Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht in het IJslandse Akureyri anaf het water met bergpanorama

Akureyri reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. IJsland
  4. Akureyri

  Wat te doen in Akureyri tijdens de reis?

  Voor een stad die zo geïsoleerd gelegen is heeft Akureyri verrassend veel diepgang. Van de gastronomische eetgelegenheden tot de jaarlijkse middeleeuwse feesten. Wandelend door het stadscentrum vindt u kleurrijke kerken, grote musea en natuurlijk de beroemde botanische tuinen van de stad. Waar u ook gaat, er wacht u hier een flinke dosis IJslandse cultuur. Tegelijkertijd nodigt het indrukwekkende landschap rond de Eyjafjörđur uit tot het maken van excursies in de omgeving. Het Mývatn-meer, dat tot de Diamantcirkel behoort, de indrukwekkende Ásbyrgi-kloof of de grootste waterval van de regio, Dettifoss, liggen binnen handbereik. Wanneer u in de zomermaanden Akureyri bezoekt kunt u ook kijken naar walvissen voor de kust, terwijl in de winter het fascinerende noorderlicht u aantrekt. 

  1. De oude boerderij Laufas bevindt zich in Akureyri.

   1. De oude Laufás boerderij

  2. Entdecken Sie die Farbenpracht in der Ruheoase des Botanischen Gartens von Akureyri.

   2. Botanische tuin

  3. Diese monumentale Kirche im Stadtzentrum von Akureyri zählt zu den Top-Sehenswürdigkeiten.

   3. Akureyrarkirkja

  De beste bezienswaardigheden in Akureyri

  1. De oude Laufás boerderij

  Gebouwd in 1865, staat deze bijzondere plek bekend om zijn behoud. Het is de perfecte plek om een stap terug te doen in de tijd, rechtstreeks naar IJsland in de 19e eeuw. Dwaal over de groene heuvel en zie de met gras begroeide koloniale huizen. Kijk uit dat u u hoofd niet stoot op een van de laaghangende plafonds in het gebouw welke zo prachtig zijn onderhouden dat u geneigd bent te denken dat hier nog steeds mensen wonen.

  2. Akureyri Botanische Tuin

  De Botanische Tuin in Akureyri is een van de meest noordelijke botanische tuinen ter wereld. Het is namelijk slechts 50 kilometer verwijderd van de poolcirkel en door zijn geïsoleerde ligging is de tuin des te ongerepter geworden. In totaal bloeien hier 7.000 verschillende plantensoorten waarvan er 430 inheems zijn in IJsland. Ga op een zonnige dag tijdens uw Akureyri vakantie en zorg ervoor dat u de margarita's in de centrale tuin ziet opduiken.

  3. Akureyrarkirkja

  Deze Lutherse kerk staat voornamelijk bekend om twee dingen: een historische pijporgel en een schip dat aan het plafond hangt. Klinkt dat vreemd? Het schip maakt deel uit van een Scandinavische traditie om voorwerpen aan te bieden voor degenen die op zee zijn. Als dat niet genoeg is om u te overtuigen om deze IJslandse kerk op de heuvel te bekijken, dan zal misschien de unieke gevel, verankerd door twee elegante zuilen aan elke kant, dat wel zijn.

  4. Kjarnaskógurpark

  Kjarnaskógur is de naam van een groot bosgebied in Akureyri dat gedurende alle jaargetijde uitnodigt tot een grote verscheidenheid aan activiteiten. Naast verschillende wandelroutes is er ook een 10 kilometer lange piste voor mountainbikers en een volleybalveld. Midden in dit idyllische landschap kunt u ook gewoon een ontspannende dag in de natuur doorbrengen. Het park betovert namelijk vooral met zijn wilde vegetatie, ontdek meer dan 200, veelal zeldzame plantensoorten. Minder

  Voeg ook deze steden toe aan uw IJsland reis

  1. Uitzicht over Reykjavik in IJsland met bergen op de achtergrond

   Reykjavik

  Plan uw reis