Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Muckross House in Killarney, Ierland

Killarney reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Ierland
  4. Killarney

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Killarney?

  Killarney ligt vlak bij de kust in de zuidwesthoek van Ierland in het graafschap Kerry en wordt omringd door eeuwenoude bossen, rivieren en meren, en door de hoogste bergtoppen van Ierland. In de nabijheid van de stad liggen de schilderachtige Killarney-meren. De schoonheid van de omgeving en het ruime aanbod aan vrijetijdsactiviteiten maken van Killarney een populaire toeristische bestemming.

  Met zijn charmante architectuur en prachtige landschap van groene velden en bossen, blauwe wateren en bergen, is Killarney de ideale plaats om de idylle van Ierland aan den lijve te ondervinden. In het Nationaal Park, dat aan de stad grenst, kunt u wilde dieren en ongerepte natuur zien. Minder

  1. Killarney Muckross House

   Muckross House

   Het imposante Victoriaanse herenhuis

  2. Killarney Ring van Kerry

   Ring van Kerry

   De veelzijdige panoramaweg

  3. Killarney Ross Castle

   Caisleán aan Rois

   De middeleeuwse vesting

  De 5 beste bezienswaardigheden van Killarney

  1. Killarney National Park

  Meren, kastelen, heuvels en tuinen vormen de fenomenale bezienswaardigheden van dit natuurgebied. Het eerste nationale park van Ierland is nog steeds de trots van het land. Het is op loopafstand van het stadscentrum. Wandelen, ontspannen aan het water of de eeuwenoude monumenten verkennen, het gebied heeft voor elke reiziger iets te bieden. Ladies View is een van de populairste uitkijkpunten in het hart van het park en biedt de perfecte gelegenheid om een blik te werpen op het uitgestrekte paradijs. De talrijke wandel- en fietspaden maken een uitgebreide verkenning mogelijk, zodat u op uw gemak kunt genieten van het prachtige landschap van Killarney. Het Bourn Vincent Memorial Park is ook een bezoek waard, met Muckross House in het hart. Het park heeft veel te bieden en u zou hier tijdens uw reis door Killarney een paar uur moeten doorbrengen en genieten van de rust en de stilte.

  2. Muckross House

  Dit Victoriaanse herenhuis ligt tussen het pittoreske Lough Leane en Muckross Lake, idyllisch gelegen in het Bourn Vincent Memorial Park, dat zelf deel uitmaakt van het Killarney National Park. Dikke klimop omringt de indrukwekkende stenen muren en binnen zorgen antieke meubels voor een vorstelijke sfeer, die u kunt ervaren tijdens een rondleiding door het pand. De kamers en hun inrichting geven u een goed beeld van het leven van de aristocraten in de 19e en begin 20e eeuw. De uitgestrekte, schitterende tuinen rond het landhuis zijn perfect aangelegd en kunnen gratis worden bezocht. Niet ver van het landhuis ligt ook Muckross Abbey, de ruïnes van een 15e eeuws franciscaner klooster. De eeuwenoude taxusboom die in het midden van de abdij staat, is een bijzonder indrukwekkende blikvanger.

  3. Ring van Kerry

  Er is geen betere manier om het Iveragh Peninsula te verkennen dan een rit langs de Ring of Kerry. Deze schilderachtige weg mag u niet missen op een reis door Killarney. Onderweg zijn er vele hoogtepunten en bezienswaardigheden - van historische gebouwen tot prachtige valleien en adembenemende uitzichtpunten vanwaar u de kustlijn kunt bewonderen. U zult zich hier gegarandeerd niet vervelen. U zult ook onder de indruk zijn van een reeks goed bewaarde Ogham Stenen bij de Gap of Dunloe. Deze oude platen zijn bedekt met ingewikkeld beeldhouwwerk dat dateert uit de 4e en 5e eeuw. Bij het naderen van de Atlantische Oceaan ziet u de oude kazerne, een van de interessantste bouwwerken in de omgeving.

  4. Caisleán an Rois

  Maak een reis terug in de tijd door Caisleán an Rois, ook bekend als Ross Castle. Dit 15e-eeuwse middeleeuwse fort ligt niet ver van Killarney op een schiereiland aan de oostelijke oever van Lough Leane, te midden van de verzorgde tuinen van het Killarney National Park. Het landgoed was het voorouderlijk huis van de O'Donoghue clan en de laatste vesting die standhield tegen Oliver Cromwell tijdens de Ierse Confederatieoorlogen, maar werd uiteindelijk verslagen. Nadat de troepen waren teruggetrokken, raakte het fort in verval. Pas in 1979, toen het eigendom werd van de Ierse Republiek, werd het grondig gerestaureerd. Er werd groot belang gehecht aan de getrouwheid aan het origineel.

  5. Innisfallen

  Vanaf de pier bij Ross Castle kunnen bezoekers naar het rustige eilandje roeien waar zich een 7e-eeuws klooster bevindt. Het gerucht gaat dat de eerste en enige Ierse Hoge Koning Brian Boru hier studeerde. In het begin van de 13e eeuw werden hier de Annalen van Innisfallen geschreven, een belangrijke bron van de vroege Ierse geschiedenis. Het transcript bevindt zich nu in de Bodleian Library in Oxford, Engeland. Aan de noordoostkant van het eiland staat een kleine kerk van rode zandsteen uit de 12e eeuw. Het bos van Innisfallen weerspiegelt de oorspronkelijke vegetatie van Ierland en bestaat uit lijsterbes, es, taxus en hulst. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Ierland

  1. Gezicht op de kathedraal van Galway, Ierland

   Galway

  2. De Ha'penny Bridge in de Ierse hoofdstad Dublin 's avonds

   Dublin

  3. Saint Canice kathedraal in Kilkenny, Ierland

   Kilkenny

  4. Ervaar dramatische natuurlijke landschappen tijdens uw Giant's Causeway tour met Tourlane.

   Giant's Causeway

  5. Uitzicht over de stad Cork, Ierland, bij zonsondergang

   Cork

  6. Gezicht op Limerick, Ierland

   Limerick