Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek de indrukwekkende Romeinse ruïnes tijdens uw verblijf in Lecce.

Italië

Lecce reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Italië
 4. Lecce

Wat te doen tijdens uw Lecce reis?

Verblijf in Lecce, het barokke juwelenkistje op de grens met Italië, in dit afgelegen Puglia, omringd door zee en zon. Zelfs als het de stranden zijn die u hier hebben gebracht, zal de architectonische schoonheid van deze okerkleurige stad u niet teleurstellen. Het historische centrum laat geen ruimte voor middelmatigheid: alles is hier gewoonweg mooi. U heeft maar één ademteug en een paar hartslagen nodig om verliefd te worden op Lecce en te begrijpen waarom dit barokke juweeltje het "Florence van het Zuiden" wordt genoemd. Hier is een kort overzicht van wat u niet mag missen op uw reis naar Lecce.

 • Bezoek tijdens uw verblijf in Lecce het kasteel van Karel V op het Piazza Filippo Bottazzi.

  Kasteel van Karel V

  Kasteel aan de Piazza Filippo Bottazzi

 • Probeer de puccia tijdens uw verblijf in Lecce.

  De "Puccia" van Puglia

  Een van de meest geliefde lekkernijen uit de Salento

 • Ontspan op de turquoise stranden van Puglia tijdens uw vakantie in Lecce.

  Santa Cesarea Terme

  Een charmant en chique kuuroord

De beste activiteiten en bezienswaardigheden in Lecce

1. Piazza Sant'Oronzo

Uw stappen leiden u vanzelf naar het Piazza Sant'Oronzo, het grootste plein van de stad, omgeven door uitnodigende bars en restaurants. Een waar mozaïek van stijlen en tijdperken, het biedt uitzicht op charismatische gebouwen, elke steen doordrenkt van geschiedenis. Hiertoe behoren de Sant'Oronzo Zuil ter ere van de beschermheilige van de stad, het Palazzo del Sedile, een mengeling van gotische en renaissance stijlen, en de kerk van Santa Maria delle Grazie in de zuiverste barokstijl. Ten zuiden van het plein ligt een ongelooflijk goed bewaard gebleven Romeins amfitheater, dat overdag kan worden bezocht en 's avonds wordt verlicht.

2. De kathedraal en het plein

Op honderd passen afstand ligt het andere belangrijke plein van Lecce: Piazza del Duomo. Het was het administratieve centrum van de stad tijdens de renaissance en herbergt nog steeds het bisschoppelijk paleis en het paleis van het seminarie, waarin het bisschoppelijk museum is ondergebracht. Maar de echte ster hier is natuurlijk de kathedraal, gebouwd van "Lecce steen", een zeer zachte kalksteen die in de mooiste paleizen wordt gevonden. Het interieur, met zijn 12 kapellen, is absoluut prachtig. De klokkentoren van de kathedraal is met 70 meter een van de hoogste van Europa. Kom terug om 's avonds van het uitzicht te genieten, wanneer de hele plek verlicht is.

3. De paleizen van Lecce

Er zijn meer dan 90 paleizen in het historische centrum van Lecce. Ze zijn gemakkelijk te herkennen wanneer u door de gezellige steegjes van de stad slentert. Onze favorieten zijn Palazzo Guarini, met zijn fijn gesneden Rococo ramen en portaal; Palazzo Celestini, waarin nu de prefectuur is gehuisvest; Palazzo Vernazza, een van de oudste in Lecce; en Palazzo Marrese, dat is versierd met beeldhouwwerken. Indien gewenst kan het toeristenbureau deze op een kaart laten zien.

4. Basiliek van Santa Croce

Onder de ongeveer dertig kerken die over de oude stad verspreid staan, mag u de Basiliek van Santa Croce niet missen. Waarschijnlijk de mooiste barokkerk van Lecce. De gevel is, net als het interieur, een artistiek werk van dieren, bloemen en fraai gebeeldhouwde heiligenfiguren. Het duurde meer dan een eeuw en drie architecten om het te voltooien, maar de schoonheid van het resultaat blijft de tand des tijds doorstaan! Ook aan te bevelen zijn de kerk van St. Nicolaas en St. Cataldo, alsmede de kerk van Santa Chiara.

5. Ontdek de kunst van papier-maché

Een van de specialiteiten van Lecce is, zonder context, de traditie van papier-maché (de "cartapesta"), die dateert uit de XVII eeuw. Sommige plaatselijke ambachtslieden ontwikkelden deze kunst in een tijd dat andere materialen te duur of te zeldzaam waren. Waren de figuren uit die tijd vooral religieus van aard, de traditie die vandaag wordt voortgezet brengt speelgoed, maskers en zelfs siervoorwerpen voort. U kunt meer te weten komen over deze oude kunst door een bezoek te brengen aan het papier-maché museum in het kasteel van Karel V. Minder

Praktische informatie voor uw reis

Het is nooit erg koud in dit zonnige deel van Europa, maar het kan erg warm zijn. Wij raden u aan uw vakantie in Lecce niet tijdens de zomermaanden te plannen en in plaats daarvan de voorkeur te geven aan het tussenseizoen: Reizen tussen maart en mei of tussen september en november.

De stad Lecce is rijk aan historische monumenten, die elk iets te vertellen hebben. Maar ook het historische centrum is zeer compact en alles kan gemakkelijk te voet worden bezocht. Wij raden u dan ook aan om 2 dagen en 1 nacht in het "Florence van het Zuiden" door te brengen. Let op: er is een Lecce City Card die 3 dagen geldig is en u gratis toegang geeft tot alle musea van de stad en zelfs korting in sommige restaurants, bars en stranden.

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies