Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Watervallen in de IJslandse wildernis tijdens uw reis

De Golden Circle route: Een week IJsland

Van de Blue Lagoon langs de Golden Circle Route richting spectaculaire watervallen en gletsjers

 • Vanaf 7 dagen

 • Privé reis

 • De zomer

 • Circa 2 uur

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. IJsland
 4. De Golden Circle route: Een week IJsland

Enkele bestemmingen op de reisroute

Stomende vulkanen, lavavelden, spuitende geisers en zwemmen in warm water bronnen: Een week in IJsland biedt de mogelijkheid zowel veel van de activiteiten als hoogtepunten van dit magische eiland te beleven. U bezoekt gedurende uw 7 dagen IJsland onder meer de Blue Lagoon, het Mývatn meer, volgt de Golden Circle route en maakt onvergetelijke wandelingen over eeuwenoude gletsjers. De afstanden tussen de plaatsen zijn niet al te groot en er zijn talloze spannende stops onderweg. Bespreek uw exacte reiswensen met een van de Tourlane reisexperts en creëer samen de reis door IJsland waar u altijd al van droomde.

Das geothermische Spa der Blauen Lagune en Islande

De Blue Lagoon

Uw 7 dagen IJsland beginnen in het warme water van de Blue Lagoon. Probeer een silica-moddermasker en geniet van de sfeer van deze buitengewone buitenfaciliteit. Na een ochtend van ontspanning gaat u naar de Oude Haven van Reykjavik. Hier begint u een walvisspeurtocht met een gespecialiseerde reisgids aan uw zijde - volledig georganiseerd door uw Tourlane reisexpert.

Der beeindruckende Geysir Strokkur in Island, Europa

Golden Circle route

Vervolgens gaat u de Golden Circle langs. Te beginnen bij de Mid-Atlantische Ridge waar Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen van elkaar gescheiden zijn. Dan is het tijd om naar de Geysir Hot Springs (waar het woord geiser vandaan komt) te gaan om de waternevels en kokende modderkuilen te verkennen. In de namiddag verkent u de grote waterval van Gullfoss Waterval en sluit u uw dag af met sneeuwscooters over de Langjökull-gletsjer.

Raufarhólshellir lavatunnel in IJsland

De lavatunnels

Loop hetzelfde pad dat de gesmolten rotsen duizenden jaren geleden hebben gevormd tijdens uw bezoek aan de Raufarhólshellir Lava-tunnel. Bewonder de magische lichtzuilen en een verbazingwekkende reeks van rotskleuren.

Contemporary waterfront venue located in Reykjavik, Iceland

Reykjavik Food Tour

Vervolgens is het tijd om u te verdiepen in het culinaire landschap van Reykjavik. Proef de lokale delicatessen en wissel af tussen bekende restaurants en onontdekte lokale ontmoetingsplaatsen samen met uw lokale reisgids die u enkel insider-tips zal geven.

Der beeindruckende See Mývatn in Island

Meer van Mývatn

Uw avontuur gaat verder met een dagtocht naar het Mývatnmeer. Onderweg maakt u een tussenstop bij de Goðafoss waterval en ziet u de pseudokraters van Skútustaðagígar. Eenmaal aangekomen bij dit vulkaanmeer, begint u met uw deskundige reisgidsen de schilderachtige locatie aan het meer te verkennen. Kijk ook eens naar de plaatselijke thermale baden, waar u een duik kunt nemen in de warmwaterbronnen.

Der beeindruckende Wassserfall Skógafoss in Island

Gletsjerwandeling en watervallen

Beëindig uw reis bij de machtige gletsjer van Sólheimajökull. Leer met een deskundige reisgids alles over de ijssculpturen, bergruggen en diepe kloven. Op de terugweg kunt u niet vertrekken zonder de watervallen van Skógafoss en Seljalandsfoss te bewonderen. De bijna 200 meter hoge watervallen geven u het perfecte beeld van dit Scandinavische wonderland - dit soort spectaculaire natuurwonderen zullen u, na terugkomst van uw week in IJsland, nog lang bijblijven.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze inspirerende voorbeeld rondreizen

 1. De warme wateren van Blue Lagoon stoom tegen een zonsondergang hemel.

  vanaf

  € 670

  excl. vlucht (p.p.)