Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over Reykjavik in IJsland met bergen op de achtergrond

Reykjavik reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. IJsland
  4. Reykjavik

  Bezienswaardigheden in Reykjavik

  De IJslandse hoofdstad is een aantrekkelijke en vooruitstrevende stad die u met open armen verwelkomt met een glaasje Brennivín - een IJslandse schnaps. Leer de eerste bewoners van IJsland kennen op de nederzettingstentoonstelling - de plaats van een daadwerkelijke archeologische opgraving - en zie hoe het ongetemde landschap de inspiratie vormde voor het ontwerp van de Hallgrímskirkja-kerk. Sluit uw dag aan de kust af met de Sun Voyager, een boot die altijd op weg is naar een nieuw avontuur aan de horizon. Proef een van de vele eco-restaurants van de stad, waar broeikas-naar-tafel de norm is en lokale verse vis een vanzelfsprekendheid is.

  1. Perlan

  2. Hallgrímskirkja

  3. Island Blaue Lagune Heisse Quelle

   The Blue Lagoon

  Wat te doen in Reykjavik tijdens de reis?

  1. Perlan

  Genoemd naar de glazen koepel, Perlan, oftewel de "Parel", is een interactief natuurhistorisch museum, gelegen op de Öskjuhlíð heuvel. U krijgt een prachtig 360-graden uitzicht over de stad vanaf het observatiedek op het dak en u loopt door de bijna 330 meter lange ijsgrot, gemaakt met 350 ton sneeuw van de Blauwe Bergen. Als u het Noorderlicht net tijdens uw rondreis door IJsland mist, kunt u in plaats daarvan de Aurora show in het planetarium zien.

  2. Hallgrímskirkja

  Hallgrímskirkja is zowel een Evangelisch-Lutherse kerk als een nationaal monument voor haar naamgever, Hallgrímur Pétursson - een 17de-eeuwse IJslandse geestelijke en dichter. Bewonder tijdens uw vakantie in Reykjavik de expressionistische gevel, die ontworpen is om basaltrotsen van het IJslandse landschap op te roepen. Beklim de 20 verdiepingen tellende toren en kijk, van baai tot baai, uit over de skyline van Reykjavik. Bezoekers zijn hier welkom - controleer het tijdschema van te voren.

  3. Nationaal Museum van IJsland

  Het National Museum van IJsland, opgericht in 1863, vertelt het verhaal van dit winderige eiland vanaf de middeleeuwse nederzetting tot aan de dag van vandaag. Bekijk zo'n 2000 objecten en 1000 foto's die samen een verhaal vertellen over veerkrachtige en dappere mensen. Ga naar binnen in een koloniale hut en probeer een Middeleeuws pantser uit voor een Vikings-selfie.

  4. De Sun Voyager

  Maak een een strandwandeling langs de kust van Reykjavik en bekijk onderweg het fotogenieke standbeeld uit 1986 van Jon Gunnar Arnason, genaamd de Solfarid, oftewel "Sun Voyager". Met een abstracte stalen boot, herdenkt dit stuk de geschiedenis van de Vikingen op het eiland. Bezoek het schip rond de tijd dat de zon ondergaat: De zonsondergang hier, met de berg Esja op de achtergrond, is bijzonder spectaculair.

  5. Tjörnin

  Reykjavik City Pond, of "Tjörnin" zoals het wordt genoemd, is eigenlijk een reeks van vijf met elkaar verbonden waterlichamen die zich uitstrekken van het centrum van de stad tot aan de binnenlandse luchthaven. Meer dan 40 verschillende vogelsoorten noemen dit meer hun thuis, waaronder de arctische stern, de eidereenden en de gadwalls. Vogels kijken vanaf het gras - u mag de vogels zelfs voeren! Gebruik hiervoor graankorrels in plaats van broodkruimels.

  6. The Settlement Exhibition

  De Settlement Exhibition combineert archeologie met nieuwe media voor een meeslepende historische ervaring. Bezoek de eigenlijke archeologische site van een 10de-eeuwse Viking-langhuis of stadshal, die in 2001 door de stadsbouw werd ontdekt en nu deel uitmaakt van het Reykjavik City Museum. Leer meer over het leven ten tijde van de eerste Europese kolonisten en de evolutie naar de moderne IJslandse geschiedenis. Minder

  Bezoek Reykjavik tijdens deze reizen

  1. Watervallen in de IJslandse wildernis tijdens uw reis

   vanaf

   € 725

   excl. vlucht (p.p.)

  2. De warme wateren van Blue Lagoon stoom tegen een zonsondergang hemel.

   vanaf

   € 670

   excl. vlucht (p.p.)

  Voeg ook deze steden toe aan uw IJsland reis

  1. Uitzicht in het IJslandse Akureyri anaf het water met bergpanorama

   Akureyri

  Plan uw reis