Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Geniet van het uitzicht op de prachtige oude stad tijdens een reis naar Bologna

Bologna reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Bologna

  Wat te doen tijdens uw Bologna reis?

  Bologna wordt beschouwd als het culinaire centrum van Italië en trekt, naast regionale specialiteiten en een gevarieerde gastronomische scène, bezoekers met een rijk cultureel erfgoed. De stad in het hart van Emilia-Romagna is bekend om zijn prachtige arcades. Bijna 40 kilometer arcades lopen door Bologna. Geniet van het fantastische uitzicht vanaf de Torre Degli Asinelli of bezoek de kerk Santuario della Madonna di San Luca, gelegen op een heuvel boven de stad. Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw smaak en voorkeuren.

  1. Ontdek Piazza Maggiore tijdens een reis naar Bologna

   Piazza Maggiore

   Levendig plein met cafés en belangrijke gebouwen

  2. Uitzicht op de torens van Bologna - de moeite waard op een reis naar Bologna

   Torens van Bologna

   Middeleeuwse torens en monumenten

  3. Uitzicht op de Madonna di San Luca - een must op een reis naar Bologna

   Madonna di San Luca

   Barokke kerk op een heuvel aan de poorten van Bologna

  Welke bezienswaardigheden zijn er in Bologna?

  1. piazza maggiore

  Piazza Maggiore is het grootste plein in de oude stad van Bologna en een populaire ontmoetingsplaats, ontstaan als marktplein in de 13e eeuw. Het zogenaamde "hart van de stad" wordt omringd door belangrijke middeleeuwse gebouwen: De Basiliek van San Petronio, het Palazzo dei Notai, het Palazzo d'Accursio, het Palazzo del Podestà en het Palazzo dei Banchi. De talrijke cafés en restaurants op het Piazza Maggiore nodigen uit tot verpozen en kijken naar de bedrijvigheid.

  2. torens van Bologna

  Van veraf zijn de twee torens Torre Degli Asinelli en Torre Garisenda te zien. Ze bevinden zich midden in de oude stad en worden beschouwd als de herkenningspunten van Bologna. Gebouwd in de Middeleeuwen met een militaire functie, vertegenwoordigden zij ook het prestige van de familie die opdracht gaf tot de bouw van de torens. De Torre Degli Asinelli is de enige toren die open is voor het publiek. Bijna 500 treden leiden naar de top. Eenmaal op de top wordt u beloond met een adembenemend uitzicht over de stad.

  3 Santuario della Madonna di San Luca

  De kerk Santuario della Madonna di San Luca ligt hoog op de heuvel Colle della Guardia even buiten de stad. Het in barokstijl opgetrokken heiligdom werd in 1723 gebouwd en is in de loop der eeuwen gestaag uitgebreid. Vanuit het centrum van Bologna leidt de bijna vier kilometer lange Portico di San Luca naar de kerk. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland en Bologna.

  4. fontein van Neptunus

  De Fontein van Neptunus werd tussen 1563 en 1566 gemaakt door de Vlaamse beeldhouwer Jean de Boulogne, Giambologna genaamd, en door Tommaso Laureti, de Siciliaan genaamd, en bevindt zich in de oude stad van Bologna. De fontein staat bij de inwoners van de stad bekend als "de Reus".

  5. basiliek van San Petronio

  De Basiliek van San Petronio staat aan het Piazza Maggiore en is de grootste en belangrijkste kerk van Bologna. Aan het einde van de 14e eeuw kreeg Antonio Di Vincenzo de opdracht de kerk in gotische stijl te bouwen, gewijd aan de patroonheilige van de stad. In de loop der eeuwen heeft de basiliek vele verbouwingen en toevoegingen ondergaan. De voorgevel is echter tot op heden onvoltooid gebleven. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

  1. Beleef ruïnes in Taormina vakantie op Sicilië

   Taormina

  2. Ontdek de prachtige skyline van Florence tijdens een Florence vakantie

   Florence

  3. Geniet van prachtige baaien en uitzichten tijdens een vakantie in Sorrento

   Sorrento

  4. Een reis naar Pompeii brengt u naar een indrukwekkend dorp dat door lava werd bedolven.

   Pompeii

  Plan uw reis