Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bekijk Napels van boven Napels, met de ongewone besneeuwde vulkaan Vesuvius op de achtergrond, tijdens een vakantie in Napels

Italië

Napels reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Napels

Wat te doen tijdens uw Napels reis?

Napels is een stad van ruige schoonheid en oprechte charme. Het is een van de meest authentieke en ongerepte bestemmingen in Italië. Of u nu een fijnproever bent op zoek naar de originele Napolitaanse pizza of een archeologiefanaat die Pompeii wil zien, Napels heeft voor elke reiziger iets te bieden. Het plannen van een rondreis door Italië met meerdere tussenstops is niet altijd even eenvoudig - met Tourlane maken we het eenvoudig om vluchten, transfers, Engelssprekende gidsen en accommodatie te boeken, allemaal op één plek!

De beste bezienswaardigheden rondom Napels

1. Pompeii

Pompeii is een droombestemming voor liefhebbers van archeologie. In 79 na Christus werd deze enorme Romeinse stad bedolven door een uitbarsting van de nabijgelegen Vesuvius. Door de beschermende deken die de stad duizenden jaren lang bedekte, is zij ongelooflijk goed bewaard gebleven. Wandel door de oorspronkelijke straten en bewonder dit buitengewone UNESCO-werelderfgoed. Hoogtepunten zijn de theaters en het amfitheater. Rondleidingen met gids zijn beschikbaar - vraag uw Tourlane Travel Expert voor meer informatie.

2. Nationaal Archeologisch Museum Napels

Een leuk vervolg op een dagje Pompeii is een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Napels, een van de grootste archeologische musea ter wereld. De indrukwekkende collectie omvat een verscheidenheid aan kunstvoorwerpen uit het nabijgelegen Pompeii en Herculaneum. Het geeft prachtig weer hoe Napels en de omliggende regio doordrenkt is van oude geschiedenis.

3. De haven en Castel dell'Ovo

Als u tijdens uw bezoek aan Napels een ontspannende wandeling wilt maken, ga dan naar de waterkant van de stad. Hier vindt u niet alleen een bloeiende haven, maar ook bars, restaurants en tal van bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Een van de meest spectaculaire is het Castel dell'Ovo, een enorm kasteel dat uit het water oprijst en een van de oudste forten ter wereld is. Binnen valt er genoeg te ontdekken, en als u avontuurlijk bent aangelegd, kunt u naar de top klimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad en de zee.

4. Catacombe van San Gennaro

Als u op zoek bent naar iets ongewoons om te doen tijdens uw verblijf in Napels, bezoek dan de griezelige catacomben in het noorden van de stad. Deze fascinerende en spookachtige oude graven liggen verspreid over verschillende lagen en verborgen onder Napels. Wij raden u aan vooraf te reserveren om zeker te zijn van een plaats. Minder

Praktische informatie voor uw reis

Napels is beroemd om de berg Versuvius, een actieve vulkaan die een dramatische achtergrond voor de stad vormt. Napels is ook bekend om Pompeii, een ongelooflijk goed bewaarde Romeinse archeologische vindplaats die werd bedekt en bewaard door de uitbarsting van de berg Versuvius. De stad is ook beroemd om de Napolitaanse pizza, die in de stad is ontstaan.

Napels ligt in Zuid-Italië. Het ligt ongeveer 86 kilometer ten zuidoosten van Rome, dat is ongeveer twee uur en 30 minuten rijden. Er is ook een hogesnelheidstrein die de twee steden met elkaar verbindt en er twee uur over doet. Napels ligt in de regio Campanië, waar ook de Amalfikust en Capri liggen. De Amalfikust ligt op ongeveer twee uur van Napels, en Capri kan met de veerboot in een uur worden bereikt vanuit de Napolitaanse haven Beverello.

Wij raden u aan ten minste drie dagen en twee nachten in Napels door te brengen. Zo hebt u ruim de tijd om in een rustig tempo van de stad te genieten. Napels wordt erg heet in de zomermaanden, dus houd daar rekening mee bij het plannen van hoeveel u per dag wilt doen.

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies