Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de kustplaats Sorrento in Italië

Rondreizen in Italië

Het land waar citroenen bloeien

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Italië

Wat een reis naar Italië uniek maakt?

Italië is een land dat verlangens opwekt. Van de bloeiende landschappen van Toscane, tot de stranden van de Adriatische Zee, tot de prachtige cultuursteden zoals Rome, Florence of Verona, tot de eilanden, de diversiteit van het land strekt zich uit. Of het nu gaat om natuur of cultuur, er is veel te zien in Italië en genieten mag niet ontbreken. Met aperol, dolce en antipasti kunt u genieten van de culinaire hoogstandjes die het land te bieden heeft. Dan wordt de Italiaanse ervaring perfect!

Of het nu gaat om het ontdekken van kunst in de Uffizi Galerij in Florence, het lopen in de voetsporen van de oude Romeinen in het Colosseum of het bewonderen van de schoonheid van Venetië of de Cinque Terre, er is zoveel te zien in Italië dat het moeilijk is om te beslissen. Hier wordt u zeker een recidivist! Dankzij de tips van onze reisexperts krijgt u de beste indrukken tijdens uw op maat gemaakte rondreis door Italië. Minder

Populaire rondreizen en reisroutes

 • Zonsondergang in Toscane in Italië

  Vanaf 7 dagen

  1 week Toscane reis

  vanaf

  € 1.750

  excl. vlucht (p.p.)

 • Sicilië in Italië, Europa

  vanaf

  € 3.999

  excl. vlucht (p.p.)

 • Vieste stad op de rotsen, Gargano, Puglia, Italië

  Vanaf 7 dagen

  1 week door Puglia

  vanaf

  € 1.430

  excl. vlucht (p.p.)

 • Sardinië in Italië

  vanaf

  € 1.260

  excl. vlucht (p.p.)

 • Palermo Kathedraal - een top bezienswaardigheid tijdens een Palermo vakantie

  vanaf

  € 1.435

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek deze bestemmingen in Italië

Hoe is het eten en de cultuur in Italië?

 • Levende cultuur in Italië

  Land van grootmeesters

  Schilders, dichters, componisten, architecten - de Italiaanse cultuur wordt gekenmerkt door meesterwerken. Tot op de dag van vandaag zijn de inwoners trots op deze prestaties. Naast cultuur speelt de katholieke religie een grote rol. Anders worden de Italianen beschouwd als mensen met plezier en temperament.

 • Nationaal gerecht in Italië: de pizza

  Originele pizza

  Pizza is de essentie van de Italiaanse keuken. De voorbereiding lijkt eenvoudig, maar er zijn duidelijke regels. Voor een traditionele Pizza Margherita heeft u alleen tomaten, mozzarella, olijfolie en basilicum nodig. Volgens de legende is het in 1889 ontstaan, toen koningin Margherita van Savoye de stad bezocht.

Vier wereldberoemde bezienswaardigheden in Italië

1. Het Colosseum

Het Colosseum is misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid van de stad, zo niet van het land. En het is waar: U had dit architectonische meesterwerk eens met eigen ogen moeten zien. Waar ooit bloedige gladiatorengevechten plaatsvonden, is het vandaag gelukkig rustiger.

2. Het Vaticaan

Als miniatuurstaat heeft het Vaticaan een heel scala aan topbezienswaardigheden in een zeer kleine ruimte en dat in het midden van Rome. Van de Vaticaanse Musea met het hoogtepunt van de Sixtijnse Kapel tot de Sint-Pietersbasiliek vindt u het ene na het andere kunstwerk van wereldklasse. Een ervaring, niet alleen voor devote katholieken, maar een must op uw tournee door Italië.

3. Het San Marcoplein

Venetië is altijd een bezoek waard. De kronkelende steegjes, de unieke ligging van de lagunestad en de cultuurschatten spreken voor zich. Het San Marcoplein is het grootste en misschien wel het mooiste plein van de Serenissima en is, samen met het Dogenplein en de San Marco-kerk, een van de meest bezochte bestemmingen van de stad.

4. Het Gardameer

Het Gardameer in het noorden van het land is het grootste meer van Italië en een droombestemming voor bezoekers uit het noorden. Hier vindt u het beste van het zuiden en het noorden in combinatie: baden met de bergen als achtergrond, het scenario is heel wat! Minder

Bezoek ook deze bestemmingen in Europa

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies