Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek de indrukwekkende Romeinse ruïnes tijdens uw verblijf in Lecce.

Lecce reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Lecce

  Wat te doen tijdens uw Lecce reis?

  Verblijf in Lecce, het barokke juwelenkistje op de grens met Italië, in dit afgelegen Puglia, omringd door zee en zon. Zelfs als het de stranden zijn die u hier hebben gebracht, zal de architectonische schoonheid van deze okerkleurige stad u niet teleurstellen. Het historische centrum laat geen ruimte voor middelmatigheid: alles is hier gewoonweg mooi. U heeft maar één ademteug en een paar hartslagen nodig om verliefd te worden op Lecce en te begrijpen waarom dit barokke juweeltje het "Florence van het Zuiden" wordt genoemd. Hier is een kort overzicht van wat u niet mag missen op uw reis naar Lecce.

  1. Bezoek tijdens uw verblijf in Lecce het kasteel van Karel V op het Piazza Filippo Bottazzi.

   Kasteel van Karel V

   Kasteel aan de Piazza Filippo Bottazzi

  2. Probeer de puccia tijdens uw verblijf in Lecce.

   De "Puccia" van Puglia

   Een van de meest geliefde lekkernijen uit de Salento

  3. Ontspan op de turquoise stranden van Puglia tijdens uw vakantie in Lecce.

   Santa Cesarea Terme

   Een charmant en chique kuuroord

  De beste activiteiten en bezienswaardigheden in Lecce

  1. Piazza Sant'Oronzo

  Uw stappen leiden u vanzelf naar het Piazza Sant'Oronzo, het grootste plein van de stad, omgeven door uitnodigende bars en restaurants. Een waar mozaïek van stijlen en tijdperken, het biedt uitzicht op charismatische gebouwen, elke steen doordrenkt van geschiedenis. Hiertoe behoren de Sant'Oronzo Zuil ter ere van de beschermheilige van de stad, het Palazzo del Sedile, een mengeling van gotische en renaissance stijlen, en de kerk van Santa Maria delle Grazie in de zuiverste barokstijl. Ten zuiden van het plein ligt een ongelooflijk goed bewaard gebleven Romeins amfitheater, dat overdag kan worden bezocht en 's avonds wordt verlicht.

  2. De kathedraal en het plein

  Op honderd passen afstand ligt het andere belangrijke plein van Lecce: Piazza del Duomo. Het was het administratieve centrum van de stad tijdens de renaissance en herbergt nog steeds het bisschoppelijk paleis en het paleis van het seminarie, waarin het bisschoppelijk museum is ondergebracht. Maar de echte ster hier is natuurlijk de kathedraal, gebouwd van "Lecce steen", een zeer zachte kalksteen die in de mooiste paleizen wordt gevonden. Het interieur, met zijn 12 kapellen, is absoluut prachtig. De klokkentoren van de kathedraal is met 70 meter een van de hoogste van Europa. Kom terug om 's avonds van het uitzicht te genieten, wanneer de hele plek verlicht is.

  3. De paleizen van Lecce

  Er zijn meer dan 90 paleizen in het historische centrum van Lecce. Ze zijn gemakkelijk te herkennen wanneer u door de gezellige steegjes van de stad slentert. Onze favorieten zijn Palazzo Guarini, met zijn fijn gesneden Rococo ramen en portaal; Palazzo Celestini, waarin nu de prefectuur is gehuisvest; Palazzo Vernazza, een van de oudste in Lecce; en Palazzo Marrese, dat is versierd met beeldhouwwerken. Indien gewenst kan het toeristenbureau deze op een kaart laten zien.

  4. Basiliek van Santa Croce

  Onder de ongeveer dertig kerken die over de oude stad verspreid staan, mag u de Basiliek van Santa Croce niet missen. Waarschijnlijk de mooiste barokkerk van Lecce. De gevel is, net als het interieur, een artistiek werk van dieren, bloemen en fraai gebeeldhouwde heiligenfiguren. Het duurde meer dan een eeuw en drie architecten om het te voltooien, maar de schoonheid van het resultaat blijft de tand des tijds doorstaan! Ook aan te bevelen zijn de kerk van St. Nicolaas en St. Cataldo, alsmede de kerk van Santa Chiara.

  5. Ontdek de kunst van papier-maché

  Een van de specialiteiten van Lecce is, zonder context, de traditie van papier-maché (de "cartapesta"), die dateert uit de XVII eeuw. Sommige plaatselijke ambachtslieden ontwikkelden deze kunst in een tijd dat andere materialen te duur of te zeldzaam waren. Waren de figuren uit die tijd vooral religieus van aard, de traditie die vandaag wordt voortgezet brengt speelgoed, maskers en zelfs siervoorwerpen voort. U kunt meer te weten komen over deze oude kunst door een bezoek te brengen aan het papier-maché museum in het kasteel van Karel V. Minder

  Praktische informatie voor uw reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

  1. Geniet van het uitzicht op de prachtige oude stad tijdens een reis naar Bologna

   Bologna

  2. Beleef ruïnes in Taormina vakantie op Sicilië

   Taormina

  3. Ontdek de prachtige skyline van Florence tijdens een Florence vakantie

   Florence

  4. Geniet van prachtige baaien en uitzichten tijdens een vakantie in Sorrento

   Sorrento

  5. Een reis naar Pompeii brengt u naar een indrukwekkend dorp dat door lava werd bedolven.

   Pompeii

  6. Uitzicht op de kathedraal en de scheve toren van Pisa - te ontdekken tijdens een vakantie in Pisa

   Pisa

  7. Uitzicht op de kustlijn van Palermo - te ontdekken tijdens een vakantie in Palermo

   Palermo

  8. Een kanaal in Venetië

   Venetië

  9. Uitzicht op het Gardameer - te beleven tijdens een vakantie aan de Italiaanse Bovenmeren

   Italiaanse meren

  10. Bekijk de piazza en de voorgevel van de Dom van Milaan bij dageraad, tijdens een vakantie in Milaan

   Milaan

  11. Ontdek Italië met een reis naar Siena.

   Siena

  12. Europa - Italië - Rome - Colosseum

   Rome

  13. Zicht op de haven van Catania tijdens reis Sicilië, Italië

   Catania

  14. Bekijk Napels van boven Napels, met de ongewone besneeuwde vulkaan Vesuvius op de achtergrond, tijdens een vakantie in Napels

   Napels

  15. Uitzicht op het panorama van de stad en de bergen - te beleven tijdens een vakantie in Turijn

   Turijn