de naam afkomstig is van het Schotse Gaelic "Carraig-a-Rade" of "De rots in de weg". Oorspronkelijk gebruikt door zalmvissers tijdens het visseizoen, wordt het nu vooral gebruikt als toeristische bestemming vanwege de slinkende zalmbestanden. Deze brug is niet voor de zwakkeren van hart en biedt de perfecte gelegenheid voor een fotostop tijdens uw rondleiding en een verfrissende teug frisse zeelucht.

  3. Bushmills Distilleerderij

  Na een spannende ochtend, is het hoog tijd voor een drankje. Ga naar de Old Bushmills Distillery, voor een van hun prestigieuze rondleidingen, en geniet van een proeverij met een selectie van de beste whisky's van Noord-Ierland. Gebouwd in 1784 op land waarvoor Koning James I al in 1608 een vergunning verleende om whisky te distilleren, staat dit plaatselijke hoogtepunt bekend als de oudste whiskystokerij met vergunning ter wereld.

  4. Portrush

  Portrush is levendig, muzikaal en gezinsvriendelijk en voegt wat afwisseling toe aan uw Giant's Causeway-reis. Deze kleine en levendige badplaats is de perfecte plek om te genieten van een lokale ervaring. Maak overdag een ontspannen wandeling langs een van de lange zandstranden of profiteer van de wereldberoemde golfbanen - Dunluce Links was in 2019 gastheer van het Open Championship! Op vrijdag en zaterdag komt Portrush tot leven als de plaatselijke bevolking uit de omgeving naar de stad komt voor een diner, een bezoek aan Barry's Amusements arcade of een live muziekoptreden en een pint in een van de traditionele pubs.

  5. Rathlin Eiland

  Er is geen twijfel mogelijk, Rathlin Island is een must-see. Na een veerboottocht van 20 minuten vanuit Ballycastle legt u aan op het vredige eiland waar oude houten boten langs de oever liggen aangemeerd en een handvol kleine witte huizen de horizon sieren. Dit eiland, waar slechts 150 mensen wonen, biedt de perfecte gelegenheid om u te omringen met de natuur. Neem een hele dag de tijd om de prachtige wandelpaden te verkennen en kijk uit naar zeehonden die luieren in de zon, vogels - en als u geluk heeft, zelfs een zeldzame goudhaas! Als u uw vakantie eind april tot juli plant, breng dan zeker een bezoek aan het Zeevogelcentrum, waar u duizenden oranje papegaaiduikers kunt zien vanaf een uitkijkplatform.

  6. The Dark Hedges

  "The Dark Hedges" zijn twee rijen knoestige beukenbomen, waarvan de takken zich naar elkaar uitstrekken als uit een sprookje. Dit lange stuk weg ligt net landinwaarts van de Causeway en kreeg bekendheid nadat het in de wereldwijde hitserie Game of Thrones van HBO te zien was als de beruchte King's Road. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Ierland

  1. Gezicht op de kathedraal van Galway, Ierland

   Galway

  2. De Ha'penny Bridge in de Ierse hoofdstad Dublin 's avonds

   Dublin

  3. Saint Canice kathedraal in Kilkenny, Ierland

   Kilkenny

  4. Muckross House in Killarney, Ierland

   Killarney

  5. Uitzicht over de stad Cork, Ierland, bij zonsondergang

   Cork

  6. Gezicht op Limerick, Ierland

   Limerick