Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op het Gardameer - te beleven tijdens een vakantie aan de Italiaanse Bovenmeren

Italië

Noord-Italiaanse meren reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Italië
 4. Italiaanse meren

Wat te doen tijdens uw Noord-Italiaanse meren reis?

Aan de zuidelijke rand van de Alpen nodigen de Italiaanse Bovenmeren u uit voor een onvergetelijke reis. Elk van de meren biedt iets speciaals en inspireert met een unieke achtergrond. Zeil of peddel op het Gardameer en slenter door de pittoreske straatjes van Malcesine. Geniet van heerlijk eten in de trattoria's en restaurants en bezoek het terecht genoemde eiland Isola Bella in het Lago Maggiore. Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

 • Uitzicht op het Isola Bella - een must tijdens een vakantie aan de bovenste Italiaanse meren

  Isola Bella

  Een van de Borromeïsche eilanden met culturele schatten

 • Scaligerburg in Sirmione - een must tijdens een vakantie aan de Italiaanse Bovenmeren

  Kasteel Scaliger in Sirmione

  Indrukwekkende waterburcht uit de 14e eeuw

 • Uitzicht op het pittoreske stadje Bellagio - om van te genieten tijdens een vakantie aan de Boven-Italiaanse Meren

  Bellagio

  Pittoreske gemeente aan het Comomeer

De beste bezienswaardigheden rondom de meren

1. Isola Bella

Niet ver van de gemeente Stresa ligt het Isola Bella aan het Lago Maggiore. Wie het charmante eiland eenmaal heeft bezocht, zal beseffen dat het eiland de naam helemaal juist heeft. Zoals het hele eiland een ansichtkaart motief lijkt te zijn. Maar de oppervlakte van het eiland is ongeveer zes beheersbare hectare. Tot het midden van de 17e eeuw was hier alleen een vissersdorp. Toen begon graaf Carlo III Borromeo met de bouw van een paleis voor zijn vrouw Isabella D'Adda. Vanwege haar buitengewone schoonheid noemde Graad Karel III het eiland Isola Isabella naar haar eer. Later werd de naam afgekort tot Isola Bella. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland behoren het Palazzo Borromeo en de tuinen, waar talrijke pauwen leven.

2. Scaligerburg

Scaligerburg ligt op een schiereiland van Sirmione dat in het Gardameer uitsteekt. De waterburcht werd in de 14e eeuw gebouwd en wordt beschouwd als een van de meest bijzondere militaire architectonische bouwwerken uit die tijd.

3. Bellagio

De gemeente Bellagio ligt tussen de twee armen van het Comomeer en wordt "de parel van de Lario" genoemd. Bellagio is beroemd om zijn historische centrum en zijn schilderachtige ligging met uitzicht op de Alpen.

4. Sacri Monti

Niet ver van het Ortameer vindt u de Sacri Monti ("Heilige Bergen"). De negen kapellencomplexen en bedevaartsoorden die in de 16e en 17e eeuw werden gebouwd, maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed en zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een reis naar de Boven-Italiaanse Meren.

5. Giardini Villa Taranto

De Giardini Villa Taranto zijn de botanische tuinen van Villa Taranto, gelegen aan de westelijke oever van het Lago Maggiore. De Schot Neil McEacharn kocht het landgoed in 1931 en liet op het terrein een prachtige tuin aanleggen. Vandaag de dag is het grote park een van de mooiste van Italië, al dan niet, de wereld. Minder

Praktische informatie voor uw reis

De beste tijd voor een tocht naar de Boven-Italiaanse Meren, is ofwel in het voorjaar, de vroege zomer (juni) of in september. Het weer rond de meren is bijzonder mooi in juni en september, en op dat moment is het hoogseizoen voor bezoekers nog niet aangebroken. Juli en augustus zijn piekperiodes en bieden goed weer maar ook meer drukte.

Nederlandse reizigers hebben geen visum nodig voor de Boven-Italiaanse Meren, omdat Italië deel uitmaakt van de EU.

De grootste luchthaven in de buurt voor een vakantie aan de Boven-Italiaanse Meren is Milaan Malpensa Airport (MXP).

Voor de Boven-Italiaanse Meren moet u passende kleding meenemen, afhankelijk van het seizoen. Als u van plan bent naar het strand te gaan, moet zwemkleding op uw inpaklijst staan. Als u van plan bent te gaan wandelen, moet u wandelkleding en wandelschoenen inpakken. Zorg in de zomer voor voldoende bescherming tegen de zon!

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies