Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Tijdens uw IJsland rondreis kunt u het betoverende Noorderlicht aanschouwen

Rondreizen in IJsland

Beleef het mythische noorderlicht

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. IJsland

  Wat een reis door IJsland uniek maakt?

  Dit betoverende land trekt avonturiers naar zijn afgelegen kusten, met de belofte van indrukwekkende watervallen, enorme gletsjers en het mythische noorderlicht. Het eiland, gelegen tussen Groenland en Europa, is zo tweeënhalf keer zo groot als Nederland maar heeft ongeveer evenveel inwoners als de stad Utrecht. Met twee derde van de bevolking die in en rond de hoofdstad Reykjavík woont, biedt de rest van IJsland een ongeëvenaard gevoel van ruimte en rust.

  Bezoek het punt waar het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent elkaar ontmoeten. Wandel door de Vatnajökull, de grootste apolaire gletsjer van Europa, of ontspan in het stomende water bij een van de vele geothermische kuuroorden. Bespreek al uw reiswensen met uw persoonlijke Tourlane reisexpert voor insider tips en stel een individuele rondreis door IJsland samen. Minder

  Populaire rondreizen en reisroutes

  1. Watervallen in de IJslandse wildernis tijdens uw reis

   vanaf

   € 725

   excl. vlucht (p.p.)

  2. De warme wateren van Blue Lagoon stoom tegen een zonsondergang hemel.

   vanaf

   € 670

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in IJsland

  1. Uitzicht in het IJslandse Akureyri anaf het water met bergpanorama

   Akureyri

  2. Uitzicht over Reykjavik in IJsland met bergen op de achtergrond

   Reykjavik

  Wat te doen tijdens uw reis in IJsland?

  1. Een paradijs om te wandelen en te genieten

  IJsland is het wandelparadijs voor alle outdoorfans. Het landschap is zeer divers: machtige bergen, lavavelden, gletsjers, warmwaterbronnen, meren en zwart zand. Er liggen verschillende wandelroutes voor u klaar om het volledige natuurschoon van IJsland te verkennen. Na een wandeling moet je het IJslandse eten proberen. IJsland is gezegend met een overvloed aan zoet water, en geothermische energie maakt het mogelijk om het hele jaar door verse groenten aan te bieden die lokaal in biologische kassen worden geteeld.

  2. Ontdek de schoonheid van het Noorderlicht

  Het noorderlicht is een natuurlijk fenomeen dat optreedt wanneer deeltjes ,die door de zon worden uitgezonden, in wisselwerking staan met de atmosfeer in het magneetveld van de aarde. Het resultaat is wereldberoemd en tegelijkertijd verbazingwekkend mooi: felgroene strepen over de hemel. In onbewoonde gebieden, weg van de lichtvervuiling van de hoofdstad, kun je ze met een beetje geluk observeren.

  3. Bezoek unieke lokale evenementen

  IJsland heeft een afwisselende evenementenkalender, variërend van het Winterlichtfestival in februari tot het Zomerzonnewendefeest in juni. Als u geïnteresseerd bent in het noordelijke erfgoed van het eiland, overweeg dan een bezoek aan IJsland voor het jaarlijkse Viking Festival medio juni, dat net buiten Reykjavik plaatsvindt. Een van de beroemdste festivals in IJsland is Thorrablot, oftewel Maand van Thor. Dit midwinterfestival vindt plaats in februari en is een geweldige tijd om IJsland te bezoeken.  Minder

  Bijzondere bezienswaardigheden in IJsland

  1. Jökulsárlón

  Een spannende eerste activiteit om van te genieten tijdens uw IJslandse reis is een bezoek aan de opvallende witte en blauwe ijsbergen van Jökulsárlón, een van de meest schilderachtige glaciale lagunes van het land. Als u geïnteresseerd bent, organiseert uw Tourlane Travel Expert een sneeuwscootertocht langs het met ijsbergen gevulde meer om de tong van Breiðamerkurjökull te zien, een uitmonding van de grotere gletsjer waar het park naar vernoemd is. Hier breekt het ijs langzaam af in drijvende stukken en reist naar de monding van Jökulsárlón.

  2. Skógafoss Waterval

  Skógafoss, of "Forest Waterfall", is met een breedte van zo'n 25 meter en een val van 60 meter hoogte - een van de grootste in IJsland en een must voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geografie. Indien er ook maar een vleugje zon is, zal u zeker een regenboog opmerken uit de continue nevel. Beklim de trappen aan de kant van de waterval voor een prachtig uitzicht op zowel de waterval als de Atlantische Oceaan. Zorg er wel voor dat u een poncho meeneemt!

  3. Secret Lagoon

  Als u wilt ontspannen tijdens uw rondreis door IJsland in een prachtige buitenomgeving, bezoek dan de Secret Lagoon en kom tot rust in de natuurlijke, ongerepte omgeving. In tegenstelling tot de door de mensenhanden gemaakte Blue Lagoon, een van de meest populaire attracties in IJsland, is de Secret Lagoon minder ontdekt. De ‘geheime’ lagune ligt discreet in het IJslandse landschap en wordt verwarmd door het lavaveld eronder, met bubbels en variërende temperatuurniveaus. U voelt zich één met de natuur, terwijl u opgaat in het rustgevende warme water, kunt u het omringende landschap helemaal in u opnemen.

  4. Thingvellir National Park

  Thingvellir National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de enige plek ter wereld waar de Mid-Atlantische Ridge boven de zeespiegel zichtbaar is. Het gebied rond Thingvellir is van groot geologisch belang vanwege het unieke mineraalrijke landschap in combinatie met een rijke biodiversiteit aan flora en fauna. Bekijk waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen elkaar ontmoeten en verken de omliggende lavavelden.  Geniet van het mineraalrijke water van het meer van Thingvellir of probeer een vos te spotten in de omringende berkenbossen. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bezoek ook deze bestemmingen in Europa

  1. Uitzicht op de kustplaats Sorrento in Italië

   Italië

  2. Ontdek de prachtige rollende landerijen van het Lake District bij zonsondergang tijdens een Lake District tour.

   Engeland

  3. Het eiland Santorini, Griekenland. Oia stad traditionele witte huizen en kerken met blauwe koepels over de caldera, Egeïsche Zee.

   Griekenland

  4. De Cliffs of Moher zijn een hoogtepunt op elke Ierse tournee.

   Ierland