Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Cinque Terre trip - een onvergetelijke ervaring aan de kust van Italië

Rondreizen door Cinque Terre

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Cinque Terre

Individuele reizen met Tourlane

De vijf dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn de parels van de Ligurische vissersdorpen. De smalle steegjes kronkelen langs de steile kust, de kleine huisjes schitteren in felle kleuren met de weelderige bloemen. Dit UNESCO-werelderfgoed trekt bezoekers van over de hele wereld op zoek naar de dolce vita en sprookjesachtige uitzichten. Geniet van kleine visrestaurants met uitzicht op zee, een bezoek aan de haven van het vissersdorpje Vernazza en ervaar de natuur op zijn best tijdens wandeltochten langs de kust.

Wat te doen tijdens uw Cinque Terre reis?

Cinque Terre is synoniem met romantische vissersdorpjes, een prachtige kustlijn, uitstekende wijnen, heerlijk eten en beschouwende wandelingen met prachtige uitzichten. De ligging van de dorpen, de verscheidenheid aan kleuren die de huizen sieren en de adembenemende natuur maken dit door de UNESCO beschermde stuk kust tot een ware lust voor het oog. Bezoek de vijf vissersdorpen Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare.

Slenter door de smalle straatjes en geniet van versgevangen vis in kleine restaurantjes met panoramisch uitzicht op zee. Wandelend langs de kust en door de dorpen ervaart u het landschap met zijn bizarre rotskliffen bijzonder intensief. Cinque Terre - dit zijn vijf dorpjes die uit de tijd lijken te zijn gevallen. Minder

Vijf beste bezienswaardigheden in Cinque Terre

1. Monterosso al Mare

Met ongeveer 1700 inwoners is Monterosso al Mare het grootste van de vijf vissersdorpen van de Cinque Terre. Hier vindt u de meeste hotels, restaurants, winkels en ook het grootste zandstrand. Monterosso bestaat uit een oude kern en een nieuw gedeelte. Bezienswaardig zijn de kerk S. Giovanni Battista uit de 13e/14e eeuw en de Covento die Cappuccini.

2. Vernazza

Vernazza wordt door velen beschouwd als het mooiste van de vijf dorpen met zijn oude kasteeltorens, het piazza aan het water en de rotsen. Als u het met eigen ogen wilt zien, kunt u vanuit Monterosso de klifwandeling maken en van het mooiste uitzicht genieten. De smalle straatjes van het dorp zijn omzoomd met kleurrijke huisjes, cafés en restaurants. De haven is ook een bezoek waard - het beste met een glas wijn!

3. Manarola

Dicht op elkaar, onder en over - de huizen in Manarola werden in elk gaatje geperst. De foto van de bijzondere dorpsstructuur is absoluut de moeite waard. Als u een uitzicht op zee wilt, bezoek dan het uitkijkpunt Punta Bonfiglia. Dit is slechts een korte wandeling boven het dorpscentrum en betovert met een prachtig panoramisch uitzicht.

4. Riomaggiore

Warme rode en oranje tinten kenmerken het beeld van Riomaggiore. Bij zonsondergang lijkt het dorp bijna te gloeien. In Via Colombo zijn er talrijke winkels en cafés die uitnodigen tot flaneren en stoppen voor een hapje. Beroemd zijn ook de klokkentorens en de Via dell'Amore, het beroemde kustpad tussen Riomaggiore en Manarola.

Corniglia Corniglia is eveneens erg speciaal. Het is het enige dorp van de Cinque Terre dat niet direct aan zee ligt, maar hoger op een rots. Vanaf hier heeft u zeker het beste uitzicht over de kust. Maar u moet het helaas wel eerst verdienen door flink trappen te lopen!" Minder

Praktische informatie voor de reis

Cinque Terre is op elk moment een bezoek waard. Als u wilt zwemmen, kunt u tot oktober rekenen op aangename watertemperaturen. De piektijd voor dagjesmensen is tijdens de zomermaanden.

In Cinque Terre, zoals overal in Italië, betaal je met de euro.

Italiaans is de officiële taal in de Cinque Terre. Veel mensen spreken ook Engels.

Nee, een visum is niet nodig voor Cinque Terre. Voor de toegang is de identiteitskaart voldoende.

Er worden geen speciale vaccinaties aanbevolen of vereist voor Cinque Terre. Zoals altijd moeten de standaardvaccinaties tegen tetanus, difterie, kinkhoest, mazelen en de basisvaccinatie tegen polio volledig en up to date zijn.

Voor Cinque Terre is zomerkleding aan de orde van de dag voor het strand en het verkennen van de dorpen. Wie wandeltochten plant, moet wandelkleding en wandelschoenen inpakken. In de zomer moet u zonnecrème dragen!

Ontdek ook deze regio's in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies