Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Saint Canice kathedraal in Kilkenny, Ierland

Kilkenny reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Ierland
  4. Kilkenny

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Kilkenny?

  De naam Kilkenny klinkt misschien bekend. In Nederland is de roodbruine ale in bijna elke Ierse pub krijgen. Het drankje is genoemd naar het idyllische stadje Kilkenny, waar het oorspronkelijk vandaan komt - en dat is altijd een reisje waard. Geniet van de typisch Ierse charme en laat u betoveren door het kleurrijke, middeleeuwse stadscentrum met zijn kleine steegjes en de vredige rivier de Nore.

  In dit kleine maar mooie stadje vindt u bloeiende tuinen, kerken met een rijke geschiedenis, het beroemde kasteel en de oudste brouwerij van Ierland. Kilkenny is niet alleen het hart en de ziel van middeleeuws Ierland, maar ook de locatie voor diverse festivals en de thuishaven van bloeiende kunst initiatieven! Minder

  1. Kasteel Kilkenny

   Kasteel Kilkenny

   Het indrukwekkende kasteel

  2. St. Canice's Kathedraal in Kilkenny

   St. Canice's Kathedraal

   Een van de belangrijkste middeleeuwse kerken

  3. Kilkenny Pubs

   Kyteler's Pub

   De legendarische pub - cultuur

  De beste bezienswaardigheden van Kilkenny

  1. Middeleeuwse Mijl

  De Medieval Mile is een ontdekkingsroute die u door het centrum van Kilkenny voert. Het verbindt de 13e-eeuwse St Canice kathedraal en het Anglo-Normandische kasteel, met vele bezienswaardige gebouwen langs de weg. Er is een zogenaamde "Medieval Mile"-pas die gratis toegang biedt tot vele attracties, zoals Kilkenny Castle, Rothe House of St. Canice's Cathedral, de Round Tower en het Medieval Mile Museum. Het museum is gevestigd in de voormalige 13e-eeuwse St Mary's kerk, die zorgvuldig is gerestaureerd. Ook hier kunt u meer te weten komen over het rijke verleden van Ierland aan de hand van kunstvoorwerpen en interactieve displays. Voor kinderen heeft het museum verschillende audiogidsen en een schatkaart. Als u durft, kunt u ook een selfie nemen in de stenen kist van een monnik. Met de Medieval Mile Pass krijgt u ook korting bij verschillende cafés en restaurants langs de route, dus u komt goed aan uw trekken.

  2. Kilkenny Castle

  Het indrukwekkende kasteel van Kilkenny dateert uit de 12e eeuw en wacht op u met imposante muren en torens, te midden van schilderachtige tuinen en parken. Het kasteel werd in 1967 voor een symbolisch bedrag van 50 pond verkocht aan de Republiek Ierland door zijn eigenaars, de Ormondes, en is in de jaren daarna gerestaureerd. Wandel door de verzorgde tuinen, die u gratis kunt bezoeken, of neem een rondleiding door het interieur van het kasteel. U ontdekt bijvoorbeeld de fotogalerij of de bibliotheek, waar een interessant kleurconcept werd toegepast. Als u geen rondleiding wilt, maar toch meer wilt weten over de geschiedenis van het gebouw, kunt u in de Middeleeuwse Zaal in de zuidelijke toren een film bekijken die u meer vertelt over de 500-jarige geschiedenis van Kasteel Kilkenny. Het kasteel is zeker een bezoek waard tijdens uw Kilkenny reis.

  3. St. Canice's Kathedraal

  De kathedraal van St. Canice is een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad en wordt zelfs beschouwd als een van de belangrijkste middeleeuwse kerken van heel Ierland. De stichtingsgeschiedenis gaat terug tot de 6e eeuw, maar het bouwwerk zoals we het nu kennen werd pas in de 13e eeuw gebouwd. Sindsdien is de kathedraal echter voortdurend in gebruik geweest. Bewonder de ronde glas-in-loodramen, marmeren vloeren en een reeks fascinerende 17e-eeuwse grafstenen. In de kathedraal kunt u ook een doopvont bezichtigen en de St. Kieran Chair, de stoel van de bisschop van Ossory die dateert uit 1120. De plaatselijke ronde toren is het oudste gebouw van de stad en biedt u een adembenemend uitzicht over de stad. Er zijn maar twee van dit soort torens in heel Ierland die je mag beklimmen. In augustus wordt in de kathedraal ook het Kilkenny Art Festival gehouden.

  4. St. Mary's Kathedraal

  St. Mary's is een kathedrale kerk van kalksteen, gelegen op het hoogste punt van Kilkenny. De kerktoren, die bijna 56 meter hoog is, is het herkenningspunt van de stad geworden en domineert het landschap in en rond Kilkenny. U kunt hem met gemak van bijna overal zien. Ook in de gotische kerk zelf valt veel te ontdekken, zoals het hoogaltaar van Italiaans marmer of de relikwieën van de H. Cosmos en Damianus en van de H. Clement, die hierheen werden gebracht uit Rome. U kunt ook een standbeeld van de Madonna van Giovanni Maria Benzoni bewonderen.

  5. Kyteler's Pub

  Wat zou een reis naar Kilkenny zijn zonder een bezoek aan de pub? De Kyteler's Pub in het hartje van de stad is legendarisch en altijd druk bezocht. De vermeende laatste heks van Ierland, Alice de Kyteler, stichtte de pub in december 1263. De viervoudige weduwe, die door haar huwelijken grote rijkdom had vergaard, werd ervan beschuldigd al haar echtgenoten te hebben vergiftigd. Voordat zij berecht kon worden, wist zij echter te ontsnappen naar het Europese vasteland. Omdat ze haar niet kon vangen, werd haar herberg platgebrand en later herbouwd. Ga langs bij de gezellige Ierse pub en luister naar livemuziek, proef traditionele gerechten met spek en kool of Ierse stoofpot, en geniet van een glas Kilkenny-bier terwijl u een praatje maakt met de plaatselijke bevolking. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Ierland

  1. Gezicht op de kathedraal van Galway, Ierland

   Galway

  2. De Ha'penny Bridge in de Ierse hoofdstad Dublin 's avonds

   Dublin

  3. Muckross House in Killarney, Ierland

   Killarney

  4. Ervaar dramatische natuurlijke landschappen tijdens uw Giant's Causeway tour met Tourlane.

   Giant's Causeway

  5. Uitzicht over de stad Cork, Ierland, bij zonsondergang

   Cork

  6. Gezicht op Limerick, Ierland

   Limerick