Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Gezicht op Limerick, Ierland

Reis naar Limerick

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Ierland
  4. Limerick

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Limerick?

  De historische stad Limerick, aan de oevers van de rivier de Shannon, kan bogen op Georgiaanse architectuur, musea en uitstekende markten en winkels. Ierlands eerste culturele hoofdstad is ook de thuisbasis van een passie voor rugby. Meng u onder de vriendelijke plaatselijke bevolking in een van de vele pubs en kom meer te weten over de overwinningen van het Munster rugbyteam onder het genot van een pint Guinness. De historische sfeer en de unieke charme van Limerick zullen u in een mum van tijd aan de haak slaan.

  1. Kasteel Limerick

   Koning John's Kasteel

   De middeleeuwse vesting

  2. Kathedraal van Limerick

   St. Mary's Kathedraal

   Het oudste gebouw van de stad

  De beste bezienswaardigheden van Limerick

  1. King John's Castle

  Op King's Island, het middeleeuwse hart van Limerick, heet het imposante King John's Castle u welkom. Dit stukje van de stad mag u niet missen op uw reis naar Limerick. De 800 jaar oude vesting is een van de best bewaarde kastelen uit de Middeleeuwen. Er was hier al in 922 een Vikingfortificatie, maar het enorme bouwwerk dat u vandaag kunt bewonderen, dateert uit de 13e eeuw. In het kasteel, met zijn indrukwekkende tweelingtorens, is nu een spannende multimediatentoonstelling te zien die de geschiedenis van het kasteel en de hele stad vertelt. Kinderen zullen vooral genieten van de animaties en de bijna spookachtige projecties die hen terugvoeren naar de Middeleeuwen. Na een bezoek aan de tentoonstelling kunt u ontspannen in het eigen café op de binnenplaats van het kasteel. Op de binnenplaats staan ook een middeleeuwse veldtent, een smederij en nagespeelde scènes van de 17e-eeuwse belegering van het kasteel.

  2. St Mary's Kathedraal

  De oude St Mary's Cathedral van Limerick bevindt zich ook op King's Island. Het werd in 1168 gesticht door Donnell Mór O'Brien, koning van Munster, en is het oudste gebouw van de stad, dat nu nog dagelijks wordt gebruikt. Een bezoek aan de kathedraal is als een stap terug in de tijd, die u meeneemt van de vroege Middeleeuwen tot vandaag de dag. Binnen wachten u talrijke bezienswaardigheden, zoals in totaal zes afzonderlijke kapellen. Delen van de romaanse westpoort, het schip en de Arakdenbogen dateren alle uit de 12e eeuw en zijn ook nu nog goed bewaard gebleven. U kunt ook uitkijken naar de unieke gebeeldhouwde misericordia uit de 15e eeuw. Dit zijn kleine steunplanken die priesters in staat stelden uit te rusten tijdens lange diensten. Zitten was streng verboden voor de geestelijken. De gravures tonen mystieke figuren zoals draken, een sfinx of zelfs engelen.

  3. Limerick Stadsgalerij van Kunst

  De Limerick City Gallery of Art is een van de toonaangevende galeries voor hedendaagse kunst in Ierland en biedt een uitstekende selectie schilderijen uit de laatste 300 jaar. Bewonder werken van beroemde Ierse schilders zoals Séan Keating en Jack B Yeats, wiens schilderij van een kermistafereel te zien is. Maar ook internationale kunstenaars zijn in de galerie te zien. De Ierse biënnale voor hedendaagse kunst, eva International, wordt ook op het terrein gehouden. De Limerick City Gallery of Art ligt vlak bij People's Park in het neoromaanse Carnegie-gebouw uit 1906, dat oorspronkelijk een bibliotheek huisvestte. De toegang is gratis.

  4. People's Park

  Dit prachtige beboste park in het hart van de Georgische stad is een geweldige plek om te ontspannen op het platteland tijdens uw verblijf in Limerick. Het werd geopend in 1877, ter nagedachtenis van zakenman Richard Russell. Een brede waaier van loofbomen en groenblijvende bomen domineren het landschap. Van de lente tot de nazomer kunt u hier genieten van een prachtige bloemenpracht. Bewonder ook de prachtig gerestaureerde 19e-eeuwse rood-witte drinkfontein en muziektent. Het standbeeld op de zuil in het midden van het park is van Thomas Spring Rice, een voormalig parlementslid voor Limerick.

  5. Thomond Park Stadium

  Thomond Park Stadium is een van de beroemdste en meest gevreesde stadions in de rugby league. Het Munster Province rugbyteam bleef ongeslagen in dit legendarische stadion voor zijn jaargang van 1995 tot 2007. Het team vierde hier ook hun beroemde overwinningen op de Nieuw-Zeelandse All Blacks in 1978 en 2016. Tijdens een rondleiding bezoekt u het veld, de kleedkamers en de dug-outs. Natuurlijk mag het museum met ontelbare memorabilia niet worden overgeslagen. In 2006 begon de Irish Rugby Football Union met de aankoop van aangrenzende gebouwen en terreinen om het stadion verder te ontwikkelen. Tot op heden zijn er twee nieuwe tribunes gebouwd en is de totale capaciteit van het stadion gestegen van 12.500 tot 26.500 toeschouwers. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Ierland

  1. Gezicht op de kathedraal van Galway, Ierland

   Galway

  2. De Ha'penny Bridge in de Ierse hoofdstad Dublin 's avonds

   Dublin

  3. Saint Canice kathedraal in Kilkenny, Ierland

   Kilkenny

  4. Muckross House in Killarney, Ierland

   Killarney

  5. Ervaar dramatische natuurlijke landschappen tijdens uw Giant's Causeway tour met Tourlane.

   Giant's Causeway

  6. Uitzicht over de stad Cork, Ierland, bij zonsondergang

   Cork