Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Cinque Terre trip - een onvergetelijke ervaring aan de kust van Italië

Cinque Terre reizen

Beleef pittoreske vissersdorpjes

Wat te doen tijdens uw reis langs door Cinque Terre?

De vijf dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn de parels van de Ligurische vissersdorpen. De smalle steegjes kronkelen langs de steile kust, de kleine huisjes schitteren in felle kleuren met de weelderige bloemen. Dit UNESCO-werelderfgoed trekt bezoekers van over de hele wereld op zoek naar de dolce vita en sprookjesachtige uitzichten. Geniet van kleine visrestaurants met uitzicht op zee, een bezoek aan de haven van het vissersdorpje Vernazza en ervaar de natuur op zijn best tijdens wandeltochten langs de kust.

Ontdek deze plaatsen tijdens uw Cinque Terre reis

Cinque Terre is synoniem met romantische vissersdorpjes, een prachtige kustlijn, uitstekende wijnen, heerlijk eten en beschouwende wandelingen met prachtige uitzichten. De ligging van de dorpen, de verscheidenheid aan kleuren die de huizen sieren en de adembenemende natuur maken dit door de UNESCO beschermde stuk kust tot een ware lust voor het oog. Bezoek de vijf vissersdorpen Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Slenter door de smalle straatjes en geniet van versgevangen vis in kleine restaurantjes met panoramisch uitzicht op zee. Wandelend langs de kust en door de dorpen ervaart u het landschap met zijn bizarre rotskliffen bijzonder intensief. Cinque Terre - dit zijn vijf dorpjes die uit de tijd lijken te zijn gevallen.

Vijf beste bezienswaardigheden in Cinque Terre

1. Monterosso al Mare

Met ongeveer 1700 inwoners is Monterosso al Mare het grootste van de vijf vissersdorpen van de Cinque Terre. Hier vindt u de meeste hotels, restaurants, winkels en ook het grootste zandstrand. Monterosso bestaat uit een oude kern en een nieuw gedeelte. Bezienswaardig zijn de kerk S. Giovanni Battista uit de 13e/14e eeuw en de Covento die Cappuccini.

2. Vernazza

Vernazza wordt door velen beschouwd als het mooiste van de vijf dorpen met zijn oude kasteeltorens, het piazza aan het water en de rotsen. Als u het met eigen ogen wilt zien, kunt u vanuit Monterosso de klifwandeling maken en van het mooiste uitzicht genieten. De smalle straatjes van het dorp zijn omzoomd met kleurrijke huisjes, cafés en restaurants. De haven is ook een bezoek waard - het beste met een glas wijn!

3. Manarola

Dicht op elkaar, onder en over - de huizen in Manarola werden in elk gaatje geperst. De foto van de bijzondere dorpsstructuur is absoluut de moeite waard. Als u een uitzicht op zee wilt, bezoek dan het uitkijkpunt Punta Bonfiglia. Dit is slechts een korte wandeling boven het dorpscentrum en betovert met een prachtig panoramisch uitzicht.

4. Riomaggiore

Warme rode en oranje tinten kenmerken het beeld van Riomaggiore. Bij zonsondergang lijkt het dorp bijna te gloeien. In Via Colombo zijn er talrijke winkels en cafés die uitnodigen tot flaneren en stoppen voor een hapje. Beroemd zijn ook de klokkentorens en de Via dell'Amore, het beroemde kustpad tussen Riomaggiore en Manarola.

Corniglia Corniglia is eveneens erg speciaal. Het is het enige dorp van de Cinque Terre dat niet direct aan zee ligt, maar hoger op een rots. Vanaf hier heeft u zeker het beste uitzicht over de kust. Maar u moet het helaas wel eerst verdienen door flink trappen te lopen! Minder

Praktische informatie over Cinque Terre

Ontdek ook deze regio's in Italië

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie