Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek de prachtige Italiaanse kustlijn tijdens een vakantie aan de kust van Amalfi

Rondreizen langs de Amalfikust

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Amalfikust

Individuele reizen met Tourlane

Wanneer u een individuele reis langs de Amalfikust plant met Tourlane ontdekt u het beste wat Italië te bieden heeft. Van Sorrento in het westen tot Amalfi in het oosten, deze buitengewone strook van de UNESCO-beschermde kust zal u sprakeloos achterlaten.

Stel uw eigen op maat gemaakte reisroute samen met een Tourlane reisexpert die u helpt bij het vinden van de beste plaatsen om te verblijven, te verkennen en te eten. Of u nu wilt ontspannen op een jacht voor de kust van Capri of wilt wandelen op het vasteland, alle onze reizen en reisroutes zijn volledig aanpasbaar van begin tot eind. Minder

Unieke hoogtepunten langs de Amalfikust

1. Sorrento

Begin uw verblijf aan de Amalfikust in Sorrento, een prachtige stad met uitzicht op de Baai van Napels. Als u op Rome of Napels vliegt, is Sorrento gemakkelijk bereikbaar met de trein. Onze reisexperts raden aan het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van de auto. Na aankomst in Sorrento begint u uw tocht met een typisch Italiaanse maaltijd met uitzicht op de baai en rondt u het af met een plaatselijke limoncello - een Italiaanse likeur waar deze streek beroemd om is.

2. Capri

Het kleine eiland Capri, dat synoniem is met glamour en exclusiviteit, is alleen per boot bereikbaar. U kunt Capri bereiken met de veerboot vanuit Napels, Sorrento, Positano en Amalfi, maar ook met een privé-boottransfer. Bij aankomst gaat u met de beroemde kabelbaan de heuvel op naar Capri. Hier vindt u een spectaculair uitzicht op het vasteland en de beste winkels van het eiland. Als u meer geïnteresseerd bent in het bewonderen van de spectaculaire geologie en landschappen van Capri, maak dan nog een boottocht rond het eiland. Hoogtepunten zijn de spectaculaire Blauwe Grot en de Arco Naturale - een enorme rotsformatie waar u op zee doorheen vaart.

3. Positano

De stad Positano is het kloppende hart van de Amalfikust. De steile heuvels en de kleurrijke villa's met uitzicht op de Middellandse Zee zijn direct herkenbaar. Hier vindt u charmante wijnbars, verleidelijke boetiekjes en een scala aan restaurants van wereldklasse waar versgevangen vis en lokaal geteelde producten worden geserveerd. U wordt eraan herinnerd waarom Italiaans eten over de hele wereld zo populair is - onze reisexperts geven u insidertips op maat, afgestemd op uw smaak. Als de dag ten einde loopt, gaat u naar een bar op een heuvel om van een ongeëvenaarde zonsondergang te genieten.

4. Amalfi

Amalfi is een van de mooiste steden langs de kust en betovert bezoekers met zijn kronkelige straatjes, verborgen juweeltjes en dramatische architectuur, waaronder de 9e-eeuwse kathedraal van Amalfi. Als u op zoek bent naar winkels, een strand, en bezienswaardigheden allemaal op loopafstand, Amalfi is een geweldige plek om uzelf te baseren tijdens uw verblijf aan de Amalfikust. Naburige steden zoals Positano en Sorrento zijn gemakkelijk te bereiken dankzij een handige en regelmatige busdienst." Minder

Praktische informatie voor de reis

De Amalfikust is erg druk in het hoogseizoen (juni-augustus). De laagseizoenen (april-mei, september-oktober) zijn minder druk en het weer is nog steeds prachtig. Uw Tourlane Travel Expert zal u graag meer informatie geven. De munteenheid in Italië is de euro (€). Amerikaanse burgers mogen het land voor maximaal 90 dagen zonder visum binnenkomen. Italië valt onder Midden-Europese tijd (MET).

De munteenheid in Italië is de euro (€).

Nederlandse reizigers hebben geen visum nodig voor de Amalfikust.

De Amalfikust ligt in Italië, waar Midden-Europese tijd (MET) geldt.

Ontdek ook deze regio's in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies