Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Ontdek de prachtige skyline van Florence tijdens een Florence vakantie

Italië

Florence reizen

De mooiste bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw Florence reis?

Plan individuele reis naar Florence met Tourlane en u zult de geboorteplaats van de Renaissance en een van de mooiste steden ter wereld ontdekken. Dit UNESCO-werelderfgoed bekoort bezoekers met zijn kunstgalerijen van wereldklasse, zijn kenmerkende architectuur en zijn unieke geschiedenis: Florence was meer dan 400 jaar lang zijn eigen republiek. Als u een rondreis door Italië met meerdere steden plant, moet u zeker Florence en Toscane overwegen, de streek rond Florence, waarvan Florence de hoofdstad is. Met Tourlane is het mogelijk om vluchten, transfers, accommodatie en gidsen op één plek te boeken.

 • Kathedraal van Santa Maria del Fiore

  De grootste stenen koepel ooit gebouwd

 • Ponte Vecchio

  De oudste brug van de stad

 • Galleria dell'Accademia

  Het huis van Michaelangelo's David

 • De Boboli-tuinen

  Oorspronkelijk ontworpen voor de Medici familie

De beste bezienswaardigheden van Florence

1. Kathedraal Santa Maria del Fiore

Als u geïnteresseerd bent in architectuur en religie, dan moet u zeker een bezoek brengen aan de kathedraal van Florence, de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Deze indrukwekkende kathedraal torent 120 meter boven de stad uit, dateert uit de 13e eeuw en heeft de grootste bakstenen koepel die ooit is gebouwd. U zult onder de indruk zijn van de decadente roze en wit marmeren buitenkant, die perfect het rijke en welvarende verleden van Florence weerspiegelt. Als u zin hebt in wat beweging, kunt u de 463 treden naar de top van de kathedraal te voet beklimmen.

2. Ponte Vecchio

Een van de meest charmante kenmerken van de skyline van Florence is de iconische Ponte Vecchio, de oudste brug van de stad. Deze middeleeuwse boogbrug is ongewoon omdat hij volledig overdekt is. Binnen de brug is een minidorpje met een aantal boetiekjes waar vele kunstwerken en sieraden worden verkocht, maar ook huizen waar nog steeds mensen wonen.

3. Galleria dell'Accademia

Als u geïnteresseerd bent in kunst en de Renaissance waar Florence zo beroemd om is, dan is een bezoek aan de Galleria dell'Accademia een must tijdens uw verblijf in Florence. In de Galleria dell'Accademia staat de David van Michaelangelo, een beeldhouwwerk van de beroemde Italiaanse beeldhouwer die afkomstig is uit de Republiek Florence. Het is een van de populairste bezienswaardigheden in Venetië. Wij raden u aan vooraf te reserveren om de wachttijd te verkorten. Spreek met uw Tourlane reisexpert voor meer informatie.

4. De Boboli-tuinen

Voor een heerlijke wandeling in de open lucht gaat u naar de Boboli-tuinen, gelegen op een heuvel naast Florence. Oorspronkelijk ontworpen voor de Medici-familie die de stad regeerde, werden de tuinen later opengesteld voor het publiek. De Boboli-tuinen, met hun perfect onderhouden groen en prachtige renaissancebeelden, stralen elegantie uit en hebben sindsdien vele andere tuinen in Italiaanse stijl in heel Europa geïnspireerd om te openen. Minder

Praktische informatie voor uw reis

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie