Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Zicht op de haven van Catania tijdens reis Sicilië, Italië

Italië

Catania reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Catania

Wat te doen tijdens uw Catania reis?

De geschiedenis van Catania is vol van omwentelingen. Vele malen verwoest door veroveringen en natuurrampen, is het altijd uit zijn as herrezen. Net als Sicilië is het dan ook een mengeling van culturen, wat tot uiting komt in de verscheidenheid aan bouwstijlen in de oude stad. Kies voor een verblijf in Catania om de geschiedenis van de Middellandse Zee te ontdekken - altijd met het imposante silhouet van de Etna op de achtergrond.

De beste bezienswaardigheden van Catania

1. De Kathedraal

Zoals in vele steden in Italië zijn op het Domplein de meest prestigieuze monumenten geconcentreerd. Onze favoriet is de Olifantenfontein, een sculptuur van lavasteen met daarop een marmeren obelisk. Het schijnt dat deze olifant de kracht heeft om te beschermen tegen de bliksem van de vulkaan Etna. Het prachtige paleis ernaast staat ook bekend als het Olifantenpaleis en herbergt het stadhuis van Catania. Tenslotte dwingt de kathedraal zelf respect af met haar prachtige witte marmeren gevel.

2. Piazza del Duomo

De lange rechte straat die vanaf Piazza del Duomo begint, heeft een toepasselijke naam: Het lijkt rechtstreeks naar de hellingen van de Etna te leiden, waarvan het noordelijke silhouet duidelijk zichtbaar is op een heldere dag. In deze levendige straat, die volledig geplaveid is met lavasteen, vindt u tal van winkels en bistro's waar u kunt genieten van de typisch Siciliaanse gastronomie. Vervolgens steekt u het Piazza Università over met zijn twee paleizen met prachtige gevels: Palazzo Università en Palazzo San Giuliano. Aarzel niet om naar binnen te gaan om van hun binnenplaats te genieten.

3. De Vismarkt

Net om de hoek van het Piazza del Duomo, met zijn ontelbare barokke accenten, vindt u een drastische verandering van omgeving: elke doordeweekse ochtend komen de vissers hun vangst verkopen in de kraampjes van de "Pescheria", de traditionele vismarkt van Catania. U moet wel een redelijk sterke maag hebben om door deze openluchtstraatjes te lopen; ansjovis, sardines en zwaardvis worden voor uw ogen ontdaan van hun ingewanden, in een constante geur van het getij. Gelukkig maakt de vis iets verder plaats voor de weelderige groenten en fruit van Sicilië.

4. De tuinen van Villa Bellini

Voor een welverdiende pauze van de chaos van de stad gaat u rechtstreeks naar Villa Bellini, een verrassend rustig park in het centrum van Catania. Het is toegankelijk via de Via Etnea en is het enige park in de oude stad. Dus klim naar boven en geniet van de schaduw en de zeelucht. Deze tuinen, die tot 22.00 uur open zijn, zijn perfect voor een moment van ontspanning na een dag vol activiteiten. Soms worden hier concerten en andere evenementen georganiseerd; informeer bij het toeristenbureau naar de agenda.

5. Beklimming van de Etna

Uw bezoek aan Catania is eigenlijk niet compleet zonder de hellingen van de Etna op te klimmen! De iconische vulkaan is een van de meest actieve ter wereld; de laatste spectaculaire uitbarsting vond plaats in 2013. De gemakkelijkste manier is te kiezen voor een van de dagtours, die u voorzien van een gids en de juiste uitrusting, en de klim naar de krater organiseren. Het is echter ook mogelijk om op eigen gelegenheid de voet van de vulkaan te bereiken, met een huurauto of zelfs met de bus. U kunt de krater echter niet bereiken zonder een gecertificeerde gids. Minder

Ontdek ook de Cycloop-eilanden

Ongeveer tien kilometer ten noorden van Catania is er een skyline die waarschijnlijk uniek is in de wereld. Hier wordt het azuurblauw gedeeld door een handvol lava-eilanden die als reuzen uit de zee oprijzen. Dit zijn de Cycloop-eilanden, een beschutte hoek van de Middellandse Zee. Volgens de legende gooide de cycloop Polyphemus stenen naar Odysseus om te voorkomen dat hij ontsnapte, waardoor deze charismatische eilandjes ontstonden.

Er zijn verschillende manieren om dit fascinerende gebied, dat vaak door dolfijnen wordt bezocht, te verkennen. U kunt een cruise maken, een duik- of snorkelexcursie in de Golf van Catania of een kajaktocht op zee langs de kust." Minder

Praktische informatie voor uw reis

Dit hangt natuurlijk af van het soort vakantie dat u op Sicilië wilt doorbrengen. Palermo heeft meer monumenten - het grootste historische centrum van Europa - grotere en drukkere markten dan Catania, meer musea, restaurants en activiteiten. Het zal dan ook de keuze zijn van stedentrippers die gepassioneerd zijn door geschiedenis en cultuur. De streek rond Catania klinkt meer als een avontuur, met de imposante vulkaan binnen handbereik, het mariene natuurreservaat van de Cycladeneilanden en de reliëfs in het binnenland die uitnodigen tot een ritje. Vertel ons wat u wilt en onze reisexperts zullen een tour speciaal voor u ontwerpen.

Catania is een uitstekend vertrekpunt om de kust en de charmante stadjes van Oost-Sicilië te ontdekken, van Taormina tot Syracuse, Ragusa en Caltagirone. Het is dus perfect mogelijk om deze steden na elkaar te ontdekken en telkens terug te keren om de nacht in Catania door te brengen. Voor de stad zelf raden wij een verblijf van 1-2 dagen in Catania aan.

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies