Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bekijk de piazza en de voorgevel van de Dom van Milaan bij dageraad, tijdens een vakantie in Milaan

Milaan reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Milaan

  Wat te doen tijdens uw Milaan reis?

  Tijdens uw reis zult u een kosmopolitische stad aantreffen die Europese stijl en klasse uitstraalt. Ontdek de klassieke pracht van de geplaveide pleinen van de Brera-wijk, waar huizen met vergulde deuren en romaanse kerken met fresco's elkaar ontmoeten. Nip aan een espresso in een café op de hoek in het Quadrilatero della Moda. Sluit de dag in de wijk Navigli af met saffraanrisotto, een plaatselijke specialiteit. Plan vandaag nog uw bezoek aan Milaan als onderdeel van een rondreis door Italië.

  1. De kathedraal van Milaan is een must tijdens uw vakantie in Milaan.

   De kathedraal van Milaan

   Voltooid na 600 jaar bouwen

  2. Galleria Vittorio Emanuele II is een must voor alle modefans tijdens een vakantie in Milaan.

   Galleria Vittorio Emanuele II: Galleria Vittorio Emanuele

   De Milanese kathedraal van de mode

  3. La Scala is een cultureel hoogtepunt tijdens uw vakantie in Milaan.

   La Scala

   Het Mekka voor operaliefhebbers

  4. Santa Maria della Grazie - voor kunstliefhebbers tijdens een vakantie in Milaan

   Het Laatste Avondmaal in Santa Maria della Grazie

   Da Vinci's meesterwerk

  5. Het Sforza kasteel is een must tijdens uw vakantie in Milaan.

   Kasteel Sforza

   Een prachtige citadel uit de 15e eeuw

  6. Sempione Park voor een wandeling tijdens uw vakantie in Milaan

   Sempione Park

   95 hectare verzorgde gazons

  Bezoek een van deze bezienswaardigheden in Milaan

  1. De kathedraal van Milaan

  Als u naar Milaan reist, moet uw eerste bezoek de Dom van Milaan zijn. Na meer dan 600 jaar bouwen werd de kathedraal uiteindelijk in 1965 voltooid. Let binnen op het ijzingwekkende beeld van de gevilde Sint Bartholomeus en de glas-in-loodramen. Beklim 250 treden naar het dak - maak je geen zorgen, er is ook een lift. Kijk uit over de stad vanaf uw plek tussen de torenspitsen en waterspuwers.

  2. Vittorio Emanuele II Galerij

  Als u wilt winkelen in Milaan, ga dan naar de Galleria Vittorio Emanuele II. Dit is meer dan alleen een winkelcentrum: het is de kathedraal van de mode in Milaan. Als u alleen het spectaculaire gebouw wilt bewonderen, kunt u hier 's ochtends een espresso drinken of 's middags een Aperol Spritz in een van de vele ouderwetse cafés die deze iconische arcade omzomen en naar de modeontwerpers kijken.

  3. La Scala

  Als u een passie hebt voor opera, dan is La Scala in Milaan een waar mekka. Bekijk het programma en neem een heel bijzondere voorstelling in La Scala op in uw reisplannen. Bekijk tijdens uw bezoek het bladgoud behang en de Corinthische zuilen van de foyer, die sinds 1778 dienst heeft gedaan als het sociale epicentrum van de elite van Milaan.

  4. Het Laatste Avondmaal in Santa Maria della Grazie

  Als u van kunst houdt, bekijk dan Da Vinci's meesterwerk Het Laatste Avondmaal in Santa Maria della Grazie. Het schilderij hangt al meer dan 500 jaar in de eetzaal en heeft de Napoleontische troepen en de geallieerde bombardementen overleefd. U hebt 15 minuten om de angstige gezichten van de apostelen te bestuderen, dus let op de zilveren zak van Judas voordat u de rest van het klooster verkent.

  5. Kasteel Sforza

  Als u geïnteresseerd bent in middeleeuwse geschiedenis, moet u zeker een bezoek brengen aan het kasteel van Sforza, een prachtige 15e-eeuwse citadel die een van de grootste van Europa was. Wandel over de stadsmuren, die tot 23 meter dik zijn, en beklim de Filarete toren voor een prachtig uitzicht over het centrum van Milaan. Bekijk middeleeuwse wapens in de wapenkamer of bezoek een van de musea om de werken van enkele van de grootste kunstenaars van Italië te bewonderen - denk aan Caravaggio, Titiaan en Michaelangelo.

  6. Sempione Park

  Sempione Park is een geweldige plek om een frisse neus te halen en een ontspannende wandeling te maken tijdens een vakantie in Milaan. Doe zoals de Milanezen en verken de 95 hectare aan verzorgde gazons van het park, die een oase van rust vormen. Steek de Zeemeerminbrug over, waar jonge geliefden hun geluk zoeken, naar Porto Sempione, een neoklassieke triomfboog aan het noordwestelijke uiteinde van het park. Minder

  Praktische informatie voor uw reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

  1. Geniet van het uitzicht op de prachtige oude stad tijdens een reis naar Bologna

   Bologna

  2. Beleef ruïnes in Taormina vakantie op Sicilië

   Taormina

  3. Ontdek de prachtige skyline van Florence tijdens een Florence vakantie

   Florence

  4. Geniet van prachtige baaien en uitzichten tijdens een vakantie in Sorrento

   Sorrento

  Plan uw reis